Poslovni forum d.o.o.
  > IZRADA WEB STRANICA / CMS / WEB DIZAJN


Menu - Najave...

INTERNET MARKETING


Internet marketing je iz temelja promijenio prirodu marketinga


Dinamikom razvoja Interneta i marketinških mogućnosti koje pružaju suvremena tehnologija i Internet, omogućene su značajne promjene u tradicijskim marketinškim aktivnostima te je otvoren prostor za razvoj jedne posebne, nove vrste marketinga – Internet marketinga.
Internet marketing sve se više proširuje i na mobilnu telefoniju jer danas gotovo svaki mobitel ima mogućnost spajanja na Internet.

Internet je iz temelja promijenio prirodu marketinga. Internet omogućuje kupcu izravan kontakt s poslovnim subjektom u bilo koje doba dana i noći, s bilo koje lokacije, kako bi kupac mogao prikupiti željene informacije i obaviti kupnju. U svakome slučaju, utjecaji informatičkih tehnologija vidljivi su na tradicijskim metodama marketinga, ali je također moguće govoriti i o potpuno novoj vrsti marketinga.

Sve manje se koriste papirnata izdanja raznih oglasnika za pronalaženje stvari i usluga, a sve više se koristi Internet. Za pronalazak restorana za izlazak ili poslovni ručak pretraživanje se obavlja putem različitih Internet tražilica te portala s recenzijama ugostiteljskih objekata. Tako potencijalni gost bira gdje će potrošiti svoj novac. Gosti žele vidjeti vašu ponudu tj. jelovnik prije no što posjete vaš restoran te naravno favoriziraju one restorane čija se ponuda može pronaći online.
 
Ako Vas nema na Internetu, Vi ne postojite!Uobičajene reklamne kampanje potrošačima su već dosadile. Popularan je i gerila marketing koji je puno jeftiniji i često vrlo zabavan. Primjerice, IKEA je New York ukrasila kaučima na autobusnim stanicama, jastucima ispod tobogana... Tvrtka Loctite je kao reklamu za svoje superljepilo na tlu u prometnoj ulici zalijepila novac... Gerila marketing oblik je nekonvencionalnog marketinga koji će vašu tvrtku, brand, proizvod ili uslugu predstaviti budućim klijentima na inovativan način. Cilj gerila marketinga je iznenaditi, šokirati i potaknuti ciljne skupine da prenose svoje doživljaje viđenog, priča o njima se usmenom predajom prenosi na sve strane. Danas kada već svi imaju Facebook i Twitter profile, priča o Vama se može proširiti nevjerojatnom brzinom.

Pojam gerila marketinga potiče od gerilskog oblika ratovanja gdje se koriste atipične taktike, a kako bi se postigli ciljevi u konkurentskom okruženju. U prvo vrijeme ove strategije su bile osmišljene za male i nepoznate brendove koje su tek počinjali proboj na tržište i nisu si mogli priuštiti značajnije budžete za lansiranje. Na razvoj gerila marketinga snažno je utjecao razvoj i prihvaćenost novih tehnologija poput Interneta i mobilne telefonije. Dodatnu dimenziju ovom konceptu daju i novi mediji, nova tržišta i novi kupci koji stvaraju puno prilika za oglašivače. Internet i ostale moderne tehnologije su vrhunski izvor mogućnosti gerila oglašavanja. Društvene mreže nude interakciju, koja je ključ dobrog marketinga.

Ključna prednost internet marketinga, u odnosu na tradicionalni, njegova je daleko niža cijena, te precizno ciljanje željenih skupina i lako mjerljiv povrat na investiciju (ROI). Oglašivač može svakodnevno pratiti sve relevantne statistike o posjetiteljima internet stranica te o kupcima pojedinog proizvoda ili usluge. U svakom trenutku je poznato isplati li se pojedina investicija ili pojedina reklamna kampanja.

Internet marketing nikako ne smijemo ignorirati u svom poslovanju. Internet marketing je korištenje interneta kako bi se prenijela informacija o proizvodu, ciljanoj publici u pravo vrijeme. Morate imati i vlastite internet stranice na koje dolaze posjetitelji. Generalno gledajući, više posjeta znači i više prodaje, odnosno bolje poslovanje. U teoriji zvuči jednostavno. Trebate imati proizvod, internet stranice i posjetitelje. Proizvod i internet stranice imaju mnogi, ali isto tako imaju problema sa ovim trećim, a to je privlačenje posjetitelja. Nažalost, u praksi mnogi naruče izradu internet stranica, objave po nekoliko rečenica u "o nama", "usluge" ili "proizvodi" te time misle da su riješili stvar. Nerijetko takve internet stranice ne možete niti pronaći putem tražilice, osim ako ne znate točan naziv tvrtke ili njezinu adresu. Internet stranica je indeksirana od strane Google-a, ali to ne znači da je konkurentna ili da služi svrsi.

Iznenadili biste se koliko tvrtki uopće nema internet stranice. Iznenadili bi se i koliko tvrtki ima loše internet stranice sa kojima im je kao i da ih i nemaju, te su im samo trošak i negativna reklama! Da, upravo tako; negativna reklama. Internet stranice su ogledalo Vaše tvrtke.

Izradom internet stranica bez kontinuiranog Internet marketinga, niste napravili ništa. Učinkovitost marketinga više nema veze s debljinom vašeg novčanika, već ovisi samo o vašoj poslovnoj inteligenciji i poduzetničkim sposobnostima.

Internet marketing i moderne poslovne metode omogućavaju malim poduzećima da budu konkurentna i učinkovita na tržištu. Ti novi načini poslovanja uveli su mnogobrojne nove proizvode i usluge, stvorili nove tehnologije, kreirali nova radna mjesta, otvorili mnoga inozemna tržišta i omogućili svojim osnivačima i vlasnicima priliku da rade ono u čemu su najbolji i što im donosi najviše zadovoljstva.

Ako koristite CMS web stranice naručene kod nas, osiguravamo Vam besplatno sve potrebne informacije za kvalitetan Internet marketing.

Proučite našu ponudu modernih poslovnih CMS web stranica!  PREPORUKE / NAJAVE / INFORMACIJE
 
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Pogledajte primjere - Iskoristite popuste!
 

 
OSTALE USLUGE ZA PODUZETNIKE
Tvrtka Poslovni Forum d.o.o. osnovana je sada već davne 2002. godine u Rijeci od strane Damira Međurečana koji je okupio vodeće stručnjake na području ekonomije, prava i informatike, kako bi efikasno pokrili sve potrebe svojih klijenta.
Link na pregled ponude poslovnih usluga i informacija
 

18. 5. 2024.