Poslovni forum d.o.o.
  > IZRADA WEB STRANICA / CMS / WEB DIZAJN


Menu - Najave...

Google i druge tražilice


Kako prijaviti web stranice na tražilice?


Od web stranica nema efekta ukoliko nisu visoko kotirane na tražilicama. U cijenu izrade CMS stranica uključena je i prijava na sve važne tražilice.

Odmah po registraciji domene i postavljanju stranica, Vaše stranice prijavljujemo na Google kao najvažniju tražilicu preko koje dolazi preko 90% svih posjetitelja, te na lokalnoj razini, na najznačajniju hrvatsku tražilicu Pogodak.

Prijavljivanje na tražilice je jedan od najvažnijih načina promocije vlastitih web stranica.
Internet tražilice (search engine) skupljaju različite informacije o Internet stranicama, uključuju ih u svoju bazu, te nude svakom korisniku, koji traži određeni pojam, uslugu, proizvod ili bilo što drugo. Uključivanje informacija nekih web stranica u bazu podataka Internet tražilica, nije jednostavan postupak. Doduše, postoje besplatne usluge prijava na neke (rijetke i manje važne) pretraživače, no gotovo nikada ne urode uspjehom. Razlog tome vrlo je jednostavan - Internet tražilice, osim od promidžbe na njihovim stranicama, žive od prijava na njihove baze podataka. Svaka tražilica, nakon što prijavite web stranice, šalje robota kako bi upotpunila svoj katalog (bazu) web stranica. Vaše stranice tamo će se naći ovisno o načinu rada robota.

Neki vrlo brzo nakon prijave kreću indeksirati stranice, a nekima treba mjesec pa i više dana.
Najpoznatiji pretraživači (tražilice) su: Google, AltaVista, Yahoo, Lycos, Excite, Northern Light, HotBot, Infoseek i sl. i sa njih će Vam uglavnom dolaziti velika većina posjetitelja.

Za bolju poziciju na tražilicama bitan je faktor i vrijeme, od prvog pokretanja web stranica pa do nekog ozbiljnijeg broja posjeta potrebno je barem nekoliko mjeseci.
Naravno, i veliki broj članaka. Bez teksta se ništa ne može postići.

U administraciji Vašeg CMS-a nalazi se i nekoliko dodatnih alata kojima možete pratiti indeksiranost Vaših web stranica od strane tražilica.


Google i tražilicePrijava na web tražilice

Tražilice funkcioniraju na način da nakon prijave na određenu tražilicu, pretraživač šalje robota (pauka) koji indeksira Vašu web stranicu. Njemu su posebno zanimljive tzv. meta oznake, ključne riječi, naslovi, linkovi, način kako je stranica izrađena i kao najvažnije, njen tekstualni sadržaj. Pored toga, ima još mnogo faktora a koji su poslovna tajna od pretraživača. Indeksirani sadržaj pretraživač arhivira u svoju bazu podataka. Uglavnom, najbitnije je imati kvalitetan sadržaj na stranici i dobro urađenu SEO optimizaciju. Također je vrlo korisno imati linkove na drugim stranicama koji upućuju na vašu stranicu. Poželjno je koristiti i društvene mreže (npr. Facebook).

Od prijave do indeksacije treba proći određeno vrijeme, ponekad je to i par mjeseci. Može se desiti da pretraživač i ne indeksira stranicu nakon prijave ako je sadržaj stranice neadekvatan.

Prijava na tražilice je vrlo bitan postupak promocije Vaše web stranice. Tražilice nakon prijave šalju korisnike na Vašu web stranicu. Korisnik obično traži neku informaciju, proizvod ili uslugu i upisuje ključnu riječ ili izraz. Tražilica uspoređuje taj izraz sa sadržajem u svojoj bazi podataka i vraća korisniku rezultate pretrage. Što su Vaše ključne riječi sličnije upitu korisnika, to je veća vjerojatnost da će on posjetiti Vašu web stranicu.


Naslovna stranica


  PREPORUKE / NAJAVE / INFORMACIJE
 
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Pogledajte primjere - Iskoristite popuste!
 

 
OSTALE USLUGE ZA PODUZETNIKE
Tvrtka Poslovni Forum d.o.o. osnovana je sada već davne 2002. godine u Rijeci od strane Damira Međurečana koji je okupio vodeće stručnjake na području ekonomije, prava i informatike, kako bi efikasno pokrili sve potrebe svojih klijenta.
Link na pregled ponude poslovnih usluga i informacija
 

19. 4. 2024.