POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 13. 6. 2024.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo razloga zašto bi trebali imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, mailing lista, chatova, foruma, društvenih mreža...

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoj marketing.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica i pregled i drugih poslovnih usluga!
 

PLODOSMJENA

Monokulture bez plodosmjene rađaju bolestima i štetočinjama
Krumpirova nematoda Međimurje pretvara u svojevrsnu karantenu. Glavni uzrok toj bolesti koja se, po svemu, neće zadržati samo u tom dijelu zemlje, širenju krumpirove zlatice i sličnim drugim sve češćim bolestima i štetočinjama, isključivo je u nepridržavanju pravilne plodosmjene koja podrazumijeva primjerice uzgoj krumpira na istim površinama ne češće nego svake četvrte godine.

Suvremena zaštita bilja od štetočinja temelji se na raznovrsnim preventivnim mjerama koje se samo prema potrebi dopunjuju kurativnim mjerama uključujući i primjenu sredstava za zaštitu bilja. Između tih preventivnih mjera posebice se ističe primjena plodosmjene, tj. izmjene vrste usjeva na istoj površini. Sada, prije početka proljetne sjetve, korisno je upozoriti na važnost plodosmjene u sprečavanju nekih vrlo važnih štetočinja.

Najbolji primjer važnosti pravilne plodosmjene jaka je zaraza krumpirovom nematodom u Međimurju, o kojoj je i Vrt nedavno pisao. Da su tamošnji uzgajači krumpira barem djelomično poštovali poznata pravila da se ne smije na istoj površini prečesto ponavljati sadnja krumpira, ne bi sada trpjeli gubitke izazvane tom pojavom. Kao što se zna, sada se na zaraženim površinama uopće ne smije uzgajati krumpir, a u području proglašenim karantenskim krumpir se smije saditi samo na površinama koje su pregledane i na kojima nije ustanovljena zaraza. Već iduće godine bit će potrebno uobičajene kultivare zamijeniti onima otpornim na krumpirovu nematodu (što je trebalo provesti već ove godine).

Krumpir, pa krumpir, pa krumpirova nematoda
Sve to samo i isključivo dogodilo se zbog nepridržavanja pravilne plodosmjene koja podrazumijeva uzgoj krumpira na istoj površini, ne češće nego svake četvrte godine. Pri tome se ne smije smatrati da će problem krumpirove nematode ostati ograničen samo na Međimurje: jaku pojavu tog štetnika treba očekivati svuda gdje se na istoj površini svake godine ili svake druge godine uzgaja krumpir.
Navodimo ovaj primjer radi pouke.

Naime, brojni su drugi štetočinje čiju jaku pojavu možemo izazvati nepridržavanjem poznatih pravila o nužnosti plodosmjene. Uostalom, osim fitomedicinskih, postoje i brojni agronomski razlozi zbog kojih je svako ponavljanje uzgoja iste kulture štetno i uzrokuje snižavanje priroda ili povećanje troškova proizvodnje ili pak obje posljedice.

Uspješan uzgoj zelja na području Ogulina i Varaždina ugrozit će kupusna nematoda ako se uzgoj zelja bude ponavljao češće nego svake četvrte godine. K tome, ta se nematoda hrani i korijenjem korova iz porodice kupusnjača, pa će te korove trebati temeljito suzbijati na svim površinama na koje idućih godina dolazi uzgoj zelja. Još je ugroženiji poljski uzgoj raznih vrsta povrća stalno na istim površinama, pa su sve veći gubici u toj proizvodnji od korijenovih nematoda i stabljikine nematode na Kaštelanskom polju, u okolici Umaga, mjestimice u Slavoniji i drugdje.

Hrvatskoj prijeti i unos sojine nematode, pa će uskoro trebati i te kako paziti na pridržavanje određena razdoblja između ponavljanja uzgoja te kulture i drugih mahunarki.
Repina nematoda na mnogim je našim repištima. No, štete nastaju samo ondje gdje se šećerna repa sije prečesto. Svojedobno su velike štete bile nastale na površinama kombinata Belje, a manje i na VUPIK-u jer se šećerna repa prečesto sijala na istu parcelu. Na Belju je zabilježeno sniženje sadržaja šećera u korijenu zbog napada repine nematode na nedopustivih 10-11 posto. Upozoravamo da se ne smije zaboraviti repina nematoda u nas i da se uzgoj šećerne repe nipošto ne smije ponavljati češće nego svake četvrte godine na istoj površini.
Ponovljena sjetva suncokreta uzrokuje nagomilavanje brojnih uzročnika bolesti od koje i te kako trpi ta kultura, pa takvu praksu treba i dalje izbjegavati.

Učestala pojava smrdljive pšenične snijeti i pšenične nematode, simbola zaostale poljoprivrede, upozorava na nepridržavanje potrebna razmaka između ponavljanja sjetve pšenice, ali i na povećanu primjenu nekvalitetna vlastita sjemena umjesto kvalitetna certificirana sjemena.
U ovogodišnjoj proljetnoj sjetvi treba promijeniti i odnos prema ponovljenoj sjetvi kukuruza. Iako se dugo godina smatralo kako kukuruz podnosi ponovljenu sjetvu, novija su istraživanja dokazala da se pri ponovljenoj sjetvi postupno snizuju prinosi. I prije se znalo da je na ponovljenoj sjetvi kukuruza zaraza kukuruznim moljcem uvijek veća nego tamo gdje se kukuruz ne uzgaja u monokulturi. No, pojava kukuruzne zlatice trebala bi zadati "smrtni" udarac monokulturi kukuruza u Hrvatskoj.

Prevencija šteta i kemijska zaštita
Ličinke kukuruzne zlatice hrane se samo korijenjem kukuruza. Na kukuruzištu se peludom, svilom i lišćem hrane i odrasli oblici i tu u tlo odlažu jaja. Stoga ako ličinke sljedeće godine na toj površini opet nađu kukuruz, u velikom će broju preživjeti i dati mnogo brojniju populaciju odraslih oblika. Stoga u monokulturi kukuruza brojnost zlatica može brzo doseći onu u koje nastaju gospodarske štete, a to je približno jedna zlatica po biljci.

Stalnim sustavnim praćenjem širenja kukuruzne zlatice u Hrvatskoj, koje već sedam godina provodi Zavod za poljoprivrednu zoologiju Agronomskog fakulteta u Zagrebu, može se dati određena prognoza pojave zlatice u 2002., a ostvarenje će ovisiti i o klimatskim prilikama. Tako se u spomenutu Zavodu predviđa da će u 2002. godini na mnogim površinama na kojima se ponavlja uzgoj kukuruza u Srijemu i Podunavlju te Baranji nastati veće štete. U ostalim dijelovima Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske u kojima se štetnik već proširio ponovljena sjetva kukuruza omogućit će jače razmnožavanje i brže širenje na nova područja.
Stoga je očigledan sljedeći zaključak.
Želimo li spriječiti štete i izbjeći primjenu kemijskih sredstava za zaštitu bilja za suzbijanje kukuruzne zlatice u Hrvatskoj, potrebno je svakako izbjeći ponovljenu sjetvu kukuruza dva puta na istu površinu.

Navedeni su primjeri samo za neke ratarske kulture, no kod sadnje svih ratarskih kultura neminovno je obvezna plodosmjena!

 Analiza tla

 RATARSTVO

Proizvodnja duhana

Proizvodnja pšenice

Proizvodnja kukuruza

Proizvodnja krumpira

Proizvodnja šećerne repe

Proizvodnja ozimog ječma

Proizvodnja jarog ječma

Gnojidba kod proizvodnje ječma

Proizvodnja krmnog sirka

Proizvodnja soje

Proizvodnja suncokreta

Proizvodnja uljane repice

Proizvodnja zobi

MATIČNA KNJIGA BILJNE PROIZVODNJE

Folijarna prihrana šećerne repe

Rast i razvoj kukuruza

Savjeti za proizvodnju kukuruza

Literatura (knjige)

Plodosmjena

Silaža

Elementarne nepogode

Neke bolesti pšenice

Otkup pšenice

ANALIZA TLA

Agrometeorolog
Hrana i poljoprivreda u tržišnom gospodarstvu

Knjiga: "Proizvodnja krumpira"

Knjiga: "Proizvodnja kukuruza"

Utvrđivanje gubitaka na žitnom kombajnu

Priprema tla za sjetvu

Zakoni i propisi


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalogPoslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni