Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU




PRESJEK PROIZVODA
ULOGA STROJA ZA MLJEVENJE MESA U PRERADI


Usitnjavanje mesa na željenu granulaciju (ili na onu koja je propisana recepturom) pri proizvodnji polutrajnih proizvoda nije samo neizbježna operacija već o kvaliteti mljevenja ovisi i izgled presjeka proizvoda, te njegova atraktivnost u trenutku prodaje. Oni koji rade u proizvodnom pogonu zaboravljaju često ovu izravnu povezanost načina mljevenja i izgleda gotovog proizvoda, a svaka nepravilnost povlači za sobom probleme u toplin skoj obradi kobasica s rizikom izdvajanja masnoće. Uzroci se onda obično traže u začinima i aditivima, pa se poseže za dodatnim sredstvima vezanja što u konačnici poskupljuje proizvod.
Pogledajmo redom pravilan i nepravilan način rada pri svakoj fazi proizvodnje nadjeva, pa ćemo se uvjeriti u istinitost tvrdnji iznesenih na početku teksta.

1. MLJEVENJE SIROVINE



Slika 1.a. Pravilno mljevena masa




Slika 1.b. Nepravilno mljevena masa


2. NADIJEVANJE SIROVINE U OVITAK



Slika 2.a. Pravilno nadijevanje




Slika 2.b. Pogrešno nadijevanje




Slika 3. Izgled površine kobasica (jasna – mutna)




Slika 4. Kobasice nakon toplinske obrade





Slika 5.Kobasice nakon skladištenja





Slika 6. a. Odvajanje ovitka od nadjeva - ispravno





Slika 6.b. Odvajanje ovitak od nadjeva - pogrešno



Što je to onda s našim noževima i reznim pločama koje čine komplet za mljevenje mesa u kučištima industrijskih strojeva?
Osim što nisu redovito naoštreni, važno je da se kod oštrenja na planskoj brusilici oštre i rezni nož i ploča zajedno. U kućištu stroja za mljevenje mesa (“vuk”, njem. “der Wolf”), dobro i pravilno naoštren nož potpuno nasjeda na reznu ploču što se baš pri oštrenju noža i ploče može vidjeti.
Nadalje, treba znati da je za pojedine proizvode stroj za mljevenje mesa zadnja operacija prije punjenja u ovitke, a ne uvijek kuter.
Tim više je važno da noževi i ploče budu dobro naoštreni.
Stroj za mljevenje mesa može imati funkciju odvajanja vezivnog tkiva od mesa kod mljevenja, čime se racionalizira postupak pripreme mesa za preradu i štedi vrijeme.
Ovakav uređaj nazvan TURBO-TRENNSET može se montirati na svaki stroj za mljevenje mesa. Kod strojeva novijeg datuma uređaj je već tvornički ugrađen.




Slika 7. Noževi za rezanje i ploče




Slika 8. Dijelovi uređaja TURBO-TRENNSET

(1) prva rezna ploča s kliznim ležajem
(2) križni nož
(3) gruba rezna ploča 8 mm
(4) nož za odvajanje žila
(5) fi na rezna ploča 1,5-6 mm – standardna
(6) uređaj za odvajanje
(6a) križni oslonac
(6b) cijev za odvajanje
(6c) cijev za regulaciju mljevenja
(6d) zatvarač
(7) plastična cijev za izdvajanje vezivnog tkiva
(8) kao alternativa za plastičnu cijev (7)



Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju




















Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Veterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla

TEHNLOGIJA

Uloga stroja za mljevenje mesa u preradi

IZ LITERATURE I PRAKSE

Standardni sanitacijski operativni program (SSOP’s)

Salamureno meso i zdravlje ljudi
ODABRANE STRANICE

Inspekcijske kontrole u prometu mesom i mesnim prerađevinama

TRŽIŠTE MESA

Tržište goveda

Tržište svinja

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba u ribogojilištima

Morska riba u ribogojilištima

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost pačjih jaja

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa

REVIJALNI PRIKAZ

Histamin u mesu i mesnim proizvodima

AUTORSKI PREGLED

Boja mesa - važan parametar kakvoće

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima




Ažurirano: 17. 2. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb