POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga

NOVI PREGLED PROPISA

Ugovori

Banke

Biljno zdravstvo

Zdravstveno osiguranje

Državne potpore

Državni službenici

Elektronička isprava

Elektronička trgovina

Elektronički mediji

Financijsko osiguranje

Gradnja

Hrana

Informacijska sigurnost

Investicijski fondovi

Izmjera i katastar

Kazneni postupak

Kazneni zakon

Kemikalije

Kreditne unije

Kvaliteta zdravstvene zaštite

Lijekovi

Nasljeđivanje

Obavljanje djelatnosti

Obiteljski zakon

Obrazovanje odraslih

Obrt

Obvezni odnosi (ZOO)

Obvezno zdravstveno osiguranje

Opći upravni postupak

Oružje

Osiguranje

Osiguranje u prometu

Ovrha - Ovršni zakon

Parnični postupak

Primjeri ugovora

Porez na dobit

Porez na dohodak

Porez na kavu

Posredovanje u prometu nekretnina

Poticanje ulaganja

Predmeti opće uporabe

Prekršajni zakon

Prijevoz - linijski

Prijevoz opasnih tvari

Prostorno uređenje i gradnja

Rad - Zakon o radu

Računovodstvo

Revizija

Stranci

Sudovi

Šport

Šume

Tajnost podataka

Trgovačka društva

Udomiteljstvo

Udžbenici za školu

Ugostiteljska djelatnost

Umirovljenički fond

Usluge u turizmu

Veterinarstvo

Volonterstvo

Zabrane u zakonima

Zakon o leasingu

Zaštita bilja

Zakon o radu

Zaštita na radu

Zaštita okoliša

Zaštita potrošača

Zaštita prirode

Zaštita pučanstva

Zaštita životinja

Javna nabava

NOVI PREGLED PROPISASEARCH

PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstova


Pregled svih usluga za poduzetnikeIZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>

Kontakt:
Poslovni Forum d.o.o.

Link - Kontakt informacije

Napomena: Ne dajemo besplatne pravne savjete!
Ažurirano: 13. 6. 2024.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

PDV

PDV od 23% u primjeni od 01.08.2009.

Uz promjenu PDV-a na 23% stupilo je na snagu više zakona kojima se uvode novi porezi i drugi propisi iz tzv. kriznog paketa.

Krizni porez na neto plaće, mirovine i honorare

Novi porez u visini od 2% od neto svote od 3.000,00 do 6.0000,00 kn, odnosno 4% na svote veće od 6.000,00 kn obračunava se na sve isplate od 1. kolovoza 2009.

Narodne novine br.: 94 - 01.08.2009


Zakon o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke
Zakon o potpori za očuvanje radnih mjesta
Zakon o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama
Zakon o izmjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost 
Zakon o izmjenama Zakona o posebnim porezima na osobne automobile, ostala motorna vozila, plovila i zrakoplove
Zakon o dopunama Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti
Zakon o izmjeni Zakona o doprinosima
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju
Naredba o izmjeni i dopuni Naredbe o načinu uplaćivanja prihoda proračuna, obveznih doprinosa te prihoda za financiranje drugih javnih potreba u 2009. godini

Prema Zakonu o posebnom porezu, u razdoblju od 1. kolovoza 2009. do 31. prosinca 2010. na sve mjesečne isplate neto plaća, mirovina, drugih primitaka, dividende i udjela u dobiti veće od 3.000 kuna plaćat će se poseban porez - po stopi od 2 posto na iznose veće od 3.000 do 6.000 kuna, a po stopi od 4 posto na iznose veće od 6.000 kuna. Poseban će se porez plaćati na cjelokupni iznos. Zakonom je također utvrđeno da u narednoj godini neće biti usklađivanja mirovina prema Zakonu o mirovinskom osiguranju.

Tako je nakon 11 i pol godine primjene stope od 22 posto, od 01.08.2009. godine PDV povečan na 23 posto.

Od kolovoza uvedena je i naknada za usluge u mobilnoj telefoniji. Zakon o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijama uredio je da operateri mobilne telefonije plaćaju naknadu od 6 posto na prihod ostvaren uslugama SMS i MMS poruka i govornih usluga.

Na snagu su danas stupile i izmjene Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti koji će onima koji ostanu bez posla i završe na burzi donijeti i niže naknade s obzirom da se po novome najviši iznos te naknade vezuju uz minimalnu plaću.
Taj će Zakon, kao i Zakon o potporama za očuvanje radnih mjesta na snazi biti od danas do kraja iduće godine.

Zakon o potporama omogućuje da poslodavci koji su zbog krize došli u poslovne poteškoće i skratili radni tjedan sa 40 na 32 sata, odnosno uveli neradni petak, zatraže potporu države. Država bi im pomogla potporom do 20 posto doprinosa te potporom za razliku u plaći i to 10 posto za samce, a 13 posto za radnike koji imaju djecu. Potporu za skraćenje radnog vremena poslodavci bi mogli dobiti na tri plus tri mjeseca, odnosno najviše šest mjeseci.

Objavom u Narodnim novinama na snagu su stupile i izmjene Zakona o doprinosima kojima se koeficijent za izračun mjesečne osnovice za obračun doprinosa za samostalne umjetnike, njih 1.310 kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna, smanjuje sa 1,2 na 0,8.

Osiguravajućim kućama je pak izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju postotak izdvajanja od naplaćene funkcionalne premije od obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti smanjen s 10 na 7 posto.

U Narodnim novinama broj 94/2009 su objavljene, i izmjene Zakona o posebnim porezima na osobne automobile, ostala motorna vozila, plovila i zrakoplove kojima se uvode nove cjenovne kategorije i povećavaju trošarine za automobile skuplje od 350 tisuća kuna. Također se trošarine za plovila i zrakoplove vezuju uz cijenu, a ne kao do sada dužinu plovila, odnosno broj sjedala u zrakoplovima.

Predložene intervencije u porezni sustav vrlo su ishitrene i iznimno kompliciraju porezni sustav i čine ga nesigurnim, a najave novih poreza negativno djeluju na investitore, upozorava se u priopćenju Hrvatske udruge poslodavaca, koje je, kako se navodi, potaknuto najnovijim aktivnostima Vlade u "suzbijanju posljedica krize".

 

Za uplatu posebnog poreza na neto plaće, uplatni račun je:
Državni proračun: 1001005-1863000160
dok je oznaka vrste prihoda 1902, te uz oznaku MB ili JMBG.    Opširnije
 

OSVRTI

Rezimirajući rezultate višemjesečnog, upravo završenog saborskog zasjedanja čiji nas nastavak očekuje u teškim političkim, društvenim i gospodarskim okolnostima, Crljenko je podsjetila na činjenicu da je Hrvatski sabor, od početka ove godine, donio 140 zakona, a ukupno 214 različitih akata.

To je prava inflacija zakona, ali bez ikakvih pozitivnih učinaka na gospodarstvo niti na društvo u cjelini! Zbog lokalnih izbora mjere za osnaživanje gospodarstva, reforme i smanjenje državne potrošnje odgađane su i gospodarstvo je tonulo sve dublje u krizu.
Na kraju je Ivo Sanader podnio ostavku, pobjegao je ostavivši nagomilane probleme, društvo u krizi, financije pred bankrotom, gospodarstvo pred kolapsom.

Vlada Jadranke Kosor, nakon što je preraspodijelila fotelje, donijela je novi rebalans Proračuna kojim se krenulo u rezove, ali opet pogrešno. U pripremi je još jedan rebalans Proračuna za kraj srpnja u kojem bi navodno uštedjeli više, ali opet rezovima odnosno porezima, uzimajući od građana kako bi pokrpali proračunske rupe mada je, ne tako davno, Vlada umirivala te iste građane pričama o tome da problema nema, da je naša gospodarska i financijska situacija daleko od zabrinjavajuće.

Najavljuju povećanje poreza, PDV-a na 23%, osmišljavaju nove namete koje bi opet morali platiti oni koji žive od svog rada, radnici, službenici, umirovljenici...
Ne znaju pokrenuti proizvodnju, ne znaju sačuvati radna mjesta, ne znaju zaustaviti pad životnog standarda, ne znaju smanjiti ogromnu državnu potrošnju, ne znaju zaustaviti velike «promašene» investicije, ali se dodatno zadužuju...
Opširnije: LinkNovo:
Primjeri ugovora za tvrtke i građane