Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...

Ažurirano: 7. 2. 2023.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

ZAŠTITA OD MRAZA


Iz godine u godinu zbog promjene klime i naglih temperaturnih razlika, opasnost od šteta izazvanih mrazom sve je veća.
Štete od mraza naročito su velike na voću, kada voćke zahvati mraz za vrijeme cvatnje i formiranja pupoljaka. Zadnji niz godina naročito velike štete, pa i kompletno uništenje nasada zabilježene su kod jabuka, marelica i breskvi.

Mraz nastaje sublimacijom vodene pare na ohlađenim predmetima kad je temperatura rosišta ispod ništice.

Moramo znati da do pojave mraza dolazi na više načina. Mraz nastaje advekcijom, radijacijom ili istodobno radijacijom i advekcijom.
Advekcijski mraz nastaje zbog prodora hladna zraka, zadrži se i po nekoliko dana, a uz to prekrije veliko područje. Upravo zbog navedenog, zaštita je biljaka od spomenuta mraza vrlo teška. Jedini mogući način koji se u praksi do sada pokazao djelotvornim jest orošavanje.
Radijacijski mraz nastaje kad je tijekom noći vrlo intenzivno hlađenje tla i prizemna sloja zraka. U najnižim dijelovima nekoga kraja, a zbog spuštanja ohlađena zraka niz obronke nastaju takozvana jezera hladnog zraka pa po kotlinama, dolinama, uvalama i nizinama nastaju štete izazvane mrazom.
Protiv tako nastala mraza boriti se možemo orošavanjem, dimljenjem, pa i miješanjem zraka.

Dimljenje se u praksi pokazalo vrlo djelotvornim, ali samo kad je dim bio dovoljno težak. Pored tih načina, biljke od mraza možemo zaštititi i prekrivanjem.
Opasnost od pojave mraza bit će znatno manja blizu većih vodenih površina, iznad neobrađena tla, a i na južnim obroncima. I o tim okolnostima moramo viditi računa prilikom planiranja sadnji voćaka i vinove loze.

Nužno je da se svaki voćar upozna sa tehnologijom orošavanja, dimljenja i prekrivanja biljki, te da se pravovremeno ulaže u tehnolgiju zaštite od mraza, jer u protivnom mraz će vrlo vjerojatno, prepoloviti ili u potpunosti uništiti očekivani urod, što predstavlja veću štetu od troškova ulaganja u tehnologiju zaštite od mraza.


 

        


Voće i povrće

Mreže kao zaštita

Zaštita od mraza

Podizanje voćnjaka

Propalo voćarstvo

Knjige o voćarstvu

Knjige o povrćarstvu

Plodored kod uzgoja

Bolesti povrća

Elementarne nepogode

Šarka šljive

O povrću (razno 1)

Uzgoj kupusa

O povrću (razno 2)

Bolesti jabuka i uši

Egzotično voće

Voće razno 1

Voće razno 2

Ekološka poljoprivreda

ANALIZA TLA

Agrometeorolog

Uzgoj krastavaca

Uza štihaču i knjiga

Ekonomski leksikon

Pravni leksikon

Medicinski leksikon

Knjigovodstvo

Proizvodi i usluge

Propisi, zakoni

Izrada web stranica


   Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni