NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMUIZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...
OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO GOSPODARSTVO
VETERINARSKO - SANITARNI UVJETI ZA OBRADU, PRERADU I USKLADIŠTENJE PROIZVODA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA

Hadžiosmanović, M.

Sredinom rujna 2003. godine objavljen je Pravilnik o veterinarsko-zdravstvenim (sanitarnim) uvjetima kojima moraju udovoljavati objekti registrirani za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva u skladu s trendovima unapređenja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) nakon rasprava u Upravi za veterinarstvo odlučilo je omogućiti obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla poljo- privrednicima koji su voljni unapređivati vlastitu proizvodnju u smislu razvoja prvenstveno tradicionalnih mesnih, mliječnih i jajnih proizvoda te meda pod uvjetima koji će udovoljavati propisanim veterinarsko-sanitarnim i drugim propisima.
Pravilnikom je dozvoljeno koristiti sirovine dobivene isključivo od životinja koje su uzgojene u vlastitom OPG-u ili koje su najmanje tri mjeseca u vlastitom tovu OPG-a. Postupak odobrenja djelatnosti i upis odobrenih objekata usklađen je sa Zakonom o veterinarstvu, pojednostavljen je te omogućava znatno bržu pripremu za uvođenje odgovarajuće proizvodnje.

Određen je maksimalni godišnji opseg proizvodnje što se, prije svega, odnosi na preradu pojedinih vrsta mesa, mlijeka i meda.

Namirnice proizvedene u vlastitom domaćinstvu mogu se stavljati u promet :
- prodajom na vlastitom OPG-u,
- u vlastitoj turističkoj ponudi,
- u zajedničkoj trgovini i
- na tržnicama i izložbama.

Posebnim odredbama obvezuje se da osobe koje rade u vlastitoj proizvodnji moraju udovoljavati minimalnim higijensko-sanitarnim uvjetima te moraju biti zdravstveno pregledane u skladu s propisima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Pravilnik obvezuje proizvođače na skupljanje otpada životinjskog podrijetla, otklanjanje animalne otpadne tvari putem kanalizacije ili sabirnih jama. Objekti moraju udovoljavati i građevinskim uvjetima
koji ovise o vrsti i obimu proizvodnje.

Sve navedeno upućuje na mogućnost udruživanja pojedinih proizvođača u smislu zajedničke ponude i stavljanja na tržište “domaćih”, tradicionalnih specijaliteta.

Stupanjem na snagu navedenog Pravilnika veterinarska služba uključuje se u vrlo široko i rizično područje ocjene veterinarsko-sanitarnih uvjeta i zaštite zdravlja potrošača te prihvaća obvezu stalne
edukacije u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na unapređenju higijene i kakvoće proizvedenih namirnica.

Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju


Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Veterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla

TEHNLOGIJA

Uloga stroja za mljevenje mesa u preradi

IZ LITERATURE I PRAKSE

Standardni sanitacijski operativni program (SSOP’s)

Salamureno meso i zdravlje ljudi
ODABRANE STRANICE

Inspekcijske kontrole u prometu mesom i mesnim prerađevinama

TRŽIŠTE MESA

Tržište goveda

Tržište svinja

TRŽIŠTE RIBA

Slatkovodna riba u ribogojilištima

Morska riba u ribogojilištima

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost pačjih jaja

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa

REVIJALNI PRIKAZ

Histamin u mesu i mesnim proizvodima

AUTORSKI PREGLED

Boja mesa - važan parametar kakvoće

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima
Ažurirano: 15. 6. 2021.MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica