Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 6. 2. 2023.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

PERADARTVO

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Uočeno je da su neiskorišteni N, P i K glavni zagađivaći okoline u stočarstvu razvijenih zemalja. Predpostavlja se da zbog sličnog načina hranidbe u Republici Hrvatskoj kao i u EU i u nas stočarstvo, odnosno hranidba ima značajan utjecaj na stanje okoliša. Primjenom adekvatnih metoda i tehnologije moglo bi se smanjiti izlučivanje N, P i K za 20-40% te emisija amonijaka i metana za 5-10%.

Sve životinje izlučuju neiskorištene hranjive tvari jer se potpuna iskorištenost ne može postići. Rezultati iz Nizozemske pokazuju da se 60-80% N i P te više od 90% K izluči putem ekskremenata kod peradi i svinja. Isto tako prosječna krava izluči u ekskrementima po kg proizvedenog mlijeka 10-14 grama N, 0-3 grama P i 10-20 grama K. Živoitnje i njihovi ekskrementi čine 16,4% od ukupne godišnje produkcije metana. Mliječne farme takodjer proizvode 56% ukupne emisije amonijaka u Nizozemskoj, a ostale farme 38%.

Danas postoje slijedeće hranidbene strategije koje značajno smanjuju izlučivanje N i P, te emisiju metana i amonijaka: 1) poboljšanje konverzije hrane;
2) korišenje sintetskih aminokiselina i visoko kvalitetnih izvora bjelančevina;
3) poboljšanje probavljivosti P;
4) hranjenje ispod maksimalnih potreba životinja;
5) upotreba multifazne hranidbe i odvojena hranidbena spolova;
6) upotreba enzima i probiotika u poboljšanju probavljivosti;
7) optimalizacija burane probave bjelančevina i ugljikohidrata;
8) smanjenje uvoza krmiva.

Hranidbena istraživanja provode se faktorijelnim eksperimentalnim planovima, a pokusi probavljivosti i retencije N,P i K latinskim kvadratom.
Kemijske analize obavljaju se prema AOAC (1995), a statističke prema SAS (1985).
Primjenom adekvatnih hranidbenih strategija može se očekivati smanjenje ekskrecije izlučivanje N, P i K za 20-40% te metana i amonijaka za 10%.

Projekt istraživanja vodi Agronomski fakultet sa ciljem pružiti relevantne podatke građanima i vladinim institucijama o utjecaju hranidbe na stanju okoliša i mogućem stupnju njegovog unapređenja.

Pri planiranju uzgoja i hranidbe životinja obvezno preporučujemo prilagodbu adekvatne hranidbe kako bi dolazilo do što manjeg štetnog utjecanja na okoliš.

Ekološka poljoprivreda

 


 Peradarstvo

Proizvodnja jaja ili mesa

Primjena enzima u hranidbi peradi

Centar za peradarstvo

Biološka bomba u susjedstvu - prevencija

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Zarazne bolesti

Hranidba peradi u Hrvatskoj

Priručnik bolesti peradi

Knjige o peradarstvu

Ugušilo se 8000 kokoši!

Utjecaj pufernog kapaciteta krmnih smjesa

Utjecaj različitih sustava proizvodnje i gustoće sklopa

Proizvodja konzumnih jaja

Salmonela

Neprimjereni uvjeti uzgoja pilića

Iz tiska

Peradarstvo - linkovi

Zakoni i propisi

Teme u pripremiPoslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni