PORUKA NA VAŠIM WEB STRANICAMA - Kakvu poruku šalje Vaša web stranica?Savjet kako za one koji već imaju web stranice, tako i za one koji se tek spremaju napraviti web straniceNAPOMENA: Link na ponudu nalazi se na kraju ovog članka!

Razumijemo Vas da ste htjeli napraviti dobre web stranice, web stranice koje bi doprinijele vašem marketingu, a time i boljem poslovanju. Razumijemo Vas i da ste zauzeti vođenjem svojih poslova i da nemate vremena čitati na stotine članaka o web marketingu, članke o tome kako tražilice odlučuju koga će prikazati na prvim mjestima, a koga na zadnjim koje nitko niti ne gleda... Vjerovali ste onome tko vam je trebao izraditi web stranice, jer vam je obećavao dobar dizajn i dobru poziciju na web tražilicama. Isto tako znamo da niste vidjeli unaprijed što ćete točno dobiti, već kad su vam napokon napravili web stranice, niste imali druge solucije nego se zadovoljiti time što ste dobili.
U Poslovnom forumu d.o.o. ne radimo tako. Mi unaprijed pripremimo veliki broj modela i dizajna, tako da možete izabrati što želite i u naprijed točno znate što ćete dobiti. Zato kada mi izrađujemo web stranice, nema iznenađenja i razočarenja.

Nije dovoljno samo imati web stranice, bitno je i kakvu poruku šalju te stranice - Zašto su neke tvrtke uspješne, a druge nisu?!

Često na Internetu vidimo ponude i tekstove u stilu: kvalitetno izvodimo radove..., nudimo kvalitetnu uslugu..., pouzdana tvrtka...
No problem je što te riječi ne prate i djela. Ako neka tvrtka ne mari niti kakve ima svoje web stranice, a web stranice su ogledalo tvrtke, kako netko može vjerovati da će ta ista tvrtka drugima kvalitetno pružiti radove ili obaviti usluge? To je isto kao da vas neki vlasnik Stojadina (Zastava 101) uvjerava kako je Stojadin bolji od novog Golfa. Ako npr. posao obavljate na terenu i koristite vozilo, teško da ćete nekoga uvjeriti kako ste vi dobar majstor ili imate uspješnu tvrtku ako vozite Stojadina. Većini nas prvi auto je bio Fićo, Yugo ili Stojadin, no kako ste mogli zamijeniti auto, tako možete zamijeniti i web stranice. Vi jeste dobar poduzetnik, no što vam to vrijedi ako šaljete lošu poruku.

Kakvu poruku šalju vaše web stranice Izrada CMS web stranica

I nije to samo stvar izgleda i dojma, iako je i sam dojam u poslovnom svijetu vrlo važan, već i stvarne mogućnosti i kvalitete web stranica, isto kao i automobila. Ima li Stojadin servo, klimu, ABS, zračne jastuke? Nema. Imaju li loše web stranice mogućnost da sami putem lozinke kao na Facebooku ili blogu objavite novi članak ili novu ponudu? Nemaju. Ako želite objaviti novu ponudu, morate tražiti svog webmastera, čekati kad će on imati vremena, i onda vam to još na kraju skupo naplati. Kod web stranica koje izrađuje Poslovni forum d.o.o. sve možete sami objavljivati i to bez ikakvih troškova. Možete svaki dan ili tjedan objaviti novi članak ili ponudu zato jer mi izrađujemo CMS web stranice, a to su stranice koje možete sami ažurirati. CMS radi slično kao i Facebook, G-mail, internet bankarstvo... Imate svoju lozinku, uđete u administraciju i objavite sve što želite. Jednostavno, brzo i bez ikakvih troškova. Također, web stranice koje izrađuju amateri nisu optimizirane za web tražilice. Optimizaciju za web tražilice bi inače morali dodatno plaćati (ili se pomiriti sa činjenicom da na vaše web stranice ne dolaze posjetitelji). Web stranice koje mi izrađujemo već su optimizirane za web tražilice (besplatni SEO).

Kad odlazite na neki poslovni sastanak, kako ćete se obući? Bez obzira da li nosite odjela ili ste majstor u radnoj uniformi, trebali bi izgledati uredno i poslovno. Vjerujemo da se ne bi obukli kao da idete na maškare ili kao da ste svodnik u najstarijem zanatu na svijetu. Vaše odijelo ili uniforma šalju jasnu poruku tko ste zapravo i što drugi mogu očekivati od vas.

Svi (uspješni) poduzetnici znaju da nije dovoljno imati samo dobar proizvod već i dobru ambalažu. Svi mi više volimo odabrati i kupiti lijepi proizvod.
Kvalitetan i dopadljiv dizajn privlači pažnju i prodaje proizvod.
Nažalost, puno puta smo vidjeli i užasno loše web stranice. Tvrtke ulože milijune kuna u strojeve i poslovne prostore, a u web stranice ne ulože niti par stotina kuna. Izradu web stranica prepuste rođaku koji je završio tečaj web dizajna, objavi se nekoliko paušalnih informacija i to tako stoji na Internetu godinama. Samo u Hrvatskoj je već preko milijun korisnika Interneta!
Možemo razumjeti one koji su pogriješili pa su izradu web stranica prepustili amaterima, no nikako ne možemo razumjeti one koji ne žele popraviti stanje.
No nije to niti tako loše. Što neki imaju lošije web stranice, to više profitiraju oni koji su pročitali ovaj članak i prepoznali prednosti dobrih web stranica.
  Ružno i neprikladno   Izrada CMS web stranica

Nemate vremena za nove web stranice?

Prolaznik naiđe na drvosječu koji obara drvo te ga upita: - Izgledaš iscrpljeno. Koliko dugo to već radiš?
- Više od pet sati. Mrtav sam umoran. To je jako težak posao - reče drvosječa.
- Zašto ne odmoriš malo i ne naoštriš sjekiru. Brže ćeš posjeći drvo - predloži prolaznik.
- Nemam ju vremena oštriti. Imam previše posla i s rušenjem tog stabla - odgovori drvosječa.

Čime se trenutno bavite? Jako ste zaposleni? Nemate vremena naoštriti svoju sjekiru, odnosno napraviti nove web stranice?
Nove web stranice bi vam pomogle da povećate prodaju i prihode, ali - nemate vremena?


Imate u planu izraditi nove web stranice, ali ne odmah i sada. Koliko smo puta čuli planove onih koji će uskoro na dijetu, koji će uskoro prestati pušiti... To uskoro za većinu bude; nikada. A u Hrvatskoj je registrirano preko 100000 trgovačkih društava i isto toliko još obrtnika. Naravno da veliki broj tvrtki i obrtnika propada, a samo zato što ne djeluju odmah i sada, već ostavljaju poslove za sutra. Nove web stranice trebali ste imati još jučer, a ne tek od sutra. Pravi poduzetnici djeluju još danas. Zato se i zovu poduzetnici.

Možemo govoriti o tome kako nešto želimo učiniti, a možemo to jednostavno - učiniti.

Morate znati da nije dovoljno imati bilo kakve web stranice. Web stranice su vaše ogledalo, vaša osobna iskaznica u poslovnom svijetu.
Da li su i bilo kakve web stranice bolje rješenje od toga da uopće nemate web stranice? Nekvalitetne web stranica ostavljaju krivi dojam na potencijalne klijente i ne pružaju odgovarajuće informacije te takve web stranice samim svojim postojanjem odaju amaterizam koji vam može nanijeti štetu u poslovanju.

Isto tako, ako uopće nemate web stranice, budite sigurni da će to potencijalni klijenti primijetiti. Danas je vrlo lako upisati naziv tvrtke na Google i pogledati da li tvrtka ima web stranice i kakve, ili ih uopće nema. Kakva je to tvrtka koja u današnje vrijeme nema dobre stranice?

I vi možete imati kvalitetne web stranice. Možete se predstaviti u najboljem svijetlu i pridružiti se skupini poduzetnika koji uspješno šire svoje poslovanje, ili možete ne poduzimati ništa i prepuštati sve veći broj klijenata svojoj konkurenciji koja pokreće kvalitetne web stranice.

Što još morate znati?
 
Ako nemate vlastite web stranice, Vi kao i da ne postojite. Danas svi imaju pristup Internetu. Kada nekome zatreba neka tvrtka, proizvod ili usluga, gdje traži informaciju o tome? Traži je na Internetu putem Googlea. No vi na Internetu niste sami, nemate samo Vi web stranice, već ih imaju i na stotine drugih koji nude isti proizvod ili uslugu. Od više stotina rezultata prilikom pretraživanja, neki su na prvim mjestima, a neki su na zadnjim mjestima koje nitko niti i ne gleda.
Zato nije dovoljno imati bilo kakve web stranice, već je potrebno imati zaista kvalitetne web stranice koje visoko kotiraju u rezultatima pretraživanja. Vaša ponuda mora biti u rezultatima prije ponude od konkurencije.

Prosječni vlasnik tvrtke ili apartmana, obrtnik ili predsjednik udruge nije informatičar i ne zna razliku između dobrih i loših web stranica. Njemu je svaka web stranica - web stranica. A ima li razlike između web stranica? Svaki automobil ima volan, četiri kotača i motor, no znate da ipak nije isto imati starog stojadina ili novi BMW. Google bi bio potpuno beskoristan kad ne bi razlikovao web stranice i da nema pravila tko će biti na vrhu rezultata, a tko će biti na kraju liste sa rezultatima.

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. još od 2002. godine izrađuje web stranice za trgovačka društva, obrtnike, udruge, zadruge, građane...
Imamo preko 10 godina iskustva u izradi web stranica, bavimo se web marketingom iz dana u dan, svaki dan. Da li je isto odijelo koje je izradio amater koji je završio tek neki tečaj i time se povremeno, ili profesionalni krojač koji 10 godina svaki dan šiva odijela?
Da li možete očekivati istu kvalitetu posla od učenika na praksi ili majstora koji se 10 godina svaki dan bavi svojim poslom?

Na stranicama Poslovnog foruma naučit ćete razliku između web stranica i kvalitetnih web stranica. Naučit ćete razliku što znači imati 10 članaka koji su jednom napisani i tako godinama ostavljeni, a što znači imati na stotine ili tisuće članaka koji se svakodnevno mogu ažurirati. Naučit ćete razliku između običnih web stranica i CMS web stranica. Naučit ćete kako biti bolji od konkurencije, kako prodavati svoje proizvode i usluge putem Interneta. Naučit ćete što znači web marketing i SEO optimizacija, što znači imati kvalitetan hosting... Naučit ćete da se uz vrlo mala ulaganja, ali sa kvalitetnim web stranicama može postići jako puno.

Putem svojih web stranica šaljete promotivnu poruku do krajnjeg kupca ili korisnika usluge. Da li bi vi i sami prije odabrali autoprijevoznika sa novim voznim parkom? Da li bi radije u restoran gdje kuhari drže do čistoće i higijene? Znamo da se trudite i da naporno vodite svoju tvrtku i baš zato nemojte sve to pokvariti sa lošim web stranicama. Nije dovoljno imati bilo kakve web stranice, vi zaslužujete kvalitetne i moderne web stranice.

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU:

Izrada CMS web stranica Link na ponudu CMS stranica - Pogledajte primjere - Iskoristite popuste
   


Postoji li razlika? Zašto si svjesno kvariti ugled firme sa lošim stranicama?

Loše web stranice šalju lošu poruku Izrada kvalitetnih web stranica
Web stranice su ogledalo svake tvrtke Web stranice kakve zaslužujete 

© Poslovni forum d.o.o. za poslovne i internet usluge - Izrada web stranica - Ažurirano: 22. 7. 2024.