Poslovne usluge
  UGOVORI - PRIMJERI UGOVORA - PREGLED GOTOVIH PRIMJERA UGOVORA - ŠPRANCA UGOVORA - POSLOVNI OBRASCI I ŠPRANCE
  CJENIK - UPUTE ZA NARUDŽBU Web trgovina
  Ugovori
01 - UGOVORI O KUPOPRODAJI - NEKRETNINE Ugovori
02 - UGOVORI O KUPOPRODAJI - POKRETNINE Ugovori
03 - KUPOPRODAJE S POSEBNIM POGODBAMA Ugovori
04 - UGOVORI O ZAMJENI Ugovori
05 - UGOVORI O PRODAJNOM NALOGU Primjeri
06 - UGOVORI O DAROVANJU Primjeri ugovora
07 - UGOVORI O ZAJMU Šprnce ugovora
08 - UGOVORI O POSUDBI Pravo
09 - UGOVORI O ZAKUPU Trgovačko pravo
10 - UGOVORI O NAJMU Zakoni
11 - UGOVORI O DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU Propisi
12 - UGOVORI O DOSMRTNOM UZDRŽAVANJU Gotovi primjeri
13 - UGOVORI O DJELU Narudžbe
14 - UGOVORI O RADU Ugovor o radu Dokumenti
15 - UGOVORI O GRAĐENJU Legislativa
16 - UGOVORI O ORTAŠTVU Ugovor
17 - UGOVORI O PRIJEVOZU STVARI Ugovori
18 - UGOVORI O PRIJEVOZU OSOBA Ugovori
19 - UGOVORI O LICENCIJI Ugovori
20 - UGOVORI O OSTAVI Ugovori
21 - UGOVORI O USKLADIŠTENJU Ugovori
22 - UGOVORI O NALOGU Ugovori
23 - UGOVORI O KOMISIJI Ugovori
24 - UGOVORI O TRGOVINSKOM ZASTUPANJU Ugovori
25 - UGOVORI O POSREDOVANJU Ugovori
26 - UGOVORI O OTPREMI (ŠPEDICIJA) Ugovori
27 - UGOVORI O ISPITIVANJU ROBE I USLUGE Ugovori
28 - UGOVORI O ORGANIZIRANJU PUTOVANJA Ugovori
29 - POSREDNIČKI UGOVORI O PUTOVANJU Ugovori
30 - UGOVORI O ALOTMANU (UGOSTITELJSTVO) Ugovori
31 - UGOVORI O OSIGURANJU Ugovori
32 - UGOVORI - BANKA, FINANCIJSKI ODNOSI Ugovori
33 - UGOVORI O SPONZORIRANJU Ugovori
34 - UGOVORI - TURISTIČKA, PUTNIČKA AGENCIJA Ugovori
35 - UGOVORI - RENT - A - CAR Ugovori
36 - UGOVORI - NAUTIKA - CHARTER Ugovori
37 - UGOVORI - AGENCIJA ZA NEKRETNINE Ugovori
38 - UGOVORI - KNJIGOVODSTVENI URED Ugovori
39 - UGOVORI - INFORMATIČKE USLUGE Ugovori
40 - UGOVORI - TELEKOMUNIKACIJSKE USLUGE Ugovori
41 - UGOVORI - ZADRUGE Ugovori
42 - UGOVORI - DIONICE Ugovori
43 - UGOVORI - RAD PREKO STUDENT SERVISA Ugovori
44 - UGOVORI - ŠKOLOVANJE - TEČAJEVI Ugovori
45 - UGOVORI - MARKETING - SAVJETOVANJE Ugovori
46 - UGOVORI - MALOPRODAJA Ugovori
47 - UGOVORI - SERVIS - POPRAVAK - USLUGE Ugovori
48 - UGOVORI - GRADITELJSTVO Ugovori
49 - UGOVORI - POSLOVNA SURADNJA Ugovori
50 - UGOVORI - INTELEKTUALNE USLUGE Ugovori
51 - UGOVORI - BRAČNI / PREDBRAČNI Ugovori
52 - UGOVORI - PODJELA IMOVINE I PRAVA Ugovori
53 - UGOVORI - RAZNE OSTALE USLUGE Ugovori
54 - UGOVORI - MENADŽMENT / UPRAVLJANJE Ugovori
55 - UGOVORI - KOLEKTIVNI UGOVORI Ugovori
56 - UGOVORI NA STRANIM JEZICIMA Ugovori
57 - CESIJA, ASIGNACIJA, KOMPENZACIJA Ugovori
58 - TUŽBE, ŽALBE, OVRHA Ugovori
59 - OBRASCI Ugovori
60 - OSTALO Ugovori
CJENIK - UPUTE ZA NARUDŽBU Prodaja ugovora Prodaja primjera ugovora
 

UGOVORI - STUDENTI - UČENICI - NAUKOVANJE - VOLONTIRANJEPrimjeri ugovora za rad preko student servisa i primjeri ugovora o naukovanjuSADRŽAJ OVOG PAKETA SA PRIMJERIMA UGOVORA

# Primjeri ugovora o radu za studenta za privremeni rad kod poslodavca

# Primjeri ugovornog reguliranja isplate na žiro-račun studentskog servisa

# Ugovori o povremenom zapošljavanju redovitih učenika / studenta

# Primjeri ugovora o stipendiranju igrača (studenti/učenici) u sportu

# Ugovori o naukovanju između obrtnika i učenika srednjih škola

# Primjeri ugovora o volontiranju, reguliranje volonterskog rada

... i drugi primjeri vezani uz ove teme...

Pored samih primjera, u svaki paket su dodani i materijali radi boljeg razumijevanja, npr. zakoni, pravilnici, korisni članci, primjeri iz prakse, pregledi sudske prakse, obrasci...

 CJENIK - NARUDŽBA OVE GRUPE UGOVORA I PRIMJERA Ugovori za studente

Napomena; Isporučuju se samo kompletni paketi primjera, a ne pojedinačni ugovori.
U svakom paketu je više primjera za reguliranje istih ili sličnih pravnih odnosa, te tek uvidom u više primjera, možete u konačnici sastaviti vlastiti konkretni ugovor, koji će upravo vama najbolje odgovarati. Samo jedan primjer ne bi dao uvid u sve mogućnosti ugovaranja.
OPĆE INFORMACIJE O OVOJ VRSTI UGOVORA I UGOVORNIM ODNOSIMA

Student ste i prihod od roditelja ili stipendije vam nije dovoljan? Poznata je stvar da studenti uvijek krpaju kraj sa krajem što se tiče financija za školovanje i život.
Za osnovne stvari se uglavnom ima, tj. taj dio pokrivaju roditelji, stipendije... ali za stručnu literaturu, izlaske, ljetovanja i druge razne stvari najbolje se pobrinuti sam!
Da ne spominjemo sve više studenata koji zbog loše obiteljske financijske slike uzrokovane krizom moraju sami sebe u potpunosti financirati i u tome čak uspijevaju!

Najpopularniji i najbolji način financiranja, koji će vas naučiti cijeniti novce koje zaradite je student servis. Da bi se tamo učlanili morate biti redoviti student. U Rijeci npr. treba Xica na uvid + 20 kuna za osiguranje, u Zagrebu potvrda sa studomata, slika i indeks na uvid, većina drugih potvrda i slika. Strogo je zabranjeno dizati ugovore na tuđe ime, ali eto da se zna i upozori, no ima i toga. Student servis sve zarađene novce uplaćuje na žiroračun, a ne na ruke studenata.

Neki student servisi, poput onoga u Rijeci, sami zovu studente koji se prijave za rad u njihovu evidenciju za kratke poslove, uglavnom kada neki poslodavac treba radnike za neki kratki posao (fizički poslovi uglavnom). Inače sami tražite sebi posao na oglasnom panou student servisa. Možete otići i korak dalje, pa pitati u tvrtkama kao što su, primjerice, Cinestar, McDonalds, Hrvatske Pošte, HEP itd. i sami si osigurati posao...


NAUKOVANJE

Osoba koja je na naukovanju, istodobno je učenik srednje strukovne škole i naučnik u obrtu u kojem ima zaključen ugovor o naukovanju. Naukovanje je sastavni dio cjelovitog sustava odgoja i obrazovanja za zanimanja u obrtu, malom i srednjem poduzetništvu.

Svrha naukovanja je obrazovanje i osposobljavanje naučnika za obavljanje poslova u zanimanju za koje se školuje. Praktični dio naukovanja izvodi se u dobro opremljenim obrtima za obavljanje praktičnog dijela naukovanja. Poduku izvode majstori - stručni učitelji. Za prijam naučnika, obrtniku se izdaje dozvola (licenca). Naukovanje se ostvaruje prema izvedbenom nastavnom planu i programu.

Obrtnik koji želi primiti naučnika na naukovanje mora licencirati svoj obrt. Zahtjev za izdavanje licence (podiže se u obrtničkoj komori) predaje se u područnoj obrtničkoj komori. Licencu može dobiti obrtnik koji ima majstorsko zvanje u zanimanju za koje želi primiti naučnika ili obrtnik (odnosno kod obrtnika zaposlen djelatnik) koji ima priznat majstorski status i završeno osposobljavanje iz radne pedagogije. Uz ovaj uvjet obrtnik mora imati i odgovarajući prostor, odgovarajuću opremu koja omogućava realizaciju najmanje 70% izvedbenog programa praktičnog dijela naukovanja i osigurane mjere higijensko-tehničke zaštite pri radu i zaštite okoliša, te propisane sanitarne standarde. Licenciranje obrta vrši Komisija za izdavanje dozvola odnosno licenci. Broj naučnika koji obrtnik može primiti u svom obrtu ovisi o broju majstora i broju naučničkih mjesta.
Po jednom majstoru mogu se primiti najviše tri naučnika na naukovanje.

Tijekom svog školovanja učenik koji je upisao neko od programa obrtničkih zanimanja mora položiti nekoliko ispita. U drugoj polovici druge godine naukovanja naučnik mora pristupiti kontrolnom ispitu iz stručno – teorijskih i praktičnih znanja i vještina.
On služi kao priprema naučnika za polaganje pomoćničkog ispita. Svrha takvog kontrolnog ispita jest utvrditi ostvaruju li se ciljevi i zadaće naukovanja.
Ukoliko se utvrdi da se navedene zadaće ne ostvaruju, Komisija za provođenje kontrolnog ispita mora utvrditi uzroke neostvarivanja programa i odrediti načine i rok njihova otklanjanja o čemu uvijek mora obavijestiti Hrvatsku obrtničku komoru. Ako se uzroci u zadanom roku ne uklone Hrvatska obrtnička komora može pokrenuti postupak za oduzimanje dozvole (licence) obrtniku, odnosno dati preporuku školi za preispitivanje provođenja stručno – teorijskog dijela programa naukovanja.


VOLONTIRANJE

Zakonom o volontiranju se uređuju osnovni pojmovi vezani za volontiranje, temeljna načela volontiranja, vrijednosti volontiranja, uvjeti volontiranja, prava i dužnosti volontera te organizatora volontiranja, uvjeti sklapanja ugovora o volontiranju, donošenje Etičkog kodeksa volontiranja, izdavanje potvrde o volontiranju, izdavanje potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, državna nagrada za volontiranje te nadzor i sva druga pitanja vezana uz volontiranje...
 

  ZA PODUZETNIKE - LINK NA PREGLED SVIH POSLOVNIH USLUGA

Internet se sve češće koristi kao izvor relevantnih i pravovremenih informacija što tvrtkama koje imaju vlastite stranice daje konkurentsku prednost. Što je tvrtka manja, to joj je Internet potrebniji. Želite li besplatno ažurirati svoju ponudu, uvoditi nove usluge ili proizvode? Želite li detaljno predstaviti Vašu ponudu? Želite li pobijediti konkurenciju da bi opstali?
Poslovni Forum omogućava prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analiza tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, pruža konzultacije u svezi trgovačkog prava, poreza i drugih oblasti. Značajan segment rada su i sve internet usluge (izrada CMS web stranica, hosting...).