POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 22. 5. 2024.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo razloga zašto bi trebali imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, mailing lista, chatova, foruma, društvenih mreža...

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoj marketing.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica i pregled i drugih poslovnih usluga!
 

RAST I RAZVOJ KUKURUZA

 U svakoj fazi kukuruz ima određene zahtjeve prema uvjetima vanjske sredine kao što su toplina, vlaga, svjetlost, mineralna ishrana i kvaliteta tla i drugo. Svaka biljka kukuruza nasljedila je određenu visinu, boju oklaska, tip zrna, potencijal prinosa, no uvjeti u kojima kukuruz raste i razvija se u velikoj mjeri mogu utjecati na ono što je nasljeđeno. Tako primjerice isti hibrid kukuruza jedne godine će biti viši, a druge niži ili jedne godine će dati viši prinos nego druge i tako dalje.

Kao i svaki drugi organizam i biljka kukuruza tijekom svog životnog ciklusa prolazi razne faze rasta i razvoja. Postoje razne podjele životnog ciklusa kukuruza. Npr. obično se životni ciklus dijeli na osnovu vidljivih, već formiranih organa. No pojedini organi formiraju se mnogo prije nego postanu vidljivi pa ćemo ovdje probati opisati životni ciklus sagledavajući vidljive organe, ali i dati objašnjenje što se događa s kukuruzom u pojedinom trenutku, a da to golim okom nije vidljivo.

Razdoblje od sjetve do nicanja

Klijanje i nicanje
Minimalna temperatura za početak klijanja kreće se od 8-12 oC ovisno o hibridu. Uz pretpostavku da u tlu ima dovoljno vlage i da vladaju optimalne temperature kukuruz će niknuti za 5-7 dana. Nedostatak vlage i niske temperature mogu znatno produljiti ovu fazu.
Nicanje započinje pojavom vrha prvog klicinog lista na površini tla. Za odvijanje ove faze dovoljne su rezervne tvari sjemena. Dodavanje prevelike količine gnojiva preblizo biljci u trake startnom gnojidbom može izazvati oštećenja mladih biljčica.
Faze razvoja kukuruza od nicanja do cvatnje utvrđuju se brojanjem listova. Ovdje je to učinjeno na način da je faza dobila ime prema broju svih listova koji su odmotani, tj. kod kojih se vidi prelazak rukavca u plojku.

Razdoblje od nicanja do cvatnje

Faza 2 lista
Opaža se otprilike jedan tjedan po nicanju. Vidljivo je 4-5 listova, ali samo prva 2 lista su potpuno odmotana. Korjenov sistem je relativno mali, a tlo hladno pa visoka koncentracija hranjiva dodana u trake stimulira rani porast. Već u ovoj fazi začeta su koljenca i međukoljenca stabljike, a pri kraju faze začeci klipova na točci rasta. Stoga, u ovoj fazi dobra startna gnojidba u trake od velikog je značaja.
U fazi 6 listova (vidljivo je 8-9 listova) počinju se izduživati internodiji stabljike i konus rasta dolazi na površinu tla. U to vrijeme nodijalno pravo korijenje čini glavni dio korjenovog sistema i već je dobro razvijeno. Biljka počinje usvajati veće količine hranjiva pa je primjena gnojiva (prihrana) u ovoj fazi vrlo korisna.

Nakon faze 8. lista (vidljiv 11 list) nastupa razdoblje brzog formiranja listova i brzog izduživanja stabljike. Ovo je jedna od kritičnih faza za rast kukuruza jer nedostatak hranjiva u ovoj fazi može znatno ograničiti rast listova i smanjiti ukupnu lisnu površinu te na kraju i prinos. Od ove faze kada je kukuruz visine oko 50 cm pa do cvatnje je tkz. razdoblje brzog vegetativnog porasta. Sada dolazi do izražaja jesensko duboko zaoravanje gnojiva jer se površinski primjenjena gnojiva mogu nalaziti u suhom tlu (posebice u suhim godinama) i biti nepristupačna biljci kukuruza.

Faza 10 listova (vidljiv 14. list)
Postrani začeci klipova se razvijaju na 6-8 nadzemnih nodija. Primanje dušika, fosfora i kalija je ubrzano. Nedostatak vode i hranjiva nakon ove faze znatno utječu na rast i razvoj klipova.

Faza 12 - 16 odmotanih listova
U tom razdoblju potpuno se izgradi i izduži stabljika te se formira cijela lisna površina. Na kraju faze 16 pojavljuje se metlica iz rukavca gornjeg lista. Počinje brzi porast gornjeg klipa, a svila ubrzano raste i izdužuje se. Vrlo visoke temperature, nedostatak vode i hranjiva ne samo da negativno utječu na porast kukuruza nego uvjetuju formiranje manjeg klipa, manjeg broja plodnica na klipovima, a to kasnije znači i manjeg broja zrna tj. manjeg prinosa.

Rast i razvoj kukuruza

Razdoblje od cvatnje do zriobe

Cvatnja kukuruza
Kukuruz ima tkz. otvorenu cvatnju te nepovoljni vremenski uvjeti (vrlo toplo i suho vrijeme uz nisku relativnu vlagu zraka) mogu uzrokovati slabiju oplodnju te slabiju ozrnjenost klipova. Opskrba tla vodom u fazi metličanja, prašenja polena te svilanja i oplodnje je od odlučujućeg značaja za prinos kukuruza. Ako u ovom razdoblju vlada suša ovisno o dužini suše i količini nedostatka vode prinos može biti smanjen čak i do 50%.

Nakon oplodnje počinje razvoj zrna i otprilike 12-15 dana nakon oplodnje ona se nalaze u fazi vodenastih zrna. Tada započinje intenzivno odlaganje škroba u endospermu zrna.

Rast i razvoj kukuruza

Faza mliječne zrelosti ili faza tijesta slijedi oko 25 dana nakon svilanja. U tom trenutku u zrnu su formirani svi začeci embrija, a u zrnu se intenzivno nakupljaju rezervne tvari.

50-60 dana nakon oplodnje završava se nakupljanje suhe tvari u zrnu i nastupa faza fiziološke zrelosti, a karakterizira se pojavom tkz. crnog sloja na dnu zrna. Sadržaj vlage u zrnu u tom trenutku je oko 35% i od ove faze započinje otpuštanje vode iz zrna. Brzina gubitka vode iz zrna ovisi o zatvorenosti komušine pojedinog hibrida, tipu zrna te o vremenskim uvjetima. U našim klimatskim uvjetima u prosjeku iznosi od 0,2-0,4% dnevno.

Savjeti za proizvodnju kukuruzaRATARSTVO

Proizvodnja duhana

Proizvodnja pšenice

Proizvodnja kukuruza

Proizvodnja krumpira

Proizvodnja šećerne repe

Proizvodnja ozimog ječma

Proizvodnja jarog ječma

Gnojidba kod proizvodnje ječma

Proizvodnja krmnog sirka

Proizvodnja soje

Proizvodnja suncokreta

Proizvodnja uljane repice

Proizvodnja zobi

MATIČNA KNJIGA BILJNE PROIZVODNJE

Folijarna prihrana šećerne repe

Rast i razvoj kukuruza

Savjeti za proizvodnju kukuruza

Literatura (knjige)

Plodosmjena

Silaža

Elementarne nepogode

Neke bolesti pšenice

Otkup pšenice

ANALIZA TLA

Agrometeorolog
Hrana i poljoprivreda u tržišnom gospodarstvu

Knjiga: "Proizvodnja krumpira"

Knjiga: "Proizvodnja kukuruza"

Utvrđivanje gubitaka na žitnom kombajnu

Priprema tla za sjetvu

Zakoni i propisi


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalogPoslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni