Poslovni forum d.o.o.
  > HOSTING / ZAKUP DOMENA


Menu - Najave...

HOSTING - Informacije - Ponuda


Informacije o hostingu za web stranice


Hosting je smještaj web stranica tj. cjelokupnog internet sadržaja na web server, tako da taj sadržaj bude dostupan svima koji koriste Internet. Web server je posebno računalo na kojem se nalaze web stranice i drugi internet sadržaj. Ukoliko želite imati svoje web stranice, morate imati pored samih stranica i prostor (hosting) gdje se te stranice postavljaju kako bi bile stalno dostupne svim korisnicima Interneta, a da bi se tim stranicama moglo pristupiti, one moraju imati i svoju adresu. Adresa web stranica naziva se domena.

Naručite hosting - Link na pregled ponude hosting paketa Hosting ponuda

Kada su web stranice gotove, a da bi bile dostupne posjetiteljima, potrebno ih je staviti na specijalno računalo koje je danonoćno spojeno na Internet. Takva se računala nazivaju poslužitelji (serveri). Njihov dizajn nešto je drugačiji od klasičnog PC-a - posjeduju moćniji procesor, veću količinu memorije i diskova, bolje hlađenje, beckup sustave za slučaj kvarova...

Usluga smještaja stranica na web serveru naziva se web hosting. Cijena usluge ovisi o veličini prostora za podatke, a ovisi i o dodatnim uslugama. Dodatne usluge mogu biti npr. mail server koji omogućuje korištenje e-maila, da li je uključena podrška za baze podataka, da li je sustav baziran na Windowsima ili Linuxu, koja je brzina odaziva stranica, da li imate stalnu tehničku podršku...

Shared web hosting ili dijeljeni hosting je vrsta smještaja web stranica kod kojeg jedan fizički server i resurse toga servera dijeli više korisnika. Na takvoj hosting platformi svaki korisnik ima svoj dodijeljeni udio određenih servisa kao što su diskovni prostor, mjesečni promet, broj email računa, FTP računa, baza podataka i slično. Takav web hosting najekonomičnija je vrsta hostinga zbog toga što troškove fizičkog poslužitelja pokriva veći broj korisnika. Najveća prednost shared web hostinga je izuzetno niska cijena, zbog koje se većina korisnika odlučuje baš za ovu vrstu smještaja. Druga prednost je u tome što ne trebate sami održavati server i ne morate imati nikakva napredna tehnička znanja vezana uz to. Gotovo sve svoje potrebe možete riješiti kroz jednostavno upravljačko sučelje (control panel), pomoću kojeg možete lako postaviti web stranice na server, kreirati email račune i baze podataka.


Proučite i našu ponudu usluga izrade web stranica. Nudimo uslugu izrade poslovnih web stranica prilagođene za tražilice i sa modernim dizajnom. Prilikom izrade koristimo najnovije web tehnologije koje uključuju i sustav za upravljanje sadržajem (CMS).

Usluga izrade web stranica - CMS - Link na pregled i opis ponude Ponuda


Naslovna stranica


  PREPORUKE / NAJAVE / INFORMACIJE
 
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Pogledajte primjere - Iskoristite popuste!
 

 
OSTALE USLUGE ZA PODUZETNIKE
Tvrtka Poslovni Forum d.o.o. osnovana je sada već davne 2002. godine u Rijeci od strane Damira Međurečana koji je okupio vodeće stručnjake na području ekonomije, prava i informatike, kako bi efikasno pokrili sve potrebe svojih klijenta.
Link na pregled ponude poslovnih usluga i informacija
 

22. 5. 2024.