Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 29. 1. 2023.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

PRIMJENA ENZIMA U HRANIDBI PERADI


U Hrvatskoj se provedi i projekt istraživanja koji ima za cilj utvrđivanja saznanja o mogućnosti upotrebe domaćih krmiva slabije probavljivosti i manje energetske vrijednosti u smjesama za piliće u tovu, a da se pri tom ne naruši zdravlje pilića i kakvoća proizvedenog mesa. Cilj je također postići dobre proizvodne rezultate (prirast tjelesne mase, stupanj prijetvora hrane u tjelesnu masu) što bi omogućilo veću, kvalitetniju i jeftiniju proizvodnja pilećeg mesa.

Svrha je tog istraživanja je da se u smjese za perad ukljuće i ona krmiva koja su do sada, zbog sadržaja niza antinutritivnih tvari smatrana nepoželjnim. To se posebice odnosi na raž, suncokret i repicu, dakle krmiva koja dobro uspijevaju na većem dijelu zemljišta Republike Hrvatske i znatno su jeftinija i dostupnija od krmiva koja su se do sada koristila u hranidbi peradi. Od navedenih krmiva posebice su pogodni raž i repica, jer je njihova zastupljenost u obrocima drugih domaćih životinja relativno mala.

Specifičnost građe probavnog sustava, nemogućnost sinteze vitamina, esencijalnih aminokiselina i masnih kiselina, intenzivna mijena tvari i nedovoljna aktivnost enzimskog sustava, posebice u pilića, nameće potrebu da se u hranidbi peradi koriste skupe kompletne krmne smjese uravnoteženog sastava, visoke energetske vrijednosti i probavljivosti.

Najveći udio u obroku, od lako probavljivih energetskih krmiva ima kukuruz, dok su ostale žitarice (ječam, zob, raž, pšenica) zbog visokog udjela različitih neškrobnih polisaharida u endospermu (antinutritivne tvari) neprikladne za upotrebu.
Od proteinskih krmiva u smjesama za perad koriste se riblje brašno i soja, dok ostali domaći i jeftiniji izvori proteina (suncokret, repica) također sadrže antinutritivne tvari.

Mogućnosti poboljšanja hranjive vrijednosti krmiva s antinutritivnim svojstvima leže u primjeni primjerenih enzimskih pripravaka prilagođenih posebnosti krmiva na koja se primjenjuju.

Cilj istraživanja usmjeren je na dobivanje i analizu podataka o učinku krmiva manje hranidbene vrijednosti na proizvodne karakteristike pilića u tovu. Istraživat će se domaća krmiva (raž, suncokret, repica) čija bi upotreba unatoč svog nepovoljnog nutritivnog sastava (prisustvo antinutritivnih tvari) primjenom određenih enzimskih pripravaka omogućila jeftiniju proizvodnju krmnih smjesa, uz osiguranje dobrog zdravlja pilića i rezultirala rentabilnom proizvodnjom kvalitetnog i jeftinijeg pilećeg mesa za prehranu ljudi.

Primjena očekivanih rezultata istraživanja doprinjet će korištenju jeftinijih i dostupnijih krmiva domaće proizvodnje u smjesama za hranidbu peradi što će ostvariti poboljšanje ukupnih proizvodnih rezultata pilića u tovu.

Glavni istraživač: Dr.sc. Vlasta Šerman, Redovni profesor
Suradnici istraživači
Dr.sc. Nora Mas, (Viši asistent)
Dr.sc. Željko Mikulec, (Viši asistent)
Ustanova: Veterinarski fakultet, Zagreb
 Peradarstvo

Proizvodnja jaja ili mesa

Primjena enzima u hranidbi peradi

Centar za peradarstvo

Biološka bomba u susjedstvu - prevencija

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Zarazne bolesti

Hranidba peradi u Hrvatskoj

Priručnik bolesti peradi

Knjige o peradarstvu

Ugušilo se 8000 kokoši!

Utjecaj pufernog kapaciteta krmnih smjesa

Utjecaj različitih sustava proizvodnje i gustoće sklopa

Proizvodja konzumnih jaja

Salmonela

Neprimjereni uvjeti uzgoja pilića

Iz tiska

Peradarstvo - linkovi

Zakoni i propisi

Teme u pripremiPoslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni