POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


PREGLED SVIH USLUGA

Novosti

EUROPSKE INTEGRACIJE

Nacionalni program RH za pridruživanje Europskoj uniji

> Popis kratica i pojmova

> Odnos RH i EU

> Interesi i prioriteti

> Pristup i metodologija

> Politički kriteriji

> Gospodarske prilagodbe

> Gospodarski trendovi

> Strukturne reforme

> Usklađivanje zakonodavstva

> Sloboda kretanja roba

> Sloboda kretanja radnika

> Sloboda pružanja usluga

> Sloboda kretanja kapitala

> Pravo trgovačkih društava

> Tržišno natjecanje i potpore

> Promet

> Carine

> Socijalna politika i zapošlja.

> Malo i srednje poduzetništvo

> Telekomunikacije i informac.

> Zaštita potrošača i zdravlja

> Pravosuđe, unutarnji poslovi

> Javna administracija

> Državna samouprava

> Komunikacijska strategija

> EU Dodatak A

> EU Dodatak B

 

> Sporazum o stabilizaciji

> Protokoli SSP

> Kronologija EU

> Institucije EU

> Izvori prava EU

> Pravni akti EU

> Financijske institucije

> Ministarstvo (MEI)

> Međunarodni ugovori

> Informacijski releji

> Baze podataka o EU

> EURO

 

Klikni za pregled priloga
> Pregled najvažnijih zakona

> Poslovni WEB katalog

> Trgovačko pravo

> EU Baza podataka

> Izrada Internet stranica


Google


WWW Poslovni Forum
KONTAKT PODACI ZA
Poslovni forum d.o.o.

Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima
Pitanja, narudžbe, savjeti...IZRADA WEB STRANICA

Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate sa svim postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne mogućnosti.

CMS su internet stranice sa administracijom putem koje možete uvijek samostalno dodavati i ažurirati sadržaj bez ikakvih dodatnih troškova, objavljivati neograničeni broj tekstova... Što je to administracija? Administracija znači da uz pomoć lozinke imate pristup u te stranice, kao što imate i pristup na Facebook ili Gmail. CMS plaćate samo jednom, cijena CMS-a ne ovisi o tome koliko ćete objaviti članaka. Možete objaviti na stotine i tisuće članaka, sve bez ikakvog dodatnog plaćanja kao što bi vam naplaćivali po broju stranica (članaka) da vam rade stranice onako kako su se nekada radile, a što nažalost većina i još danas nudi.

CMS Web Express odlikuje jednostavna promjena ili dorada dizajna, jednostavnost unosa i ažuriranja sadržaja. Na svojim CMS web stranicama možete imati i više tematskih cjelina i svakoj toj tematskoj cjelini možete zadati drugačiji dizajn. Dakle, niti sve pojedinačne web stranice unutar vašeg web portala ne moraju izgledati isto. Različitom slikom u zaglavlju web stranica, drugačijom bojom pozadine ili drugačijom bojom fonta možete vaše tematske cjeline učiniti prepoznatljivijima i olakšava snalaženje korisnika.POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


BAZE PODATAKA O EUROPSKOJ UNIJICELEX

http://europa.eu.int/celex/

Službena baza podataka pravnih propisa EU – CELEX omogućuje pristup tekstovima Osnivačkih ugovora o EU, zakonodavstvu EU i predmetima Suda EU. Sadrži mišljenja i rezolucije institucija EU i savjetodavnih tijela, običajno pravo Europskoga suda, bibliografske podatke o pripremnim aktima, predstavke Europskoga parlamenta i izvješća o primjenjivanju direktiva Zajednice u državama članicama.
CELEX sadrži oko 240.000 dokumenata, a godišnje predstavlja oko 10.000 novih.
Dokumenti su dostupni na svih 11 službenih jezika EU, a obuhvaćaju informacije od 1951. godine. Bazu podataka priprema Ured za publikacije – EUR-OP. Verzija CELEX-a dostupna je i na CD ROM-u. Pristup bazi podataka moguć je tek nakon uplate pretplate.

Internet stranica CELEX-a donosi upute o tome kako koristiti stranicu (View our Demonstration), osnovne informacije o sadržaju baze podataka, upute o načinu uplate pretplate, odgovore na aktualna pitanja (Celex and You), ugovore, međunarodne sporazume, pravo precedenata, pitanja Parlamenta Komisiji i Vijeću (Celex News), upute o tome kako se koristi bazom (Celex Search) kao i korisne adrese za narudžbu publikacija i veze na druge srodne izvore informacija (Useful Links).
EUR-Lex

http://europa.eu.int/eur-lex/

Internet stranica baze podataka EUR-Lex sadrži informacije o novim pravnim propisima EU objavljenim unatrag 45 dana u Službenom listu EU (Official Journal) uz kronološki popis dostupnih izdanja i/ili jezični pregled tema, teme dostupne iz baze podataka EUDOR kao i informacije o uvođenju eura, uz posebnu naznaku da je Službeni list dostupan i na CD ROM-u (Notice).
Nadalje, stranica donosi pročišćene tekstove Osnivačkih ugovora (Treaties), direktorij pravnih propisa EU (podijeljenih prema sektorima i politikama) i informacije o konverziji eura (Legislation), informacije o zakonodavstvu u pripremi (Community Preparatory Acts) te presude, mišljenja, dokumentaciju i novije slučajeve Europskoga suda (Case-Law). Pristup je besplatan.

SCAD Plus

http://europa.eu.int/scadplus/

Baza podataka SCAD Plus predstavlja sustav za pristup dokumentaciji EU.
Internet stranica te baze podataka sadrži informacije o datumima i temama sastanaka Vijeća ministara, Europskoga parlamenta, ECOSOC-a i Odbora regija (Calendar), informacije o politikama EU (European Union Policies) i praktične informacije o slobodi kretanja, zapošljavanju, socijalnoj zaštiti i drugim pitanjima vezanim za radnike koji su u tranzitu između država članica EU (Practical Guide to the Free Movement of Persons), kratak opis programa i opservatorija vezanih za socijalna pitanja i edukaciju (Programmes, Networks and Observatories), bazu podataka o zakonodavstvu i publikacijama EU (SCAD Database) te rječnik temeljnih pojmova o institucionalnoj reformi EU (Glossary) i tematske serije podataka vezane za prilagodbe zbog primjene Ugovora iz Amsterdama (Amsterdam Treaty). Pristup je besplatan.

EUDOR

http://www.eudor.com

Služba za dostavu dokumenata EU putem Interneta i pošte – EUDOR (European Union Document Delivery Service) bibliografska je baza podataka za dokumente objavljene u Službenom listu EU (Official Journal) serija L i C, COM dokumente i ostalo zakonodavstvo. Bazu priprema i održava EUR-OP. Pretraživanje je besplatno, ali se dostava dokumenata plaća.

Internet stranica EUDOR baze podataka daje omogućuje pretraživanje i narudžbe Službenoga lista EU, COM dokumenata, izvještaja Parlamenta, izjava, zapisnika i sl. (Services), informacije o službenim publikacijama, dokumentaciji, konsolidiranom zakonodavstvu, aktivnostima Parlamenta i Vijeća i troškovima narudžbe (Information) te odgovore na aktualna pitanja i pomoć pri pretraživanju (Site).

ECLAS

http://europa.eu.int/eclas/

Automatizirani sustav knjižnice Komisije EU – ECLAS (European Commission Library Automated System) elektronički je katalog s bibliografskim jedinicama koje obrađuju sva područja europskih integracija, a nalazi se u Središnjoj knjižnici Komisije (European Commission’s Central Library) u Bruxellesu. Sustav obuhvaća i 25 manjih specijaliziranih knjižnica i dokumentacijskih centara. U bazi podataka ECLAS su službene publikacije i dokumentacija institucija EU, međuvladinih i međunarodnih organizacija, radna dokumentacija institucija, stručni časopisi i priopćenja za tisak te diplomske, magistarske i doktorske radnje na temu europskih integracija katalogizirani su prema jeziku izvornika. Baza pokriva publikacije tiskane od 1978. godine i sadrži oko 172.000 bibliografskih jedinica (uz dodatak oko 7.000 novih naslova svake godine). Pristup je besplatan.

Internet stranica ECLAS-a daje informacije o Središnjoj knjižnici Komisije, vezu na dokumentacijske centre i druge povezane knjižnice (Libraries Site), informacije o vrstama publikacija i materijalima dostupnim korisnicima (About ECLAS) te pruža mogućnost njihova pretraživanja prema različitim kriterijima (Access ECLAS).

ORTELIUS

http://europa.eu.int/comm/education/ortelius.html

ORTELIUS je baza podataka o sustavima višeg obrazovanja u državama članicama Unije. Uz opći pristup obrazovnom sustavu na razini Unije, ORTELIUS baza podataka daje i informacije o tim aktivnostima u svakoj državi članici te u međusobnoj usporedbi radi učinkovitije koordinacije i pravodobne obaviještenosti o mogućnostima sudjelovanja u različitim programima obrazovanja i usavršavanja. Pristup je besplatan.

Internet stranica baze podataka ORTELIUS daje pregled institucija i programa što ih one organiziraju (Institutions & Courses), informacije o programima suradnje sveučilišta, npr. o programu za razmjenu studenata ERASMUS (European Community Action Scheme for the Mobility of University Students) i slično (Institutional Contracts), pregled sustava višeg obrazovanja po zemljama članicama uz njihovu usporedbu (National Higher Education Systems – NHES), informacije o konkretnim programima obrazovanja i usavršavanja (ALFA, LEONARDO, SOCRATES, TEMPUS i dr.) i njihovim potprogramima u Kini, Indiji, SAD-u, Kanadi (EU Programmes) kao i pretraživanje prema vrstama programa, zemlji primjene, godini objavljivanja publikacije i sl. (EU Acts).

EURHISTAR

http://wwwarc.iue.it/

Baza podataka Povijesnoga arhiva Europske zajednice – EURHISTAR (European Community Historical Archives) pomaže pri pretraživanju povijesnih podataka i dokumenata o EU koji se čuvaju na Europskome sveučilišnom institutu u Firenzi (European University Institute – EUI), koji i priprema bazu. Pristup je besplatan.

Internet stranica baze podataka EURHISTAR ujedno daje mogućnost pretraživanja podataka prema ključnoj (jednostavnoj/složenoj) riječi, broju spisa, nazivu fonda i slično (Search - Tools) ili preko službenog transfera podataka europskih institucija, organizacija povezanih sa zajednicom, npr. OECD-om i ESA (European Space Agency) te iz nekih drugih arhiva izvan Zajednice (Holdings).

Euristote

http://www.europa.eu.int/comm/dg10/university/euristote

Baza podataka o akademskim istraživanjima vezanim za europske integracije – Euristote (Research Database on European Integration) sadrži informacije o studijama i disertacijama o europskoj integraciji od 1960. godine, politikama EU, međunarodnim odnosima, pravu i institucijama EU, te informacije o profesorima i istraživačima EU. Pristup je besplatan.

Internet stranica baze podataka Euristote sadrži pristup informacijama o istraživačkom radu vezanom za europske integracije (radovi objavljeni do 1994.) na sveučilištima u Europi i svijetu, podatke o profesorima i istraživačima kao i adrese instituta i istraživačkih centara koji su sudjelovali u istraživanjima (Archive Database), istraživanja objavljena od 1994. nadalje, podatke o projektima u tijeku (New Euristote Database) i odgovore na aktualna pitanja (Questionnaire).

CORDIS

http://www.cordis.lu/

Informacijska služba o istraživanjima i razvoju Zajednice – CORDIS (Community Research and Development Information Service) jest baza podataka o svim tekućim tehnološkim istraživanjima, programima, projektima, postignutim rezultatima i drugim aktivnostima vezanim za istraživanja i tehnološki razvoj u EU koje podupire Unija. Namijenjena je širenju informacija, lakšem korištenju industrijskih izuma i poboljšanju proizvodnje u EU. Pristup je besplatan.

Informacije Internet stranice CORDIS-a dostupne su prema aktivnostima pod naslovima: znanstveni akronimi, zakonodavne inicijative za poticaj istraživanjima, kontakti, novosti, služba traženja istraživačkih partnera, istraživački programi EU, razvojni projekti, znanstvene publikacije i sažeci istraživanja, rezultati istraživanja i prototipovi. CORDIS omogućuje pronalaženje rezultata istraživanja te suradnju istraživača sa zainteresiranim poduzećima putem davanja licenci ili zajedničkih ulaganja. Na stranici se mogu dobiti razni podaci o znanstvenim časopisima, pogledati druge novosti vezane za znanstvena istraživanja u EU i slično.
Bazu priprema opća uprava Informacijsko društvo.

EIROnline

http://www.eiro.eurofound.ie/

EIROnline je baza podataka Europskoga opservatorija za industrijske odnose – EIRO (European Industrial Relations Observatory Database) koju priprema Europska zaklada za poboljšanje životnih i radnih uvjeta (European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions). Sadrži podatke o sindikatima i raznim strukovnim i poslovnim udrugama.

EIRO prikuplja, analizira i distribuira informacije o ključnim događanjima vezanim za industrijske odnose u zemljama članicama Unije, Norveškoj i na međunarodnoj razini. Informacije se dostavljaju mjesečno, po državama, u njezinoj bazi podataka EIROnline. Pristup je besplatan.

Internet stranica EIROnline, uz prethodno navedene novosti, daje i informacije o organizaciji i uslugama koje pruža EIRO (About EIRO) kao i veze na Internet adrese različitih europskih i međunarodnih strukovnih i poslovnih udruga i sindikata, na države članice Unije i druge europske i svjetske države (Related Sites).

EMIRE

http://www.eurofound.eu.int/information/emire.html

Bazu podataka EMIRE (European Employment and Industrial Relations Glossary), koja putem rječnika termina upoznaje sa zakonima o zapošljavanju i industrijskim odnosima u državama članicama Unije, priprema Europska fondacija za poboljšanje životnih i radnih uvjeta na engleskom jeziku. Podaci se mogu pretraživati za svaku zemlju članicu posebno ili prema izabranoj temi. Pristup je besplatan.

ELCID

http://www.eurofound.eu.int/information/elcid.html

Informacijski direktorij o uvjetima života u EU – ELCID (European Living Conditions Information Directory) sadrži podatke o pravnom i političkom sustavu država članica Unije, uvjetima života, kulturi, plaćama, porezima, obrazovnim sustavima, socijalnoj zaštiti i slično. Podaci se mogu pretraživati po državama ili područjima. Pristup je besplatan.

Eurodicautom

http://eurodic.ip.lu/

Višejezičnu bazu podataka Eurodicautom čini rječnik objašnjenih znanstvenih i tehničkih pojmova, kratica i fraza vezanih ponajprije uz područja telekomunikacija, elektrotehnike, zaštite okoliša, medicine, statistike, aeronautike, ekonomije i financija. Informacije su predstavljene usporedno na 12 jezika, a baza sadrži oko 1,3 milijuna dokumenata (podatak od 1. listopada 1998.). Namijenjena je prvenstveno prevoditeljima i istraživačima. Terminološku bazu podataka priprema Služba prevoditelja Europske komisije (European Commission Translation Service). Pristup je besplatan.

Internet stranica baze podataka Eurodicautom uz opće informacije o bazi podataka (What is Eurodicautom?) sadrži i informacije o modifikaciji pristupa područjima koje obuhvaća (What is New?), podacima koje nudi (What Kind of Data Does Eurodicautom Contain?), dokumentaciji prema jezičnoj zastupljenosti (Language Coverage) i područjima (Domains Breakdown) kao i vodič za pretraživanje (How Do I Access Eurodicautom?) uz mogućnost pretraživanja prema općim informacijama i pojmovima (Contents of a Terminological Entry), a i daje opće smjernice pripreme podataka (Preparation of Data).

Rječnik terminologije EU, kratica, institucija, politika i programa EU

http://www.abdn.ac.uk/pir/sources/eurogide.htm

Rječnik terminologije EU, kratica, inicijativa, institucija, politika i programa EU (A Glossary of the European Communities and European Union Acronyms, Initiatives, Institutions, Policies, Programmes, Terms) abecedni je pregled svih važnijih termina, kratica EU, njezinih politika i programa koje provodi, inicijativa za koje se zalaže kao i organizacije njezinih institucija. Rječnik priprema Sveučilište Aberdeen, Odsjek političkih i međunarodnih odnosa. Pristup je besplatan.

IDEA

http://europa.eu.int/idea/ideaen.html

Elektronički direktorij europskih institucija – IDEA (Electronic Directory of the European Institutions) jest imenik djelatnika svih europskih institucija, tijela i agencija. Pristup je besplatan.

Internet stranica baze podataka IDEA sadrži opće informacije o dobivanju podataka pretraživanjem prema različitim kriterijima (General Information), konkretno pretraživanje prema djelatnicima (Search by Persons), institucijama i tijelima (Search by Organizational Entities) ili slijedom hijerarhije međuinstitucionalne organizacije (Hierarchical Search).

MISSOC

http://www.europa.eu.int/comm/dg05/soc-prot/missoc98/english/c_intro.htm

Baza podataka o sustavima socijalne zaštite u državama članicama EU – MISSOC (Mutual Information System on Social Protection in the European Union) sadrži podatke o novostima i trendovima u socijalnoj zaštiti, o zakonodavstvu koje uređuje pitanja socijalne zaštite u državama članicama EU, usporedni prikaz organizacije socijalne zaštite po zemljama članicama u obliku tablica i drugo. Bazu priprema opća uprava Zapošljavanje i socijalna pitanja. Pristup je besplatan.

Internet stranica MISSOC baze podataka predstavlja analizu razvoja socijalne zaštite i važne mjere koje se primjenjuju u njezinoj provedbi (Trends in Social Protection), tabličnu usporedbu sustava socijalne zaštite u zemljama članicama s obzirom na financiranje socijalne zaštite, različitih grupa koje obuhvaća, zaštite na radu, problema nezaposlenosti i slično (Comparative Tables), službeni list MISSOC-Info, koji objavljuje rezultate razvoja zaštite i probleme vezane uz to područje (News and Trends), kao i informacije o publikacijama i aktualnim događanjima (Current Information).

QUOTA

http://europa.eu.int/cgi-bin/dg21/qotamain.pl

QUOTA je baza podataka o kvotama i plafonima za određene proizvode koji ulaze na jedinstveno tržište Unije te o uvjetima i obvezama njihove primjene u državama potpisnicama. Bazu priprema opća uprava Porezi i carinska unija. Pristup je besplatan.

Internet stranica QUOTA sadrži informacije o svim kvotama i plafonima koji se primjenjuju. Omogućuje pretraživanja prema klasifikacijskom broju mjere koja se primjenjuje, zemlji podrijetla proizvoda ili pregledu svih kvota i plafona uz naznaku vremena primjene.

Market Access Database

http://mkaccdb.eu.int

Market Access Database baza je podataka o uvjetima pristupa (carinskim i necarinskim preprekama) tržištima pojedinih zemalja. Pristup je besplatan.

Internet stranica te baze podataka donosi informacije o akcijama koje se poduzimaju radi rješavanja pitanja trgovinskih prepreka prema tržištima trećih zemalja kao i informacije o održavanju konferencija i priopćenjima za tisak (What’s New), mogućnost pretraživanja podataka o trgovinskim ograničenjima prema državi, sektoru ili mjeri koja se provodi (Sectoral and Trade Barriers Database), informacije o kreiranju vodiča za izvoznike o pristupu proizvoda različitim tržištima (Exporters’ Guide to Import Formalities), informacije o carinama (Applied Tariffs Database) i uvjetima WTO (WTO Bound Tariffs Database) kao i o ulozi Općeg sporazuma o trgovini uslugama – GATS (General Agreement on Trade in Service: Info-Point).

RAPID

http://europa.eu.int/en/comm/spp/rapid.html

Baza podataka RAPID donosi dnevne obavijesti o aktivnostima Europske unije u obliku izvještaja njezinih institucija. Bazu priprema služba glasnogovornika Europske komisije (Spokesman’s Service of the European Commission). Pristup je besplatan.

Internet stranica baze podataka RAPID omogućuje brz pristup do priopćenja za tisak i informacija glasnogovornika Europske komisije, Vijeća ministara, Europskoga suda, Europskoga revizijskog suda, Ekonomskog i socijalnog odbora te Odbora regija. Usto, sadrži važnije govore članova Komisije, izjave i izvještaje o predmetima pred Europskim sudom, važne dokumente (npr. zaključke Europskoga vijeća) i publikacije. Informacije se nadopunjuju dnevno, po objavljivanju dokumenata.

POSLOVNI FORUM