POSLOVNI FORUM - INTERNET POSLOVNI PORTAL IZRADA POSLOVNIH PLANOVA

Uvod 

Upute i cjenik

Sadržaj poslovnog plana

Primjer poslovnog plana

Poslovni forum

PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstova


WEB HOSTING

Ažurirano: 14. 4. 2024.

Kontakt:
info@poslovniforum.hr

Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

IZRADA POSLOVNIH PLANOVA

POSLOVNE USLUGE - ODJEL EKONOMSKIH POSLOVA I PLANIRANJA

IZRADA POSLOVNIH PLANOVA

Poslovni plan je temeljni dokument u kojemu poduzetnik prikazuje svoje ambicije i ideje te promišlja mogućnosti za postizanje poslovnog uspjeha.
Jedan o važnih i najčešćih uvjeta kod svih namjenskih kredita od strane banaka i štedionica,
je i prilaganje poslovnog plana, odnosno investicijskog projekta.
Nije istina da u Republici Hrvatskoj nitko ne odobrava kredite ili da se teško odobravaju.
Istina je da se krediti ne odobravaju osobama koje nemaju investicijski projekt, ili svojim investicijskim projektom ili poslovnim planom nazivaju površno pismo na dvije, tri stranice.

Prednost Poslovnog foruma d.o.o. naspram drugih ureda, agencija ili pojedinaca koji izrađuju poslovne planove je u tome što Poslovni forum d.o.o. ne izrađuje samo poslovne planove po šablonama već okuplja stručnjake na području ekonomije, financija, prava i informatike, te stalni krug vanjskih suradnika za specifična znanja i potrebe. Pratimo stanje u gospodarstvu i na tržištu, pratimo statističke izvještaje, provodimo vlastita istraživanja, imamo uspostavljene poslovne odnose sa domaćim i inozemnim komorama, uredima i institucijama što nam omogućava da brzo dođemo do svih potrebnih i relevantnih informacija.

Sadržaj poslovnih planova

Sadržaj izrade je usklađen prema preporučenoj metodologiji HBOR-a koja je prihvaćena od svih poslovnih banaka i drugih financijskih institucija u RH.

Link na stranicu sa prikazom obveznog sadržaja poslovnih planovaCjenik izrade poslovnih planova

Cjenik izrade poslovnih planova određen je po osnovi prakse i iskustva u izradi poslovnih planova za različite predmete investicija. Bitno je napomenuti da poslovni plan sadrži preko 37 poglavlja
i nekoliko desetaka tablica i grafikona, te je potrebno uložiti prosječno po poslovnom planu i preko pedeset radnih sati djelatnika sa VSS ekonomskog, pravnog i drugih smjerova.

Cijena se ne određuje u postotku od traženog iznosa kredita, već prema potrebnom broju radnih sati za izradu poslovnog plana. Kod većih investicija, veći je opseg obrade prihoda, rashoda, tržišta i sl. te svih drugih izračuna što povećava potreban broj radnih sati za izradu elaborata.

CJENIK IZRADE POSLOVNIH PLANOVA
 
VRIJEDNOST INVESTICIJE Cijena bez popusta Cijena sa popustom
 A do 19.999 EUR 4.000 kuna 2.000 kuna
 B od 20.000 EUR do 49.999 EUR 6.000 kuna 3.000 kuna
 C od 50.000 EUR do 79.999 EUR 8.000 kuna 4.000 kuna
 D od 80.000 EUR do 99.999 EUR 10.000 kuna 5.000 kuna
 E od 100.000 EUR do 149.999 EUR 14.000 kuna 7.000 kuna
 F od 150.000 EUR do 199.999 EUR 20.000 kuna 10.000 kuna
 G od 200.000 EUR i više prema pos. dogovoru
                                                                      Na cijene se pribraja iznos PDV-a

Novo!!

Razvili smo posebni računalni program za analizu svih izračuna u poslovnom planu.
U realnom vremenu možemo analizirati, zajedno sa Vama, kako se promjena bilo kojeg ulaznog podatka odražava na konačne izračune i sve pokazatelje.
Možemo analizirati sve moguće situacije promjene troškova, cijena, tržišta, proizvodnje, kamata i sl. radi Vaše vlastite analize i sigurnosti ulaganja, kao i radi konaćne odluke što će se predstaviti u poslovnom planu koji će se predstaviti banci.


Napomene!


Vrijednost investicije - zbroj osnovnih i obrtnih sredstava, odnosno, zbroj iznosa kredita i vlastitih sredstava uloženih u konkretnu investiciju, ukoliko se ulažu i vlastita sredstva.
Pod vlastitim sredstvima ne podrazumjeva se vrijednost npr. nekretnine koja se daje pod hipoteku, već vlastiti novčani iznos, vrijednost već raspoložive opreme i sl. koji se ulaže pored kredita u konkretnu investiciju.

Valuta - u cjeniku su vrijednosti investicija prikazane u EUR-ima, no isti cjenik vrijedi i za investicije u kunama ili drugim stranim valutama. Za preračun se koristi srednji tečaj Hrvatske narodne banke.

Cijena sa popustom - naručitelj ostvaruje pravo na izradu poslovnog plana prema cijenama sa popustom od 50 % ukoliko je izvršio narudžbu i uplatu za izradu poslovnog plana na žiro račun Poslovnog foruma isključivo do kraja mjeseca .
Kao datum uplate smatra se datum sa uplatnice (virmana, potvrde internet bankarstva i sl.).
Naručitelj može dostaviti podatke i vlastite materijale i naknadno nakon uplate, bez posebnog vremenskog roka.

Rok izrade - Poslovni forum izrađuje poslovni plan u roku do sedam dana od dana dostave svih podataka koje je naručitelj po prirodi stvari dužan dostaviti kako bi imali polazne informacije.

Izdavanje računa
Poslovni forum d.o.o. kao trgovačko društvo, po primljenoj uplati dostavlja naručitelju račun R-1
Usluga izrade poslovnog plana, priznati su Vam računovodstveni / porezni trošak (rashod), ili pod propisanim uvjetima ostvarujete i pravo na povrat sredstava uloženih u izradu poslovnih planova.Izrada poslovnog plana Narudžba izrade poslovnog plana

Putem e-maila info@poslovniforum.hr ili na fax 051 / 403 014
dostavite nam ispunjenu narudžbenicu za izradu poslovnog plana.

Narudžbenicu možete preuzeti sa linkova u nastavku, u formatu koji Vam najviše odgovara.

- Obrazac u Microsoft Word formatu
- Obrazac u Microsoft Word formatu, u ZIP arhivi
- Obrazac u PDF formatu (samo za ispis)

Odmah po zaprimanju Vaše prijave, razmotrit ćemo da li možemo prihvatiti izradu Vašeg poslovnog plana (slobodni termini, slobodni stručnjaci i sl.). Ukoliko donesemo pozitivnu odluku, dostavit ćemo Vam ponudu (fakturu) i sve slijedeće potrebne upute.

Primjer poslovnog plana


Po primitku potvrde o uplati, dostavljamo Vam obrasce putem kojih ćete ispunjavanjem obrazaca pružiti potrebne polazne informacije za izradu poslovnog plana (uvodni podaci o tvrtki, razlozi investiranja, opis djelatnosti, opis investicije, uvjeti kreditiranja, opis lokacije, popis opreme i sredstava, pregled troškova, cijena, broja zaposlenih i sl.).
U tom dijelu pripreme morate sudjelovati, bez obzira gdje naručujete izradu poslovnog plana,
jer ipak je riječ o Vašoj poslovnoj ideji. Putem obrazaca je definiranje puno brže i preciznije.
U mogućnosti smo Vam i dati na uvid kako su iste ili slične namjene već razrađene u poslovnim planovima i na taj praktičan način zorno sagledavate što se iz cijele priče ili ideje treba prikazati.

Tijekom izrade, dostavljamo Vam putem e-maila ili faxom poslovni plan u nastajanju i izračune na pregled i sugestije, kako bi postigli, prije izrade finalne verzije, potpunu suglasnost po pitanju npr. prikaza visine procjena dobitka, načina opisa, na što ćemo staviti težište i sl.
Sa naše strane pružamo Vam i konzultacije i savjete ukoliko niste sigurni kako da što i u kolikoj mjeri prikažete. Razvili smo posebni računalni program za brzu analizu svih izračuna.

Finalnu verziju poslovnog plana dostavljamo putem e-maila, ili po želji naručitelja u ispisu i uvezu redovnom preporučenom poštom. Za sve ostale dogovore stojimo Vam na raspolaganju.

Pored samog poslovnog plana, dobivate i dodatnu preporuku Poslovnog foruma d.o.o.
za financijske institucije o izvedivosti i izvrsnosti poslovnog ulaganja (investicije).


Poslovni forum d.o.o.

E-mail: info@poslovniforum.hr   -   Telefon: 051437803   Telefax: 051403014   VIP: 0912516811

Kontakt podaci za dodatne informacije

POSLOVNE USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA  ANALIZA - EKONOMIJA I FINANCIJE - IZRADA POSLOVNIH ELABORATA  POSLOVNI FORUM - MARKETING  POSREDOVANJE - ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA - ZASTUPANJE - OBRADA PODATAKA


U prodaji

Upute

Upute za samostalnu izradu poslovnih planova sastavljene od stručnog tima Poslovnog foruma.
PDF format, dostava putem e-maila, 41 stranica, uključene formule i tablice, savjeti...
Za razumijevanje i samostalnu izradu potrebno je predznanje osnova poslovne ekonomije i matematike ili računovodstva. Cijena 499 kuna + PDV
Primjeri poslovnih planova

Preko 100 različitih gotovih izrađenih poslovnih planova za veliki broj različitih djelatnosti (turizam, apartmani, trgovina, proizvodnja, ugostiteljstvo, uslužne djelatnosti, poljoprivreda...)

Cijena jednog primjera gotovog izrađenog poslovnog plana iznosi 499 kuna + PDV
Cijena uputa + jedan primjer gotovog poslovnog plana, cijena: 699 kuna + PDV
Pregled uvjeta kreditiranja kod svih hrvatskih banaka i štedionica, 390 kuna + PDV
Sastavljamo i druge poslovne preglede. Cijena radnog sata usluge iznosi 80 kuna + PDV
Ponudu (predračun) zatražite na info@poslovniforum.hr  ili na 051 / 437 803
 
Primjer poslovnog plana


Spremite ovu stranicu za arhivu ili je isprintajte. Dodajte je u Favorite!
 Preporuke članaka:

- Povezivanje ponude i potražnje poslovnih subjekata

- Izrada poslovnih web stranica