Poslovni forum d.o.o.
  > HOSTING / ZAKUP DOMENA


Menu - Najave...

Postupak otvaranja e-mail adresa


Otvaranje e-mail adresa u Control panelu


Vlastita domena i hosting omogućuju Vam i vlastite e-mail adrese koja iza znaka @ ima naziv Vaše domene. Email adrese se uvijek formiraju u obliku  naziv_po_izboru@ime_domene
Npr. ako ste vlasnik domene www.pliva.hr tada možete i otvoriti vlastite e-mail adrese npr.
info@pliva.hr, marketing@pliva.hr, prodaja@pliva.hr, damir@pliva.hr, anahorvat@pliva.hr ...
Iza znaka @ mora biti naziv vaše domene, a prvi dio e-mail adrese je u potpunosti Vama na izbor, prema Vašim potrebama. E-mail adresa formira se samo od slova engleske abecede i/ili brojeva. Nije moguće koristiti naša slova (š, ž, č, ć, đ), niti druge znakove poput zareza, upitnika, zagrada... U nazivu ne može biti prazno mjesto (razmak). Od drugih znakova može se koristiti samo crtica ili točka, npr. ana.horvat@pliva.hr ili ana-horvat@pliva.hr

Za početak korištenja e-maila, potrebno je:
- prvo otvoriti (kreirati) e-mail adrese u Control panelu
- a nakon toga podesiti i Outlook ili neki drugi program na Vašem računalu.

Nakon što ste ušli u svoj Control panel, uočit ćete simbol pisma sa natpisom Mail.

Nije potrebno kliknuti na taj simbol već samo prijeći preko njega mišem i odmah se otvara dodatni izbornik u kojemu možete uočiti i stavku Accounts.

Kliknite na Accounts i ulazite u pregled svih e-maila koju su otvoreni na Vašem hosting paketu i mail serveru.

  Otvaranje e-mail adresa
Sada vidite sve e-mail adrese koje su već otvorene. Uočit ćete da već postoji jedna e-mail adresa u obliku mail@vasadomena.com

To je e-mail koji je otvoren sa naše strane radi testiranja hostinga. Ukoliko baš želite, možete koristi i taj e-mail, ali ako vam i nije potreban, nemojte ga brisati, ta adresa treba ostati.

Da bi otvorili svoj novi e-mail, kliknite na Create Mail Account.
 
Kako se dodaje e-mail adresa
Otvara vam se kontakt forma, kratki obrazac u kojemu kreirate svoju novu e-mail adresu.

Obvezna polja označena su na ovoj slici sa zelenim zvjezdicama.

U prvu rubriku upisujete željeni naziv koji će biti prije znaka @

Sam naziv domene se ne upisuje, već se bira iz izbornika u nastavku (Select Domain).

Pored naziva, morate još zadati i lozinku koju želite za svaki pojedini e-mail, te upisati ime (Name).
U to polje upišite isto ono što ste upisali i u prvu rubriku.

I to je to. Kliknite na Save i kreirali ste svoj prvi e-mail. Isti postupak ponovite za svaki e-mail koji želite otvoriti.

 
Kreiranje e-maila

Kao što vidite na slici naprijed, prilikom otvaranja e-mail adresa postoje i mogućnosti podešavanja autorespondera i mogućnost automatskog prosljeđivanja svih e-maila koje ćete primati i na još neku adresu. Ako uključite autoresponder tada će se svakom pošiljatelju automatski slati potvrda da ste primili njegov e-mail. Držimo da je to nepotrebno za redovnu poslovnu komunikaciju.
Imate na raspolaganju i "Mail Forwarding", gdje ako upišete još neku svoju e-mail adresu, na tu adresu će se dodatno prosljeđivati svaki e-mail koji ste primili na ovu svoju osnovu adresu. To također sami procijenite da li vam je stvarno potrebno.

U postavkama se može namjestiti i veličina prostora za primanje pošte, s tim da Vam je automatski zadat najveći mogući kapacitet po jednom e-mailu. Ako baš želite, možete smanjiti kapacitet, ali ga ne možete povećavati. Dakle, vjerojatno nemate potrebe sami si smanjivati kapacitet, pa taj podatak isto nećete mijenjati. Po pitanju lozinke, ako otvarate više e-mail adresa, npr. za svoje djelatnike, naš savjet je da za svaki e-mail postavite drugu lozinku, kako ne bi postojala mogućnost da netko od djelatnika može pratiti i druge e-maile, a ne samo onaj koji ste mu vi namijenili.

U Control panelu se samo otvaraju (prvi puta) e-mail adrese, ali Control panel nije namijenjen za pisanje i čitanje pošte. Nakon otvaranja e-mail adresa, Control panel Vam može još koristiti ako naknadno imate potrebu promijeniti neku lozinku, obrisati ili dodati novi e-mail.

Za pisanje i čitanje pošte trebate imati Outlook ili bilo koji drugi program za pisanje i čitanje pošte.
Za slučaj da i nemate nikakav program, ili ste na putu bez svojeg računala, tableta ili mobitela, možete pisati i čitati poštu i na web stranicama, kao što je to npr. kod Gmail, Yahoo i sličnih servisa. Detaljnije informacije nalaze se u uputama za korištenje emaila-a.

Upute za korištenje e-mail-a


Postupak otvaranja e-mail adresaUpute za korisnike

Naslovna stranica


  PREPORUKE / NAJAVE / INFORMACIJE
 
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Pogledajte primjere - Iskoristite popuste!
 

 
OSTALE USLUGE ZA PODUZETNIKE
Tvrtka Poslovni Forum d.o.o. osnovana je sada već davne 2002. godine u Rijeci od strane Damira Međurečana koji je okupio vodeće stručnjake na području ekonomije, prava i informatike, kako bi efikasno pokrili sve potrebe svojih klijenta.
Link na pregled ponude poslovnih usluga i informacija
 

14. 4. 2024.