POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


PREGLED SVIH USLUGA

Novosti

EUROPSKE INTEGRACIJE

Nacionalni program RH za pridruživanje Europskoj uniji

> Popis kratica i pojmova

> Odnos RH i EU

> Interesi i prioriteti

> Pristup i metodologija

> Politički kriteriji

> Gospodarske prilagodbe

> Gospodarski trendovi

> Strukturne reforme

> Usklađivanje zakonodavstva

> Sloboda kretanja roba

> Sloboda kretanja radnika

> Sloboda pružanja usluga

> Sloboda kretanja kapitala

> Pravo trgovačkih društava

> Tržišno natjecanje i potpore

> Promet

> Carine

> Socijalna politika i zapošlja.

> Malo i srednje poduzetništvo

> Telekomunikacije i informac.

> Zaštita potrošača i zdravlja

> Pravosuđe, unutarnji poslovi

> Javna administracija

> Državna samouprava

> Komunikacijska strategija

> EU Dodatak A

> EU Dodatak B

 

> Sporazum o stabilizaciji

> Protokoli SSP

> Kronologija EU

> Institucije EU

> Izvori prava EU

> Pravni akti EU

> Financijske institucije

> Ministarstvo (MEI)

> Međunarodni ugovori

> Informacijski releji

> Baze podataka o EU

> EURO

 

Klikni za pregled priloga
> Pregled najvažnijih zakona

> Poslovni WEB katalog

> Trgovačko pravo

> EU Baza podataka

> Izrada Internet stranica


Google


WWW Poslovni Forum
KONTAKT PODACI ZA
Poslovni forum d.o.o.

Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima
Pitanja, narudžbe, savjeti...IZRADA WEB STRANICA

Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate sa svim postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne mogućnosti.

CMS su internet stranice sa administracijom putem koje možete uvijek samostalno dodavati i ažurirati sadržaj bez ikakvih dodatnih troškova, objavljivati neograničeni broj tekstova... Što je to administracija? Administracija znači da uz pomoć lozinke imate pristup u te stranice, kao što imate i pristup na Facebook ili Gmail. CMS plaćate samo jednom, cijena CMS-a ne ovisi o tome koliko ćete objaviti članaka. Možete objaviti na stotine i tisuće članaka, sve bez ikakvog dodatnog plaćanja kao što bi vam naplaćivali po broju stranica (članaka) da vam rade stranice onako kako su se nekada radile, a što nažalost većina i još danas nudi.

CMS Web Express odlikuje jednostavna promjena ili dorada dizajna, jednostavnost unosa i ažuriranja sadržaja. Na svojim CMS web stranicama možete imati i više tematskih cjelina i svakoj toj tematskoj cjelini možete zadati drugačiji dizajn. Dakle, niti sve pojedinačne web stranice unutar vašeg web portala ne moraju izgledati isto. Različitom slikom u zaglavlju web stranica, drugačijom bojom pozadine ili drugačijom bojom fonta možete vaše tematske cjeline učiniti prepoznatljivijima i olakšava snalaženje korisnika.POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


FINANCIJSKE INSTITUCIJE EUROPSKE UNIJE
Europska investicijska bankahttp://www.eib.org

Europska investicijska banka – EIB (European Investment Bank) financijska je institucija EU sa sjedištem u Luksemburgu. Njezina je uloga osigurati sredstva za kapitalne investicije vezane za razvoj i integraciju Unije. Banka odobrava kredite uz minimalne kamate u godišnjem iznosu od oko 20 milijardi eura (do 50% cijene projekta). Usto, daje zajmove za razvoj nedovoljno razvijenih regija, razvoj infrastrukture – poboljšanje transeuropskih prometnih, telekomunikacijskih i energetskih mreža, poboljšanje konkurentnosti europske industrije i razvoj malih i srednjih poduzeća, zaštitu okoliša i slično. Osigurava i zajmove za razvoj zemalja potpisnica Lomé konvencije, država srednje i istočne Europe koje se pripremaju za članstvo u EU te zemalja Sredozemlja.

Bankom upravljaju Vijeće guvernera (ministri financija država članica), Odbor direktora (25 direktora-administratora s petogodišnjim mandatom koje imenuje Vijeće guvernera) i Upravni odbor (izvršno tijelo Banke s predsjednikom i sedam potpredsjednika sa šestogodišnjim mandatom).

EIB nabavlja sredstva s tržišta kapitala, gdje joj njezin dobar kreditni rejting (AAA) omogućuje traženje povoljnih kredita koje zatim sama dalje plasira.

Internet stranica Europske investicijske banke sastoji se od sljedećih odjeljaka:

Pregled (Overview)

Donosi opće obavijesti o ulozi i načinu poslovanja Banke, podatke o poslovanju (sklopljeni ugovori, odobreni krediti i sl.) i adrese Banke u Uniji kao i izvan nje.

Novosti (What’s New)

Aktualne informacije o svakodnevnoj djelatnosti Banke i provedbi politika.

Ciljevi (Objectives)

Informacije o ulaganjima Banke u ekonomski razvoj slabije razvijenih regija (u Uniji i izvan nje), transport i telekomunikacije, zaštitu okoliša, energetiku, mala i srednja poduzeća, međunarodnu konkurentnost industrije i slično.

Struktura (Structure)

Ustroj Banke i njezini odnosi s drugim institucijama Unije.

Projekti (Projects)

Odjeljak koji prikazuje projekte ulaganja sredstava u različite sektore (npr. komunikacije, zaštitu okoliša, industriju, usluge i poljoprivredu) u obliku pojedinačnih zajmova (Individual Loans) do 25 milijuna eura i općih zajmova (Global Loans), a dodjeljuju se bankama i institucijama koje djeluju na nacionalnoj i regionalnoj osnovi.

Zajmovi (Loans)

Opće informacije o zajmovima, njihovim iznosima i uvjetima korištenja te informacije o financijskim aktivnostima Banke (u Uniji i izvan nje) po godinama od 1995. do 1998.

Izvori sredstava (Resources)

Riječ je o sredstvima koja se dodjeljuju Banci na osnovi njezina visokog kreditnog rejtinga i koje ona daje svojim korisnicima. Odjeljak sadrži i pregled aktivnosti dodjeljivanja sredstava u 1997.

Priopćenja za tisak (Press Releases)

Sadrže obavijesti svrstane u razdoblja od 1996. do 1999. u obliku kronoloških podataka, podataka po zemlji/regiji, sektoru i ciljevima te moguće veze na izvore informacija u Informacijskom i komunikacijskom centru.

Publikacije (Publications)

Odjeljak donosi godišnje izvještaje, Statut EIB, godišnje brošure, priopćenja za tisak, rezultate istraživanja, dokumente prema tematici, popis videokaseta i slično.

Ta Internet stranica sadrži i korisne informacije obuhvaćene naslovima: Euro (Euro) – o ulozi i strateškoj potpori Banke u uvođenju eura, ASAP (Amsterdam Special Action Programme) – o programu potpore rastu i zapošljavanju u Uniji i 2000. godina (Year 2000), kao projekt pripreme za prilagodbu aktivnosti Banke novom informacijskom sustavu, te važnije buduće aktivnosti u Uniji i izvan nje.

Adresa Europske investicijske banke:

European Investment Bank
Boulevard Konrad Adenauer 100
L-2950 Luxembourg

Europski investicijski fondhttp://www.eif.org

Europski investicijski fond – EIF (European Investment Fund) novo je tijelo Unije, sa sjedištem u Luksemburgu. Njegovi su dioničari Europska investicijska banka, Komisija EU i ostale europske financijske institucije, koje se sastaju dva puta na godinu. Fondom upravlja nadzorni odbor, koji čine dva predstavnika iz redova EIB, ministri financija država članica EU i predstavnici financijskih institucija.

Internet stranica Europskoga investicijskog fonda sadrži informacije obuhvaćene sljedećim naslovima:

Uvod (About the EIF)

Obavijesti o ustroju i upravljanju Fondom, o njegovim dioničarima i ciljevima Fonda.

Novosti (What’s New)

Novosti o aktualnom radu Fonda (sporazumi, nova ulaganja i sl.).

Financiranje infrastrukture (Infrastructure Finance)

Prikaz pomoći u financiranju transeuropskih mreža (Trans-European Networks – TENs) za promet, telekomunikacije i energiju.

Garancije za aktivnosti malih i srednjih poduzeća (SME Guarantee Operations)

Fond surađuje s bankama i drugim osiguravajućim institucijama u prikupljanju sredstava za financiranje dugova malih i srednjih poduzeća, potiče različite oblike ulaganja u ta poduzeća (garancije za zajmove za ulaganja u projekte razvoja, zaštite okoliša i dr.).

Aktivnosti ulaganja kapitala (Venture Capital Activities)

Pristup ulaganja usmjeren je isključivo radu kroz fondove, poticanju ulaganja u potencijalni rast i razvoj manjih poduzeća, potpori profesionalnom managementu i marketingu, te poslovanju pod jednakim uvjetima.

Publikacije (Publications)

Godišnji izvještaj za prethodnu godinu, Statut EIF, dokumentacija koja obuhvaća pitanja rasta, zaštite okoliša i zapošljavanja.

Kontakt s Fondom (Contact the EIF)

Informacije o aktivnostima Fonda i mogućnostima narudžbe dokumenata.

Adresa Europskoga investicijskog fonda:

European Investment Fund
Boulevard Konrad Adenauer 100
L-2950 Luxembourg
Europska središnja banka
http://www.ecb.int/

Europska središnja banka – ECB (European Central Bank) sa sjedištem u Frankfurtu u Njemačkoj počela je raditi 1. siječnja 1999., usporedo s uvođenjem treće faze monetarne unije.

Zadaće su ECB-a sljedeće:

· održanje stabilnosti cijena,

· kreiranje i provedba monetarne politike Unije,

· upravljanje deviznim pričuvama država članica i

· upravljanje platnim prometom.

Internet stranica Europske središnje banke sadrži sljedeće odjeljke:

O ECB-u (About ECB)

Sadrži opće informacije o ustroju Banke, njezinu poslovanju i ciljevima i slično.

Priopćenja za tisak (Press Releases)

Tjedni financijski izvještaji i drugi izvještaji (npr. odluke, izjave, mjesečni bilteni, statistički izvještaji i sl.).

Ključni govori (Key Speeches)

Ključni govori predsjednika Wima Duisenberga i drugih članova Uprave.

Publikacije (Publications)

Periodične i druge publikacije, te pregled dokumenata Europskoga monetarnog instituta – EMI (European Monetary Institute).

Statistika (Statistics)

Mjesečni bilten Banke i statistika vezana uz aktualna pitanja eura.

Financijske institucije i aktiva (Monetary Financial Institutions – MFIs and Assets)

Popis financijskih institucija i njihovih adresa, imovine dostupne za operacije monetarnog sustava eura te mogućnost postavljanja pitanja o aktualnim zbivanjima.

Transeuropski automatiziran transferni sustav – TARGET (Trans-European Automated Real-Time Gross Settlement Express Transfer System)

Projekt Unije za plaćanja eurom kao preduvjetu brze i učinkovite integracije sustava plaćanja eurom u međunarodnom okruženju. Dostupne su i publikacije o TARGET projektima, kalendar poslovanja, statistika, adrese itd.

Uvođenje jedinstvene valute (Changeover to the Single Currency)

Upućuje na način konverzije valuta 11 zemalja članica Unije (Austrija, Belgija, Finska, Francuska, Irska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Španjolska i Portugal) u jedinstvenu valutu euro, aktivnosti prilagodbe koje se provode radi što učinkovitije implementacije te tematske publikacije o euru.

Mogućnosti zapošljavanja (Job Opportunities)

Obavijesti o natječajima za radna mjesta, mogućnosti stručne prakse i dodatnog usavršavanja u Banci.

Veze sa središnjim bankama EU (Links to EU Central Banks)

Predstavlja pregled adresa, aktivnosti i publikacija drugih središnjih banaka i međunarodnih institucija s kojima ECB surađuje.

Pišite nam (Contact Us)

Donosi adresu ECB-a te kontakt adrese za tisak, TARGET i MFIs.

Arhiva Europskoga monetarnog instituta – EMI (European Monetary Institute Archives)

Sadrži obavijesti o organizaciji Instituta, njegovim aktivnostima, dostupnim publikacijama i priopćenjima za tisak.

Uz spomenuto, analizirana su aktualna događanja (pitanje eura) koja su u obliku novosti, publikacija i priopćenja za tisak dostupna kao posebna skupina informacija čiji se sadržaj često mijenja.

Adresa Europske središnje banke:

European Central Bank
Eurotower, Kaiserstrasse 29
D-60311 Frankfurt am Main
Germany

Europska banka za obnovu i razvojhttp://www.ebrd.com

Europska banka za obnovu i razvoj – EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) osnovana je 1991. godine radi pomoći strukturnim reformama, tranziciji k tržišnom gospodarstvu i razvoju poduzeća i infrastrukture u zemljama bivšega Istočnog bloka. Sjedište je u Londonu, a osnivači su države EU i druge razvijene države Zapada. Njezin je osnivački kapital oko 10 milijardi eura, a godišnje plasira zajmove u vrijednosti oko 2 milijarde eura u 26 država srednje i istočne Europe i bivšega Sovjetskog Saveza.

Internet stranica Europske banke za obnovu i razvoj sadrži sljedeće odjeljke:

Aktivnosti (Operations)

Predstavljene su prema zemlji, sektoru, projektima u razdoblju od 1991.-1998., priopćenjima za tisak od 1991.-1999., završnoj dokumentaciji projekata, tehničkoj i financijskoj suradnji kao i prema pitanjima nuklearne sigurnosti.

Poslovne informacije (Business Information)

Vezane su uz različite mogućnosti financiranja poslovanja, alternativne izvore sredstava za mala i srednja poduzeća (SME) kao i pregled poslovnih standarda i poslovne prakse.

Nabavke (Procurement)

Banka se rukovodi načelima nediskriminacije, poštenja i transparentnosti kako bi se osigurali njezini investicijski projekti i potaklo veće sudjelovanje stranih investitora. Obuhvaća projekte u javnom sektoru i tehničkoj suradnji.

Tranzicija (Transition)

Predstavlja napore koji se ulažu za što uspješniji prijelaz zemalja srednje i istočne Europe i zemalja Zajednice Nezavisnih Država na tržišno gospodarstvo. Donosi i izvještaje i radni materijal o pitanjima tranzicije te druge izvore informacija.

Okoliš (Environment)

Pitanja gospodarskog rasta i razvoja promatraju se u okvirima politike zaštite okoliša

Financije (Finance)

Obuhvaćaju značajna ulaganja u management, planiranje i kontrolu i informacijsku tehnologiju. Dan je i pregled financijskih rezultata.

Publikacije (Publications)

Obuhvaćaju izvještaj o procesu tranzicije u 1998. (ključna postignuća, pitanja financijskog sektora u tranziciji s makroekonomskim pregledom), opće informacije (godišnji izvještaj za 1998. i 1997., osnovni dokumenti EBRD, vodič za publikacije) te poslovne informacije o različitim programima financiranja, zaštiti okoliša i slično.

Godišnja sjednica (Annual Meeting)

Predstavlja mjesto održavanja sjednice u 1999. i 2000. kao i istodobno održavanje foruma, promotora potencijalnog budućeg ulaganja u zemlje u kojima EBRD djeluje.

Zapošljavanje (Recruitment)

Mogućnosti zapošljavanja, trenutačna ponuda radnih mjesta prema klasifikaciji: bankarstvo i ostali.

Novosti (What’s New)

Sadrže informacije o objavljenim publikacijama, dokumentaciji projekata, priopćenjima za tisak, mogućnostima zapošljavanja , konferencijama i drugo.

Adresa Europske banke za obnovu i razvoj:

European Bank for Reconstruction and Development
Exchange Square 1
UK-EC2A 2EH London
United Kingdom
 FONDOVI EUROPSKE UNIJE
Europski socijalni fond

http://www.inforegio.org/wbpro/prord/prords/prdsb_en.htm

http://europa.eu.int/comm/dg05/esf/en/index.htm

Europski socijalni fond (European Social Fund – ESF) potiče usavršavanje i pomoć pri zapošljavanju. Najvažniji je financijski instrument za promicanje zaposlenosti i razvijanje ljudskih potencijala. Neka su od najvažnijih područja djelovanja borba protiv dugoročne nezaposlenosti i isključenosti s tržišta rada, stvaranje novih radnih mjesta, obrazovanje i usavršavanje, jednake mogućnosti za žene i muškarci na tržištu rada. Fond provodi aktivnosti za poboljšanje kvalitete obrazovanja i omogućavanje obrazovanja, promociju kontinuiranog učenja i usavršavanja praćenjem trendova na tržištu rada, poticanjem sudjelovanja u znanstvenoistraživačkom radu i sl. Europskim socijalnim fondom upravlja opća uprava Zapošljavanje i socijalna pitanja.

Europski fond za upravljanje i garanciju u poljoprivredi

http://www.inforegio.org/wbpro/prord/prords/prdsc_en.htm

Europski fond za upravljanje i garanciju u poljoprivredi (European Agriculture Guidance and Guarantee Fund – EAGGF) potiče ruralni razvoj i promjene poljoprivrednih struktura. Aktivnosti su usmjerene na razvoj ruralne infrastrukture, poboljšanje kvalitete poljoprivredne proizvodnje, pomoć mladim farmerima i zajednicama u slabije pristupačnim krajevima, poticaj razvoju turizma u ruralnim područjima, zaštitu ruralnog naslijeđa i zaštitu okoliša. Fondom upravlja opća uprava Poljoprivreda.

Financijski instrument za pomoć ribarstvu

http://www.inforegio.org/Wbpro/PRORD/prords/prdsd_en.htm

Financijski instrument za pomoć ribarstvu (Financial Instrument for Fisheries Guidance – FIFG) promiče strukturne mjere u ribarstvu. Aktivnosti Fonda usmjerene su osuvremenjivanju sektora, zaštiti mora i promociji proizvoda. Fondom upravlja opća uprava Ribarstvo.

Europski fond za regionalni razvoj

http://www.inforegio.org/Wbpro/PRORD/prord_en.htm

Europski fond za regionalni razvoj (European Regional Development Fund – ERDF) namijenjen je razvoju socijalne i gospodarske kohezije u EU kako bi se smanjile razlike u socio-ekonomskoj razvijenosti regija. Sredstva se uglavnom koriste za poboljšanje infrastrukture, lokalnog razvoja i zaštitu okoliša. Fond podupire mala i srednja poduzeća, proizvodne investicije, poboljšanje infrastrukture i lokalni razvoj, ulaganja u obrazovanje i zaštitu zdravlja u regijama. Fondom upravlja opća uprava Regionalna politika.

Kohezijski fondhttp://europa.eu.int/comm/dg16/activity/funds/funds_en.htm

Kohezijski je fond (Cohesion Fund) financijski instrument za potporu gospodarskoj solidarnosti u EU, namijenjen projektima za razvoj najmanje razvijenih članica Unije – Grčke, Irske, Portugala i Španjolske. Sredstva iz Fonda mogu koristiti zemlje članice čiji bruto društveni proizvod iznosi manje od 90 % prosjeka Zajednice, pod uvjetom da provode ekonomski program konvergencije. Fond pruža financijsku pomoć pojedinačnim investicijskim projektima kao što su zaštita okoliša i projekti za razvoj transportne infrastrukture. Fondom upravlja opća uprava Regionalna politika.