Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI




PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese




IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 4. 12. 2022.












POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

PERADARSTVO

PROIZVODNJA JAJA ili MESA


U organiziranju proizvodnje konzumnih jaja ili mesa na obiteljskom gospodarstvu, da bi ona bila profitabilna i tržišno konkurentna, moraju se ispoštovati neophodni uvjeti koji ovu proizvodnju čine intenzivnom i na visokom tehnološkom nivou, kako bi se genetski potencijal peradi maksimalno iskoristio.

Osnovna koncepcija proizvodnje konzumnih jaja ili treba se bazirati na:

1. suvremenim tehničko-tehnološkim rješenjima proizvodnje
2. držanju visokoproduktivnih linijskih hibrida peradi
3. striktnom pridržavanju tehnoloških normi proizvodnje
4. držanju samo jedne vrste, jednog proizvodnog usmjerenja (proizvodnja konzumnih ili brojlera), jednog hibrida, i jedne starosti u isto vrijeme
5. ishrani kompletnim, dobro izbalansiranim smjesama
6. držanju u objektima zatvorenog tipa
7. maksimalnom korištenju peradarnika; držanju 20-25 koka po 1m2 podne površine (iskorištenje prostora u visinu po nivoima)
8. tehnološki proces proizvodnje konzumnih jaja mora početi nabavkom 17 tjedana starih kokica, njihovom držanju u proizvodnji minimalno 12 mjeseci i nakon toga zamjenom za novo jato
9. racionalnom korištenju objekta, što zahtjeva da se izlučene nosilje u što kraćem periodu isele, a objekat očisti, opere, dezinficira i odmori. Sve ove radnje trebaju se završiti za 20 dana
10. držanju nosilja u baterijama (4-5 koka u svakom kavezu), sa suvremenom automatskom opremom za hranjenje i napajanje, po koncepciji suvremenog peradarnika
11. redovnom izgnojavanju objekta van kruga peradarnika, koje mora biti mehanizirano
12. snabdevanju peradi dovoljnom količinom svježe vode, sistemom za automatsko napajanje iz vodovoda preko dozatora za vodu
13. osiguravanju skladišnog prostora koji mora biti adekvatno sagrađen i dovoljnog kapaciteta da se u njemu skladište jaja, koncentrat ili drugi materijal u zavisnosti od njegove namjene. Jaja se uvek moraju skladištiti u posebnu prostoriju, jer su ona vrlo kvarljiva i brzo upijaju neprijatne mirise
14. striktnom pridržavanju mjera preventive, dezinsekcije i deratizacije propisanim od strane veterinarske službe
15. održavanju udobnih makroklimatskih uvjeta u objektu, stalnim održavanjem opreme u funkcionalnom stanju
16. primjeni odgovarajućeg svjetlosnog programa prema tehnološkim uputama o uzgoju peradi
17. zaduženju radnika (člana domaćinstva) koji će savjesno i predano obavljati radne obveze u procesu proizvodnje
18. redovnoj evidenciji proizvodnje jaja, utroška hrane i svim promjenama na nosiljama, opremi i objektu kako bi se moglo blagovremeno intervenirati u slučaju neželjenih situacija.

Adekvatni principi vrijede i za uzgoj peradi radi proizvodnje mesa.



Peradarstvo

Proizvodnja jaja ili mesa

Primjena enzima u hranidbi peradi

Centar za peradarstvo

Biološka bomba u susjedstvu - prevencija

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Zarazne bolesti

Hranidba peradi u Hrvatskoj

Priručnik bolesti peradi

Knjige o peradarstvu

Ugušilo se 8000 kokoši!

Utjecaj pufernog kapaciteta krmnih smjesa

Utjecaj različitih sustava proizvodnje i gustoće sklopa

Proizvodja konzumnih jaja

Salmonela

Neprimjereni uvjeti uzgoja pilića

Iz tiska

Peradarstvo - linkovi

Zakoni i propisi

Teme u pripremi



Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni