PREGLED SVIH USLUGA

Novosti

EUROPSKE INTEGRACIJE

Nacionalni program RH za pridruživanje Europskoj uniji

> Popis kratica i pojmova

> Odnos RH i EU

> Interesi i prioriteti

> Pristup i metodologija

> Politički kriteriji

> Gospodarske prilagodbe

> Gospodarski trendovi

> Strukturne reforme

> Usklađivanje zakonodavstva

> Sloboda kretanja roba

> Sloboda kretanja radnika

> Sloboda pružanja usluga

> Sloboda kretanja kapitala

> Pravo trgovačkih društava

> Tržišno natjecanje i potpore

> Promet

> Carine

> Socijalna politika i zapošlja.

> Malo i srednje poduzetništvo

> Telekomunikacije i informac.

> Zaštita potrošača i zdravlja

> Pravosuđe, unutarnji poslovi

> Javna administracija

> Državna samouprava

> Komunikacijska strategija

> EU Dodatak A

> EU Dodatak B

 

> Sporazum o stabilizaciji

> Protokoli SSP

> Kronologija EU

> Institucije EU

> Izvori prava EU

> Pravni akti EU

> Financijske institucije

> Ministarstvo (MEI)

> Međunarodni ugovori

> Informacijski releji

> Baze podataka o EU

> EURO

 

Klikni za pregled priloga
> Pregled najvažnijih zakona

> Poslovni WEB katalog

> Trgovačko pravo

> EU Baza podataka

> Izrada Internet stranica


Google


WWW Poslovni Forum
KONTAKT PODACI ZA
Poslovni forum d.o.o.

Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima
Pitanja, narudžbe, savjeti...IZRADA WEB STRANICA

Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate sa svim postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne mogućnosti.

CMS su internet stranice sa administracijom putem koje možete uvijek samostalno dodavati i ažurirati sadržaj bez ikakvih dodatnih troškova, objavljivati neograničeni broj tekstova... Što je to administracija? Administracija znači da uz pomoć lozinke imate pristup u te stranice, kao što imate i pristup na Facebook ili Gmail. CMS plaćate samo jednom, cijena CMS-a ne ovisi o tome koliko ćete objaviti članaka. Možete objaviti na stotine i tisuće članaka, sve bez ikakvog dodatnog plaćanja kao što bi vam naplaćivali po broju stranica (članaka) da vam rade stranice onako kako su se nekada radile, a što nažalost većina i još danas nudi.

CMS Web Express odlikuje jednostavna promjena ili dorada dizajna, jednostavnost unosa i ažuriranja sadržaja. Na svojim CMS web stranicama možete imati i više tematskih cjelina i svakoj toj tematskoj cjelini možete zadati drugačiji dizajn. Dakle, niti sve pojedinačne web stranice unutar vašeg web portala ne moraju izgledati isto. Različitom slikom u zaglavlju web stranica, drugačijom bojom pozadine ili drugačijom bojom fonta možete vaše tematske cjeline učiniti prepoznatljivijima i olakšava snalaženje korisnika.POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


INFORMACIJSKI RELEJI


Informacijski releji predstavljaju mreže lokalnih centara koje pružaju informacije o EU i njezinim politikama, a dostupni su široj javnosti. Nastali su kao lokalne jedinice unutar različitih organizacija, a danas čine važan instrument Unije u približavanju Europe njezinim građanima. Informacije pružaju putem mreža Europskih dokumentacijskih centara, Euro info centara, Informacijskih centara o Europi, Europskih info-točaka, Ruralnih informacijskih i promotivnih središta, Gradskih foruma za održivi rast i Europskih potrošačkih info centara.Europski dokumentacijski centri

http://www.europa.eu.int/comm/dg10/relays/en/cde.html

Europski dokumentacijski centri – EDC (European Documentation Centres) smješteni su uglavnom na sveučilištima. Iako su prvenstveno okrenuti akademskoj publici, otvoreni su i široj javnosti (ima ih oko 300 u državama članicama i 110 izvan EU). Svrha im je pomoć u podučavanju o EU, upoznavanje akademske javnosti o europskim integracijama i pružanje izvornih dokumenata potrebnih za njihova istraživanja. Centri raspolažu dokumentacijom Parlamenta, Komisije i institucija EU te odabranim publikacijama ovisno o potrebama korisnika. Centri su u nadležnosti Opće uprave Obrazovanje i kultura. Za sada jedini Europski dokumentacijski centar u Hrvatskoj djeluje u Institutu za međunarodne odnose u Zagrebu.

Internet stranica EDC-a daje podatke o centrima u pojedinim državama članicama Unije (npr. http://www.uni-mannheim.de/users/ddz/edz/edz_info/eedz1.html adresa je EDC-a Sveučilišta u Mannheimu, čije Internet stranice sadrže velik broj službenih dokumenata EU u elektroničkom obliku), veze na vlastite Internet stranice pojedinih centara kao i na Internet stranicu Knjižnice (Libraries) , koja se nalazi u sklopu opće uprave Obrazovanje i kultura.

Europa na Internetu, http://www.uni-mannheim.de/users/ddz/edz/eedz.html, usmjerivač je Europskoga dokumentacijskog centra u Mannheimu u Njemačkoj koji daje informacije o institucijama EU, njihovim programima, publikacijama i slično.
Euro info centri


http://europa.eu.int/comm/dg23/bus_info/eic/eic.html

Euro info centri – EIC (EURO Info Centres) imaju savjetodavnu ulogu za pitanja malih i srednjih poduzeća. Smješteni su u ustanovama koje se bave poslovnim organizacijama i udrugama, a osnovani su radi njihova povezivanja i informiranja o mogućnostima koje im pružaju EU, slobodno tržište i internacionalizacija poslovanja. Djeluju kao 233 EIC-a i 20 korespondentnih centara (Euro Info Correspondence Centres, EICCs) u čitavoj Europi. U info centrima dostupna je i dokumentacija OOPEC-a, DG-a i Komisije, a moguć je i pristup raznim bazama podataka (EUROBASES i sl.).

Internet stranica Euro info centara predstavlja centre u pojedinim državama članicama, centre prema zemljopisnoj zastupljenosti (EU, EFTA, zemlje srednje i istočne Europe i Mediterana), kao i one sa vlastitim Internet stranicama.
Informacijski centri o Europi


http://www.europa.eu.int/comm/dg10/relays/en/gdcentr.html

Informacijski centri o Europi (Information Centres on Europe) zajednička su inicijativa Komisije i vlada država članica u nastojanju da se suradnja u pružanju informacija potiče putem različitih javnih i privatnih organizacija. Centri su smješteni u Parizu, Berlinu i Lisabonu, a informacije, osim široj javnost, pružaju i različitim interesnim grupama. Mrežom upravlja opća uprava Obrazovanje i kultura.
Europske info točke


http://europa.eu.int/comm/dg10/relays/en/ipe.html

Europske info točke (Info Points Europe) odgovaraju na upite široj javnosti i stručnjacima, a veliku pozornost posvećuju i mladim ljudima. Sadrže dokumentaciju o europskim institucijama i njihovim politikama, časopise i publikacije o aktivnostima EU, a pružaju i mogućnost korištenja audiovizualnih sadržaja. Aktivnosti mreže sastavni su dio usluga ostalih informacijskih mreža. Mreža danas broji više od 80 članica, a njome upravlja opća uprava Obrazovanje i kultura.

Ruralna informacijska i promotivna središta


http://www.europa.eu.int/comm/dg10/relays/en/rural.html

Mreža ruralnih informacijskih i promotivnih središta (Rural Information and Promotion Carrefours) obuhvaća 114 centara, koji su osnovani u sklopu organizacija s iskustvom u unapređenju poljoprivrednog rasta i razvoja, s ciljem pružanja informacija o politikama i programima koje Unija provodi i koji su važni za to područje. Informacije su dostupne pojedincima, lokalnim i regionalnim vlastima, neprofitnim organizacijama i organizacijama od javnog interesa. Centri ujedno aktivno sudjeluju u raznim projektima značajnim za unapređenje suradnje u tom području, organiziraju seminare, surađuju s lokalnim medijima, razmjenjuju informacije s drugim članicama mreže, a rezultate objavljuju u stručnim časopisima. Mrežom upravlja opća uprava Obrazovanje i kultura.


Gradski forumi za održivi razvoj

http://www.europa.eu.int/comm/dg10/relays/en/forums.html

Mreža gradskih foruma za održivi razvoj (Urban Forums for Sustainable Development) pruža informacije o politici zaštite okoliša koju Unija provodi u zemljama članicama te o mjerama koje mogu utjecati na zaštitu okoliša u gradovima, a koje su ujedno bitan čimbenik strategije EU održivoga rasta i razvoja. Forumi su usmjereni na ljude koji žive u gradovima, gdje se Forumi obično nalaze, na vlast, neprofitna društva i organizacije od javnoga interesa. Kako bi informirali o načinima boljeg rukovođenja zaštite okoliša u gradovima, Forumi ne pružaju samo savjetodavne usluge već aktivno sudjeluju u projektima od značaja za zaštitu okoliša, organiziraju seminare, konferencije, a svoja zapažanja i rezultate objavljuju. Mrežom upravlja opća uprava Obrazovanje i kultura.

Europski potrošački info centri

http://www.europa.eu.int/comm/dg24/policy/euroguichets/index_en.html

Europski potrošački info centri (European Consumer Infocentres) daju informacije o zakonodavstvu na razini EU i svake države članice, o pravu precedenata te obavijesti o rezultatima istraživanja prekogranične suradnje kako bi se osiguralo slobodno kretanje robe, usluga i kapitala, nalaže u slobodno kretanje ljudi. Financijska sredstva osigurava Komisija u suradnji s privatnim i javnim organizacijama. Mrežom upravlja opća uprava Obrazovanje i kultura. Eurointernet

http://fgr.wu-wien.ac.at/nentwich/euroint.htm

Eurointernet je vodič koji usmjerava na institucije Europske unije, sveučilišta i istraživačke ustanove koje se bave europskim studijima, stručne časopise posvećene EU, europske dokumentacijske centre i slično.Europska unija

http://cwis.kub.nl/~dbi/english/instruct/eu/

Vodič za institucije EU. Publikacije i slično pripremaju djelatnici Europskoga dokumentacijskog centra na Sveučilištu u Tilburgu u Nizozemskoj na nizozemskom i engleskom jeziku.Eurochannel

http://www.eurochannel.de/

Eurochannel je jedan od obuhvatnijih usmjerivača za Europsku uniju, kulturu, glazbu, umjetnost, medije, zaštitu okoliša i slično.Know Europe

http://www.knoweurope.net

Know Europe usmjerava na izvore informacija o Europi, npr. na European Access Plus, European Voice Archive, Penguin Companion to European Union i dr.Polis Net

http://www.polis.net

Polis Net je agencija specijalizirana za vijesti o političkim događajima u Europi. Dnevno donosi najnovije vijesti i upućuje na druge izvore informacija (BBC, Yahoo News, Der Standard, Le Monde i druge).Europska informacijska služba

http://www.eis.be

Europska informacijska služba (Europe Information Service – E.I.S.) osnovana je 1972. godine. Prati raznovrsne događaje u Uniji. Najpoznatija je po biltenu European Report, koji izlazi dva puta na tjedan i pokriva većinu zbivanja u Uniji.Agra Europe

http://www.agra-europe.com/

Agencija specijalizirana za vijesti iz poljoprivrede, ribarstva i proizvodnje hrane.
Adresa AGRA Europe:
AGRA Europe
25, Frant Road
Tunbridge Wells
Kent TN2 5JT  EnglandInformacijska služba Butterworths

http://www.butterworths.co.uk

Informacijska služba Butterworths (Butterworths European Information Services) specijalizirana je za europsko pravo i nove pravne propise Unije te za slučajeve pri Europskome sudu. Usto, objavljuje rječnike i vodiče o EU.
Adresa Informacijske službe Butterworths:
Butterworths European Information Services
35 Chancery Lane
UK-WC2A 1EL London
United KingdomUjedinjena gospodarska služba

http://www.vwd.de

Ujedinjena gospodarska služba (Vereinigte Wirtschaftsdienste) njemačka je agencija za poslovne vijesti, osnovana 1955. godine koja priprema vijesti iz EU namijenjene prvenstveno poslovnim ljudima.
Adresa Ujedinjene gospodarske službe:
VWD-Vereinigte Wirtschaftsdienste GmbH
Niederurseler Allee 8-10
Postfach 61 05
D-65735 Eschborn
GermanyEUROCONFIDENTIEL

Specijaliziran za vodiče i direktorije o europskim institucijama, udrugama, lobistima, konzultantima, fakultetima, stručnim skupinama vezanim za EU i diplomatskim misijama u Bruxellesu.

Adresa:
EUROCONFIDENTIEL
Rue de Rixensart 18 - BP 54
B-1332 Genval
Belgium
BAZE PODATAKA O EUROPSKOJ UNIJI