POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 18. 5. 2024.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo razloga zašto bi trebali imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, mailing lista, chatova, foruma, društvenih mreža...

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoj marketing.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica i pregled i drugih poslovnih usluga!
 

DODACI STOČNOJ HRANI NA BAZI GLINE
 

BENURAL S

Sastojci:
UREA    42 %
sumpr   3 %
vlaga   5 %

Urea je homogenizirana i fizički vezana sa sumporom i BENALOM. Urea se fiziološki preko amonijaka prevodi u kvalitetne bjelančevine buragovih mikroorganizama i tako zamjenjuje biološki vrijedne prave bjelančevine u stočnoj hrani. Sumpor daje građu za mikrobsku sintezu nekih esencijalnih aminokiselina (metionina i cistina), a BENAL osigurava stabilnost uree i postupno oslobađanje amonijaka u probavnom traktu preživača, veže neke plinove i toksične tvari i sadrži neke važne alkalne elemente (K, Na, Mg i dr.

Primjena :

- Krmne smjese za tov teladi (težina 90-200kg)
 
2,5-2,8 %
 
- Krmne smjese za tov junadi (težina 200-500kg)
 
3,5-4 %
 
- Dopunske krmne smjese za tov teladi (20% u obroku)
 
12,5-14 %
 
- Dopunske krmne smjese za tov junadi (20% u obroku)
 
18,5-20 %
 
- Kravama u obroku žitarica dnevno do
 
300 g
 
- Ovcama u obroku žitarica dnevno do
 
20-30 g
 
Krmnu smjesu s BENURALOM S treba davati suho, obročno ili da stoka uzima po volji. BENURAL S je ne samo dobra i jeftina zamjena za biološki kvalitetne bjelančevine u hrani preživača, već i djeluje povoljno na kiselost buragovog sadržaja, preventira kisele indigestije i neke pojave nadmova (timpanije), dobro utječe na promet kalcija i fosfora u organiznu, poboljšava probavu celuloze i iskorištavanje hrane, povećava količinu i masnoću mlijeka.
BENURAL S u opisanim normativima pruža sigurnost za zdravlje preživača.

 BENURAL 60
 
Sastojci:
UREA    60 %
sumpor    3 %
vlaga    5 %

U proizvodnji mesa i mlijeka neophodno je raspolagati kvalitetnom osnovnom krmom. Kukuruzna silaža je posebno vrijedna osnovna krma, ali joj nedostaju bjelančevine, koje se mogu dopuniti BENURALOM 60.

Primjena :
 
Dodaje se prilikom siliranja 1,0 - 1,5 % u kukuruznu silažu (u silažu trave ne treba dodavati BENURAL 60).
BENURAL 60 posipava se prilikom siliranja po tanjim slojevima silaže. Manja nehomogenost ne ugrožava kvalitetu silaže ili zdravlje životinja. Za dobro siliranje neophodno je osigurati anaerobne uvjete (bez prisutnosti zraka). Stoga se preporuje silažu s BENURALOM 60 spremati u izgrađenim, trajno postavljenim silosima, da se dobro ugazi, zrak istisne, a silaža pokrije plastikom.

BENURAL 60 povećava sadržaj sirovih bjelančevina u silaži, ublažava kiselost, povećava koncentraciju mliječne kiseline i poboljšava iskoristljivost i hranidbenu vrijednost silaže.
 UBEA 70

Sastojci:
UREA   70 %
sumpor
 vlaga  5 %

UBEOM 70 konzerviraju se vlažna krmiva, npr.: vlažne žitarice (vlažno zrnje kukuruza), trava (malo prosušena), sjeckana kukuruzna biljka, vlažna kukuruzovina, grožđani, jabučni i druge vrste koma, pivski trop, sirovi repini rezanci, ulomci i otpad šećerne repe i sl.

Primjena :

Vlažno zrnje žitarica izmiješa se s 7 % UBEE 70, najbolje u mikser prikolici. Ostala krmiva mogu se posipavati s UBEOM 70 po raširenim tanjim slojevima krmiva. Na voluminozna i gruba krmiva (slama, kukuruzovina) može se dodavati 7-10 % UBEE 70. UBEOM 70 tretiraju se krmiva koja sadrže iznad 30 % vlage, stoga krmiva koja sadrže manji postotak vlage treba prethodno navlažiti polijevanjem vodom, a potom hrpu obavezno pokriti plastičnom folijom da se spriječi isušivanje, isparavanje i gubitak amonijaka. Vlažnija krmiva kao npr. sirove repine rezance, ulomke šećerne repe i sl. treba prije konzerviranja djelomice ocijediti na vlagu 80 %, a travu malo posušiti na oko 40-50 % vlage.
Konzerviranje s UBEOM 70 provodi se u aerobnim uvjetima (u prisutnosti zraka), bez gaženja i prešanja. Krmiva treba samo sačuvati od vlaženja kišom i oborinama, dakle, najbolje je krmiva spremati pod krovom. Osnova djelovanja UBEE 70 za konzerviranje i poboljšanje hranidbene vrijednosti krmiva leži u amonijaku koji se oslobađa spontanom hidrolizom uree.

UBEA 70 povećava postotak sirovih bjelančevina u hrani, poboljšava probavljivost i iskoristljivost celuloze, dopunjava i poboljšava hranidbenu vrijednost krmnih obroka, djeluje protiv bakterija, plijesni i kvasca, konzervira i čuva krmiva od kvarenja 1 godinu. Krmiva tretirana UBEOM 70 daju se u hranu preživačima ovisno o sastavu krmnog obroka i sadržaja uree, oko 2-7 kg dnevno, izmješano s drugom hranom. Nakon razdoblja privikavanja sadržaj uree i amonijaka u hrani nije smetnja za uzimanje hrane.
 BENURAL M DODATAK
 
Sastojci:
UREA   16,5 %
kalcij  8 %
fosfor   4 %
vlaga    5 %
željezo   12 g / kg
sumpor   14 g / kg
magnezij   7,2 g / kg
cink   90,48 mg / kg
bakar    9,65 mg / kg

BENURAL M DODATAK služi za izradu potpunih i dopunskih hranidbenih smjesa kao dopuna bjelančevinama (iz NPN spojeva), kalcija, fosfora, mikrominerala i soli (NaCl).
Posebice je pogodan kao dopuna osnovnoj hrani, koja se proizvodi na posjedima stočara (žitarice, silaža, djetelinsko travna smjesa i dr.). Sa svega 300-600 g BENURAL M DODATAK dnevno uz osnovnu hranu, koja čini voluminozni i energetski dio obroka, krave dobivaju bjelančevine, kalcij, fosfor i druge minerale za proizvodnju 15-20 lit. mlijeka dnevno.

Primjena :
 
Daje se dobro izmješan sa žitaricama ( 2 - 4 kg ) svakodnevno u dva obroka.
 
VRSTA ŽIVOTINJE
U HRANIDBENIM SMJESAMA
POJEDINAČNO PO GRLU DNEVNO
Krave
5 - 7 %
300 - 600 g
Telad u rastu
5 %
100 - 200 g
Junad u tovu
6 - 7 %
200 - 500 g
Junad rasplodna
5 - 6 %
150 - 400 g
Janjad
4 - 6 %
30 - 50 g
Ovce
3 - 6 %
40 - 60 g

BENURAL M DODATKOM se zadovoljavaju potrebe organizma za dopunskom hranom, pomaže zdravlju i dobroj reprodukciji životinja, potiče proizvodnju veće količine i masnoće mlijeka, bolje iskorištavanje hrane (konverzija), spriječava neke pojave jalovosti, hipokalcemije, tetanije i dr.
 FOSFOBENURAL
 
Sastojci:
UREA  34 %
kalcij   0,5 %
fosfor   6,5 %
vlaga    5 %
željezo
sumpor
magnezij
natrij
kalij
 
FOSFOBENURAL se daje u krmne smjese za zadovoljenje potreba preživača za bjelančevinama i fosforom. Sadrži važne elemente za razvoj buragovih mikroorganizama, djeluje alkalično i umanjuje opasnost od kiselih indigestija, nadmova (timpanija) i sl., poboljšava probavu celuloze i iskorištavanja hrane, potiče metabolizam kalcija i fosfora, povoljno utječe na okoštavanje skeleta, prirast tjelesne težine, veću proizvodnju i masnoću mlijeka.
Sadrži fosfor lako topljiv u vodi i citratnoj otopini (96 %), te je dobro iskoristljiv u prehrani životinja.
Kalcij se nalazi u vrlo malom postotku, što je pogodno za optimalne sastave i proizvodnju krmnih smjesa koje iziskuju višu razinu fosfora. FOSFOBENURAL ima osobitu važnost zbog sposobnosti razmjene i vezanja nekih toksičnih tvari.

Primjena :
 
Daje se u potpunim krmnim smjesama:
 
Krave
2,5 - 3,5 %
Telad u rastu
1,0 - 1,5%
Telad u tovu (tjelesne težine 90-200 kg)
2,0 - 2,5 %
Junad u tovu (tjelesne težine 200-500 kg)
3,5 - 4,0 %
Janjad i ovce
2,0 - 3,5 %

U dopunske krmne smjese dodaje se ovisno o vrsti dopunske smjese i potrebama prema osnovnoj hrani.
 FOSFONAL
 
Sastojci:
dušik    9 %
kalcij     1 %
fosfor    18 %
vlaga     5 %
fluor     0,25 %
željezo   8,49 g / kg
kalij     3,30 g / kg
natrij    4,12 g / kg
sumpor   16,48 g / kg
magnezij   5,53 g / kg
cink    371 mg / kg
bakar    39 mg / kg

 
FOSFONAL sadrži fosfor lako topljiv u vodi i citratnoj otopini (96%), dobro iskoristljiv u prehrani životinja, tako da se dobivaju i dobri proizvodni rezultati. Kalcij se nalazi u vrlo malom postotku, što je pogodno za optimalne sastave i proizvodnju krmnih smjesa i mineralnih dodataka koji iziskuju visoku razinu fosfora.
Manji postotak amonijačkog dušika u FOSFONALU iskoristljiv je u hranidbi monogastričnih životinja, a posebice je vrijedna dopuna bjelančevinama u smjesama za preživače (55-56 % ekvivalent sirovih bjelančevina).
Alkalni elementi i sumpor vrlo su korisni kao dodatak u suvremenoj i intenzivnoj hranidbi stoke, posebice krava u proizvodnji mlijeka.

Primjena :
 
FOSFONAL se daje u krmnim smjesama ili u hranidbenom obroku svih vrsta životinja prema potrebama ili 1-2 %. U individualnoj ishrani u nedostatku fosfora daje se :
 
 
Krave
50 - 100 g
Telad
10 - 15 g
Junad
20 - 50 g
Ovce
5 - 10 g
Svinje i perad
5 - 10 g

Osobitu pažnju treba obratiti i na postotak kalcija u hrani, posebice u odnosu na fosfor (optimalan odnos Ca : P = 1,2-2 : 1), što se regulira dodavanjem krede (vapnenca).
 KAFONAL
 

Sastojci:
kalcij   16 %
fosfor   8 %
vlaga    5 %
natrij   3,6 g / kg
kalij    2,4 g / kg
željezo  7,5 g / kg
sumpor  7,3 g / kg
magnezij   4,6 g / kg
cink    164,7 mg / kg
bakar    17,5 mg / kg
kobalt    3,0 mg / kg
molibden   2,8 mg / kg

 
KAFONAL se dodaje u potpune i dopunske krmne smjese svim vrstama životinja (perad, svinje i preživači) u količini 2 - 4 % ili prema vrsti hrane i potrebi životinja za kalcijem i fosforom.
Posebice je pogodan za ishranu na individualnim posjedima uz hranidbene obroke s većom količinom žitarica, a naročito mladim životinjama, te životinjama u razvoju i rasplodu.

Primjena :
 
VRSTA ŽIVOTINJE
U KRMNIM SMJESAMA
POJEDINAČNO HRANJENJE
Tovni pilići
2 - 4 %
20 - 40 g/kg hrane
Kokoši nesilice
2-4 + 3 % KREDE
20 - 40 g/kg hrane
Purići
3 - 4 %
30 - 40 g/kg hrane
Prasad
2 - 4 %
10 - 50 g/kom. dnevno
Svinje tov. do 60 kg
2 - 4 %
50 - 70 g/kom. dnevno
Svinje do kraja tova
2 - 4 %
70 - 120 g/kom. dnevno
Krmače
3 - 4 %
80 - 120 g/kom. dnevno
Krmače dojne
3 - 4 %
120 - 200 g/kom. dnevno
Telad
3 - 4 %
50 - 70 g/kom. dnevno
Junad
3 - 4 %
70 - 200 g/kom. dnevno
Krave
3 - 5 %
100 - 300 g/kom. dnevno
Janjad
3 - 4 %
10 - 20 g/kom. dnevno
Ovce i koze
2 - 4 %
20 - 50 g/kom. dnevno

U propisanim količinama KAFONAL potpuno zadovoljava potrebe životinja za kalcijem, fosforom, molibdenom, kobaltom, a osobito sa ističe visoka koncentracija željeza. Poboljšava opće zdravstveno stanje i rast životinja, okoštavanje, reprodukciju i plodnost životinja, mliječnost, prirast tjelesne težine, proizvodnju jaja i iskorištavanje hrane.
 Proizvodi: Petrokemija d.o.o.

 Govedarstvo

Vođenje podataka u govedarstvu i proizvodnji mlijeka

Aktualno stanje u govedarstvu

Najniža dopuštena razina laktacijske proizvodnje mlijeka

Literatura

Kravlje ludilo

Suvremeno hranjenje stoke

Mastitis

Pravilnik o kakvoći svježeg sirovog mlijeka

Mikrobiološka kvaliteta mlijeka

Utjecaj hranidbe krava s dodatkom sojine sačme i ljuske

Mužnja kod krava

Muzilice

Zbog novih otkupnih cijena seljaci prodaju krave

Simmental / Holstein

Istarsko govedo

Higjenski uvjeti na farmama mliječnih krava

Zarazne bolesti

Bruceloza

Bedrenica 

TEST NA TOVNE OSOBINE I KAKVOĆU MESA

TEST NA VANJŠTINU GOVEDA

TEST NA MLIJEČNE OSOBINE

IZRAČUN UZGOJNE VRIJEDNOSTI KRAVA

Evidencija o reprodukcijskom i zdravstvenom stanju stada

Vođenje podataka o prihodima i troškovima

Vođenje podataka za proizvodnju ratarskih kultura

Pračenje kolićine mlijeka u stadu

Evidencija rasplodne proizvodnje

Evidencija proizvodnje mlijeka po laktaciji

Opširnije o evidencijama...

Mlijeko, dobivanje, čuvanje i kontrola

Dodaci stočnoj hrani na bazi gline

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Mljekarstvo - literatura

Mlijeko - iz tiska

Stočarstvo - iz tiska

Silaža

Ovčarstvo

Zakoni i propisi
 
 


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni