Poslovni forum za poslovne informacije Poslovne usluge, marketing, web dizajn, oglasi, istraživanje tržišta, analize, baze podataka...
 

Kontakt - Informacije

Istraživanje i analiza tržišta

Poslovni izvještaji i pregledi

Internet marketing - SEO

IZRADA WEB STRANICA

IZRADA CMS STRANICA  <<

Hosting i zakup domena

Imenici i baze podataka

Primjeri (šprance) ugovora

Poslovni planovi za kredite

Poslovne usluge i ponude

Trgovačko posredovanje

Poslovna psihologija

Programi, software

Oglasi i obavijesti

Korisni linkovi

Poslovni klub

Besplatno


 

Poslovni forum za sve poslovne informacije
 
IMENICI - BAZE PODATAKA O OBRTNICIMA - POSLOVNI ADRESARI
 
Imenik obrtnika

Kvalitetni, pouzdani i točni imenici obrtnika.
Svaki imenik koji naručite sastavlja se na dan narudžbe i to je garancija vjerodostojnosti podataka.
Za razliku od raznih velikih imenika koji jednom budu sastavljeni, a zatim se prodaju godinama, i gdje podaci s obzirom na protek vremena u velikom postotku nisu točni, ovdje je riječ o aktualnim imenicima.
Imenici obrta (obrtnika) sastavljaju se prema službenim i javno dostupnim podacima obrtnog registra.
Svaki obrt se upisuje u obrtni registar koji vodi nadležni županijski ured, odnosno ured Grada Zagreba.

    Narudžbenica - Naručite izradu imenika     Datum ažuriranja: 8. 12. 2021.

Aktualni imenici obrtnika prema stvarnom stanju u obrtnom registru.
U Republici Hrvatskoj godišnje se u prosjeku zatvori i po 3000 obrta. Svakodnevno se isto tako otvaraju novi obrti. S obzirom na veliku fluktuaciju podataka, svaki imenik koji se ne sastavlja na dan narudžbe, neminovno sadrži veliki broj netočnih podataka. Imenici koje možete naručiti ovdje sastavljaju se tek kada napravite narudžbu. To je ujedno garancija da su podaci maksimalno točni te da nećete imati nepotrebnih troškova ako ćete npr. slati pisane dopise na adrese obrtnika.

 NKD Nacionalna klasifikacija djelatnosti

Klasifikacija djelatnosti jedan je od osnovnih normativa koji se koristi pri evidentiranju, obradi, analizi, diseminaciji i prikazivanju podataka. Prema klasifikaciji djelatnosti razvrstavaju se poslovni subjekti (pravne i fizičke osobe) po djelatnostima koje obavljaju u skladu s propisima. Poslovni subjekti razvrstavaju se u svoju glavnu djelatnost prema djelatnosti koju stvarno obavljaju, i koja je kao takva prijavljena u nadležnom registru. I kod narudžbe imenika, odnosno, kod sastavljanja imenika, jedan od osnovnih kriterija za razvrstavanje svih poslovnih subjekata je njihova registrirana djelatnost.
Proučite klasifikaciju djelatnosti kako bi kod narudžbe imenika točno znali što želite naručiti.

NKD Brzi pregled djelatnosti            Djelatnosti Detaljni i opisni pregled klasifikacije djelatnosti

Obrt je samostalno i trajno obavljanje dopuštenih gospodarskih djelatnosti od strane fizičke osobe sa svrhom postizanja dobiti koja se ostvaruje proizvodnjom, prometom ili pružanjem usluge na tržištu. Obrt može obavljati i pravna osoba ako to ne čini na industrijski način. U obrtu je dopuštena svaka gospodarska djelatnost koja nije zakonom zabranjena.

S obzirom na vrste, obrti mogu biti:

1. slobodni obrti - obrti za čije je obavljanje potrebno ispuniti samo opće uvjete za otvaranje obrta tj. ne traži se propisana stručna sprema,
2. vezani obrti - obrti za čije se obavljanje, osim općih uvjeta, traži ispit o stručnoj osposobljenosti, odgovarajuća srednja stručna sprema ili majstorski ispit,
3. povlašteni obrti - obrti čije je obavljanje moguće isključivo na temelju povlastice, koju izdaje nadležno ministarstvo, ovisno o djelatnosti.

Radi obavljanja gospodarskih djelatnosti dvije ili više fizičkih osoba mogu i zajednički obavljati obrt. Za zajedničko obavljanje vezanih obrta dovoljno je da jedna od osoba, uz opće uvjete, ispunjava i poseban uvjet stručne osposobljenost, odgovarajuće srednje stručne spreme ili položenog majstorskog ispita. Međusobni odnosi osoba uređuju se pisanim ugovorom i primjenjuju se propisi kojima se uređuju obvezni odnosi u ortakluku. Strani državljani mogu u Hrvatskoj obavljati obrt pod istim uvjetima kao i državljani Republike Hrvatske i pri tome moraju ispunjavati iste uvjete za otvaranje obrta - kako opće, tako i posebne, za obavljanje vezanih obrta.

 Imenici Dobre ideje i savjeti

Poslovni imenici (adresari) mogu Vam pomoći u istraživanju tržišta i boljem osmišljavanju marketinga.
Navest ćemo samo nekoliko primjera iz prakse naših redovnih korisnika.

Poslovni imenici Poduzetnik iz Zagreba otvara trgovinu građevinskim i instalacijskim materijalom. Otvorio je trgovinu, oglašavao se u Plavom oglasniku i lokalnim radio postajama, no većeg prometa nije imao. Po preporuci prijatelja, naručuje od Poslovnog foruma imenik (adresar) sa svim poduzećima i obrtnicima (majstorima) koji izvode građevinske radove, završne radove, izolacijske radove i vodoinstalaterske radove.
Istima šalje dopis (katalog) sa pregledom svoje ponude i s obzirom da je to upravo njegovo ciljano tržište, promet i prodaja mu se vrlo brzo višestruko povećava. U naknadnoj anketi utvrđuje, da njegove oglase u medijima nisu niti primijetili, jer su zauzeti svojim poslom, a da su za ponudu saznali tek kad su osobno primili poslovni dopis na svoju adresu.

Imenici Ugostiteljski obrt iz Osijeka uvodi u svoju ponudu i marende. Nakon oglašavanja u lokalnom oglasniku, promet se nije značajno povećao. Od Poslovnog foruma naručuje pregled svih poduzeća u široj okolici koji imaju više od 10 zaposlenih. Odabranim direktorima poduzeća, po tako pripremljenom adresaru, obraća se osobno i predstavlja im vlastitu ponudu. Na taj način je popunio cijeli kapacitet lokala, te pored toga s obzirom na veću potražnju uveo i catering uslugu.

Imenik Poljoprivrednik iz Đakova traži kredit za proširenje poljoprivredne proizvodnje. U poslovnom planu (elaboratu) navodi, kao i drugi poljoprivredni proizvođači, standardne fraze "...kako na tržištu nema dovoljne konkurencije...", te da i on može plasirati svoje proizvode...". Komisija koja odobrava kredite traži da se elaboriraju takve tvrdnje točnim prikazom svih obrta i poduzeća. Drugi tražitelji kredita navode nekompletne popise, prema telefonskom imeniku (u telefonskom imeniku tvrtke nisu razvrstane prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti), a samo poljoprivrednik iz Đakova naručuje adresar Poslovnog foruma, prikazuje točan pregled po djelatnostima i samo se njemu odobrava kredit.

Adresar Vlasnik trgovine iz Šibenika želi proširiti svoj asortiman proizvoda, i naći nove dobavljače robe, kako bi proširio svoj asortiman i pronašao povoljnije ponude. Za to mu je bio potreban pregled svih poduzeća registriranih za trgovinu na veliko, a takav pregled upravo mu omogućuje imenik Poslovnog foruma koji je sastavljen za njegove konkretne potrebe. Poduzetnik je vrlo brzo primio ponude, cjenike i preglede od svih veleprodaja i mogao je odabrati najpovoljnije ponuđače. Investicija od nekoliko stotina kuna za poslovni imenik rezultirala je pronalaženjem povoljnijih ponuda i većom zaradom.

Imenik trgovina Trgovina uredskim materijalom oglašava se putem besplatnih oglasnika, no takve oglasnike čitaju i domaćice, prodavatelji automobila, studenti koji traže podstanarske stanove, a ponajmanje direktori jer su zauzeti svojim poslovanjem ili imaju već od prije dobavljača na kojeg su navikli, iako i cijene nisu najniže. Većina se navikne na određenog dobavljača i nema naviku niti slobodnog vremena stalno istraživati tržište. Obrtnik iz Rijeke umjesto da se oglašava u oglasnicima, nabavlja poslovni imenik (adresar) Poslovnog foruma, i ciljano predstavlja svoju ponudu direktorima poduzeća.

Imenik novih tvrtki Poduzetnik iz Zagreba, vlasnik knjigovodstvenog servisa, želi ponuditi svoju uslugu vođenja poslovnih knjiga novim tvrtkama koje još nisu pronašle knjigovodstveni servis koji će im voditi knjige.
S obzirom da se kod Poslovnog foruma mogu naručiti i imenici novo registriranih tvrtki (unutar 60 dana ili u nekom drugom vremenskom razdoblju), svaka dva mjeseca naručuje imenik sa pregledom samo novo registriranih tvrtki i šalje im svoju pisanu ponudu. Ovo je odličan primjer kako nije teško pronaći nove klijente, samo treba iskoristiti mogućnosti koje Vam pružaju poslovni imenici i baze podataka.

Navedeno je samo nekoliko primjera. Prema građanima može se oglašavati putem oglasnika i putem web stranica, no prema drugim tvrtkama, najisplativiji i najefektniji način predstavljanja svojih proizvoda ili usluga je direktni kontakt, te je takav način predstavljanja bez konkurencije. Bez obzira da li je kontakt putem telefona, pismom ili osobnim kontaktom, uvijek je potrebno odrediti krug poslovnih subjekata kojima se želimo obratiti, a u tome jest prednost poslovnih imenika Poslovnog foruma, jer se svaki imenik može sastaviti prema konkretnim potrebama naručitelja.

Poslovne imenike sastavljamo prema službenim izvorima kao što su sudski registri trgovačkih sudova za podatke o trgovačkim društvima, obrtni registar za podatke o obrtnicima... Svaki imenik sastavlja se tek onda kada naručite imenik, prema trenutnom stanju u registrima. To je garancija visoke točnosti naših imenika.
 • Pregled nove ponude Novo u ponudi - Internt marketing, izrada web stranica, izrada CMS stranica, besplatno oglašavanje, usluge istraživanja tržišta, primjeri poslovnih planova, primjeri ugovora, poslovni imenici i adresari, informacije o novim proizvodima na hrvatskom tržištu, informacije o poiticajima i mogućnostima kreditiranja, pregledi ponude i potražnje, oglasi za prodaju proizvoda, zbirke poslovnih informacija...
  Opširnije >>
 • Izrada CMS internet stranica Izrada CMS internet stranica po izuzetno povoljnim cijenama; izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova, objavljivati neograničeni broj tekstova... Predstavite Vašu tvrtku, objavite sve ponude, akcije, objavite detaljni pregled svih proizvoda i usluga... Ukoliko Vas nema na Internetu; Vi ne postojite! Izrada web stranica za tvrtke i obrtnike...
  Opširnije o izradi CMS stranica >>
 • Primjeri ugovora - Šprance ugovora Praktični primjeri ugovora za poduzetnike. Primjeri ugovora o radu, primjeri ugovora o poslovnoj suradnji, primjeri ugovora o kupoprodaji nekretnina i poslovnih prostora, ugovori o najmu, šprance ugovora o zakupu i najmu. Besplatni primjeri ugovora o posudbi, ugovori za turističke agencije, ugovori o alotmanu, ugovori o generalnom zastupanju, razne vrste posredničkih ugovora...
  Opširnije o primjerima ugovora >>
 • Istraživanje tržišta Glavni smisao istraživanja tržišta je prikupljanje valjanih i pouzdanih informacija koje pomažu poduzetnicima prilikom odlučivanja u tržišnom poslovanju i planiranju poslovnih aktivnosti, rješavanju konkretnih teškoća ili kontroli uspješnosti poslovanja. Poslovni Forum prikuplja i analizira kvantitativne i kvalitativne podatke, čuvajući pritom diskreciju klijenta i svih prikupljenih podataka...
  Opširnije o uslugama istraživanja tržišta >>
 • Trgovačko posredovanje za poduzetnike Trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu. Povezivanje poslovnih subjekata i njihove ponude ili potražnje, za proizvode ili usluge. Pronađite partnere za zajednička ulaganja, distribuciju, marketing, prodaju i usluge. Povezivanje malih trgovaca na interesnoj osnovi. Posredovanje pri inozemnim trgovačkim komorama i poslovnim organizacijama. Poslovno posredovanje...
  Opširnije o trgovačkom posredovanju >>
 • Poslovna psihologija za poduzetnike Poslovna psihologija za male i srednje poduzetnike, posebno prilagođena hrvatskim poslovnim okolnostima recesije. Otkrijte svoje mehanizme uspjeha, odaberite kvalitetne djelatnike i donosite prave odluke u pravo vrijeme. Svaki pokret, riječ ili simbol za svoj cilj imaju prodaju nečega što želi prodati onaj tko šalje poruku. Menadžerske vještine i iskustva. Vodič za napredovanje u karijeri...
  Opširnije o poslovnoj psihologiji >>
 • Programi za poduzetnike Pregled poslovnih programa. Programi za knjigovodstvo i računovodstvo. Programski paketi za vođenje financijskog poslovanja poduzetnika; bilance, fakturiranje, blagajna, skladišno poslovanje, radni nalozi i sl. Korisni programi za vođenje evidencija, planiranje, uredski programi, kalkulatori, organizatori i kalendari, preglednici, alati za komunikaciju, besplatni programi za multimediju...
  Opširnije informacije o programima >>
 • Korisne preporuke i informacije Pretraživanje svih tekstova objavljenih na Poslovnom forumu. Preko 500.000 članaka i priloga. Pregled linkova prema većim tematskim cjelinama; Europske integracije, zaštita potrošača, trgovačko pravo, obrtničke komore, internet rječnik, znanstveni radovi, klasifikacije, registri, sudska praksa, analize tržišta, pregledi ponude i potražnje, prospekti, katalozi...
  Opširnije informacije >>
 
 
 


IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...