POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 19. 4. 2024.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo razloga zašto bi trebali imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, mailing lista, chatova, foruma, društvenih mreža...

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoj marketing.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica i pregled i drugih poslovnih usluga!
 
Mijenjanje kakvoće polovica upotrebom hibridnih nerastova i krmača u obiteljskim gospodarstvima


Tema istraživanja jest u obiteljskim gospodarstvima na području Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije, ali i šire za Hrvatsku, utvrditi mogućnost proizvodnje visoko selekcioniranih rasplodnih svinja te upotrebom hibridnih nerastova i krmača omogućiti proizvodnju tovljenika od kojih će polovice na liniji klanja u S-EUROP sustavu biti ocijenjene s visokim udjelom mišićnog tkiva, odnosno S i E trgovačkih klasa.

OPIS TEHNOLOGIJE:

Na liniji klanja metodom "dvije točke" po Pravilniku o utvrđivanju trgovačkih kategorija i klasa svinjskih trupova i polovica (NN, 119./99.) utvrđena je kakvoća polovica od tovljenika različite genetičke osnove proizvedenih na obiteljskim gospodarstvima (I. Šiško, Ljubljanica, Martinska Ves, A. Ivanko, Nova Gradiška, S. Berić, Nova Gradiška).

Tehnologija tova bila je klasična, ulazna masa prasadi 23-25 kg, napajanjem vodom i hranidba ad libitum. Korištene su industrijske smjese za tov svinja ST i ST proizvođača "Klas", Nova Gradiška, i Poljoprerada, Zagreb, jer su obiteljska gospodarstva kooperanti navedenih tvrtki.

Za istraživane skupine tovljenika kakvoća polovica i vrijednosti u DEM/kg mase polovica pokazuje tablica 1. U radovima Đikić i suradnici: Agronomski glasnik, vol. 62, br. 1.-2. 1999. Agriculture, vol. 6, No 1. 2000., HAED Poreč, 200. 8.-11. studeni 2000., prikazani su detaljno materijal i metode rada.

(Za ovo izvješće vrijednosti DEM/kg mase polovica obračunata je na temelju vrijednosti od 0,20 kn za 1 % mišićnog tkiva, a vrijednost 1 DEM = 3,86 kn).

U pokusnom obiteljsko gospodarstvu (I. Šiško, Ljubljanica, Martinska Ves) istražena je proizvodnja CD prasadi proizvedenih iz sparivanja linija hypor, nerastova C i krmača D koje su visokoselekcionirane jedinke po hibridnom programu i direktni su uvoz iz nizozemske firme Euribrid. Analizirana su svojstva brojnosti legala kroz pet prasenja, a rezultati su uspoređeni s krmačama D linije hypor, švedskog landrasa i jorkšira, koje se prema Planu i programu uzgoja svinja Republike Hrvatske koriste na majčinoj strani (pozicija D), kako u velikim farmama tako i kod većih proizvođača u obiteljskim gospodarstvima. Rezultati su prikazani u tablici 2.

Tablica 1.: Kakvoća i vrijednost polovica tovljenika različite genetske osnove i podrijetla


SVOJSTVA
 

SKUPINE TOVLJENIKA
 

AB X CD
 

SL X XSL
 

AB X XSL
 

Domaći križanci
 

Uvoz Mađarska
 

Slobodan otkup
 

V. farme HSSC/99.
 
Masa polovica kg
 

79,60
 

79,0
 

80,14
 

81,6
 

82,0
 

91,92
 

75,94
 
Mišićno tkivo %
 

56,4
 

49,3
 

53,5
 

53,53
 

57,02
 

47,91
 

53,0
 
Klasa
 

E
 

R
 

U
 

U
 

E
 

R
 

U
 
Vrijednost
 
             
DEM/kg mase
 

3,68
 

3,21
 

3,49
 

3,47
 

3,71
 

3,12
 

3,45
 
DEM/tovljeniku
 

293
 

254
 

280
 

283
 

304
 

287,0
 

262,0
 


Tablica 2.: Broj oprasene i dobivene prasadi po leglu


Genotip krmače
 

Vlasništvo
 

Broj L/g/k
 

Broj oprasene prasadi u leglu
 

Mrtvo i uginulo n
 

Odbijeno n
 

Ukupno

 n
 

Živo

 n
 
D hypor
 

Pokus obitelj. gosp. (Šiško)
 

2,0
 

11,4
 

10,82
 

0,71
 

9,58
 

V. farme
 

1,62
 

10,33
 

9,41
 

0,92
 

8,41
 
SL
 

V. farme
 

1,65
 

9,96
 

9,07
 

0,89
 

7,08
 

Obitelj. g.
 

1,17
 

9,93
 

9,40
 

0,53
 

8,13
 
VJ
 

V. farme
 

1,57
 

9,67
 

9,00
 

0,67
 

8,06
 

Obitelj. g.
 

1,11
 

10,01
 

9,43
 

0,58
 

7,3
 

Izvor: HSSC – podaci o SL i VJ i D-hypor za v. Farme i obiteljska gospodarstva

PRIMJENJIVOST DOBIVENIH REZULTATA U OBITELJSKIM GOSPODARSTVIMA

Za efikasnu proizvodnju svinjskog mesa moguće je u obiteljskim gospodarstvima uz suradnju proizvodnih sustava, tvornica i mješaonica stočne hrane, velikih farmi i klaoničke industrije, kao i svinjogojskih udruga organizirati proizvodnju kvalitetnog rasplodnog materijala i tovljenika.

VREDNOVANJE POLJOPRIVREDNIKA

Gospodin Ivan Šiško: "Rad u proizvodnji rasplodnog materijala kao i proizvodnja tovljenika s visokoselekcioniraim genotipovima svinja ne predstavlja mi poseban problem. Uz navođenje sustava vrednovanja prema kvaliteti (prvenstveno uvođenjem plaćanja tovljenika na liniju klanja) bio bih spreman samostalno ući u svinjogojsku proizvodnju. Međutim, u uvjetima tržišta svinjskog mesa u Hrvatskoj bolje je biti kooperantskom odnosu s velikim sustavom kao što je Poljoprerada!".

KVANTITATIVNI PODACI

U Hrvatskoj obiteljska gospodarstva sudjeluju s više od 80 % u proizvodnji svinjskog mesa. U 1999. godini broj uzgajivača koji drže rasplodne krmače pod kontrolom HSSC bio je 1372, od kojih 58,3 % drži jednu krmaču, 17,6 % dvije krmače, 11,2 % tri, 7,7 % četiri do devet krmača, 4,0 % deset do 19, a samo 1,2 % više od dvadeset krmača.

Usporedbom konkurentnosti proizvodnje svinjskog mesa Hrvatske u odnosu na zemlje EU s razvijenijim svinjogojstvom, kao što su Danska, Francuska, Njemačka i Engleska, u Hrvatskoj se ostvaruje manja vrijednost od 1630-2857 DEM po krmači godišnje ako se obračun temelji na udjelu mišićavog tkiva u polovicama (odnosno krutog mesa) i broja prodanih tovljenika. Dobiveni podaci nisu dobar znak kokurentnosti svinjske proizvodnje Hrvatske pri ulasku u WTO.

KVALITATIVNI PODACI

Mijenjanjem udjela mišićnog i masnog tkiva u polovicama, odnosno povećanjem odnosa mišićno: masno tkivo, smanjuje se energetska vrijednost polovica, što utječe na smanjenje utroška hrane u tovu, jer je 1 kg mišićnog tkiva = 9,73 MJME, a masnog 53,20 MJME. Ujedno zbog razlike u cijeni mišićnog i masnog tkiva povećava se vrijednost polovica. To utječe na povećanje dobiti po tovljenku koji je bolje mesnatosti.

ZAKLJUČCI

U obiteljskim gospodarstvima moguće je organizirati proizvodnju kvalitetnih rasplodnih svinja i proizvodnju kvalitetnih tovljenika;

Na liniji klanja nužno je uvesti sustav plaćanja prema kakvoći polovica;

Savjetodavna služba treba poticati načine suradnje i oblike organizacije među zainteresiranim sudionicima u uzgojnom i proizvodnom svinjogojstvu s jasnim stavom u zahtjevu za izmjene i dopune Zakona o stočarstvu, što će omogućiti integraciju naših proizvođača i prerađivača u razvojne tijekove uzgojnog i proizvodnog svinjogojstva razvijenih zemalja.

 

Tema istraživanja: Mijenjanje kakvoće polovica upotrebom hibridnih nerastova i krmača u obiteljskim gospodarstvima
Glavni istraživač: prof. dr. sc. Marija Đikić
Izvor: Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu

 
 Svinjogojstvo

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Mijenjanje kakvoće polovica upotrebom hibridnih nerastova i krmača

Klimatizacija svinjogojilišta i dvonamjenske hranilice

Križanje svinja

Pododjel za uzgoj i selekciju svinja pri HSSC

Sirutka kao dopuna u ishrani svinja

Literatura

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Zarazne bolesti

Enzotska pneumonia svinja ili Gripa prasadi

Klasična svinjska kuga

Vrbanac

Slinavka i šap

Trihineloza

Bedrenica

Iz tiska

Zakoni i propisi

Teme u pripremiPoslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni