POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
POSLOVNI FORUM POSLOVNI FORUM
POSLOVNI FORUM

USLUGE POSLOVNOG FORUMA

> Stalni ugovorni korisnik

> Pretraživanje

> Pretraživanje tekstova

> Izrada web stranica

> Istraživanje tržišta

> Investicijski projekti

> Zakoni i drugi propisi

> Trgovačko pravo, ugovori

> Posebne ponude i akcije
Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

Poslovni web katalog Hrvatski poslovni web imenik Poslovni web katalogPOSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet uslugaIZRADA POSLOVNIH PLANOVA I INVESTICIJSKIH PROJEKATA

Ukoliko se ne raspolaže sa dovoljnim novčanim sredstvima, za pokretanje novog posla ili proširenje postojećeg javlja se potreba obračanja financijskim institucijama ili drugim poslovnim subjektima koji su pod određenim uvjetima spremni uložiti sredstva, najčešće u obliku kredita.
Jedan o važnih i najčeščih uvjeta, jest prilaganje kvalitetnog poslovnog plana, odnosno investicijskog projekta.

Investicijski projekt ili poslovni plan, nije samo puka formalnost, već je temeljna okosnica svakog poduzetničkog pothvata, jer tek detaljnim i pažljivim planiranjem i analiziranjem svih detalja budućeg pothata, može se uvidjeti da li je opravdano i realno pristupiti realizaciji ideje.

Nije istina, što se ponekad može čuti, da u Republici Hrvatskoj nitko ne odobrava kredite ili da se teško odobravaju, ili da ne postoji spremnost za ulaganje u nove poduzetničke projekte.
Istina je da se krediti ne odobravaju osobama koje nemaju investicijski projekt, ili svojim investicijskim projektom ili poslovnim planom nazivaju površno paušalno pismo na dvije, tri stranice.

Poslovni Forum povoljno izrađuje kvalitetne investicijske projekte, koji obuhvaćaju slijedeći sadržaj:

INVESTICIJSKI PROJEKT (Poslovni plan)

Uvod – sažetak

1. Podaci o investitoru i investiciji
  1.1. Podaci o investitoru
  1.2. Podaci o investiciji
  1.3. Ostali podaci o investitoru

2. Analiza tržišta
  2.1. Procjena ponude i konkurencije
  2.2. Tržište prodaje ili pružanja usluga
  2.3. Tržište nabave
  2.4. Marketing

3. Struktura i dinamika zaposlenih
  3.1. Analiza potrebnih kadrova
  3.2. Proračun godišnjih bruto plaća

4. Tehnički elementi ulaganja
  4.1. Opis tehničko-tehnološkog procesa
  4.2. Utrošak sirovina, materijala, energenata
  4.3. Tehnička struktura ulaganja
  4.4. Karakteristike građevinskog objekta

5. Lokacija

6. Zaštita čovjekove okoline

7. Dinamika realizacije ulaganja

8. Ekonomsko financijska analiza
  8.1. Ulaganje u osnovna sredstva
  8.2. Ulaganja u obrtna sredstva
  8.3. Struktura ulaganja u osnovna i obrtna sredstva
  8.4. Izvori financiranja i kreditni uvjeti
    8.4.1. Izvori financiranja
    8.4.2. Obračun kreditnih obveza
  8.5. Proračun amortizacije
  8.6. Proračun troškova i kalkulacija cijena
  8.7. Projekcija računa dobiti i gubitka
  8.8. Financijski tok
  8.9. Ekonomski tok
  8.10. Projekcija bilance

9. Ekonomsko-tržišna ocjena
  9.1. Statička ocjena efikasnosti
  9.2. Dinamička ocjena projekta
    9.2.1. Metoda razdoblja povrata invest. ulaganja
    9.2.2. Metoda neto sadašnje vrijednosti
    9.2.3. Metoda relativne sadašnje vrijednosti
    9.2.4. Metoda interne stope rentabilnosti

10. Analiza osjetljivosti

11. Zaključna ocjena projekta

12. Prilozi

Naprijed je pobrojan samo osnovni sadržaj, po kojem tek treba slijediti kvalitetna razrada, no već iz sadržaja je vidljivo da "molba" ili "zahtjev" za kredit nije proizvoljno pismo na nekoliko stranica, kakvo dostavljaja bankama večina hrvatskih nazovi "poduzetnika", i koji se još nakon takvih podnesaka iščuđavaju zašto im nije odobren kredit.
Neznanje se ne možete opravdavati, a još manje se može zahtijevati da se onima koji neznaju i ne žele naučiti, povjeri novac.

Kao što smo naveli, investicijski projekt ili poslovni plan, nije samo puka formalnost, već je temeljna okosnica svakog poduzetničkog pothvata, jer tek detaljnim i pažljivim planiranjem i analiziranjem svih detalja budućeg pothvata, može sagledati opravdanost i rizici ulaganja.

Cilj planiranja i analiziranja svih elemenata, problematike i rizika nije odvraćanje poduzetnika od investiranja već realna procjena ravnoteže očekivanih koristi i mogućih rizika.
Investicijski projekt mora održavati sva obilježja investicije i ekonomskih pokazatelja opravdanosti ulaganja, a koji se izračunavaju temeljem podataka dobivenih od poduzetnika.

Bitno je skrenuti pažnju i na još jednu od čestih zabluda; da je posjedovanje nekretnina, odnosno upis hipoteke uvjet za odobrenje zajma. Uvjet za odobrenje zajma je poslovni plan, a tek ukoliko se poslovni plan prihvati, može se razmatrati upis hipoteke na nekretnine kao sredstvo osiguranja povrata zajma. Također, niti prethodno dobro poslovanje, ne znači i da će tvrtka poslovati u budućnosti dobro, ukoliko ne planira i analizira buduće okolnosti, ne uzima u obzir kretanja na tržištu, konkurenciju, ne radi stalna istraživaja tržišta i dr.

Prema podacima HOK-a, primjerice samo u prošloj godini odjavljeno je 16.748 obrta. A prema podacima Zavoda za platni promet, krajem prosinca bili su blokirani računi 32.234 obrtnika s iznosom nepodmirenih obveza većim od 2,38 milijardi kuna! Koliko se poduzeća svake godine otvori, toliko ih se svake godine i zatvori. Zašto?
Kriva je država? Krivi su zakoni? Kriv je...    Ne.   Pitajte ih da li su ikada bilo što kvalitetno i dugoročno planirali, izrađivali analizu tržišta, izrađivali ekonomsko financijsku analizu i sl.

Izradi poslovnih planova i investicijskih projekata pristupaju i sami poduzetnici, no ukoliko ne raspolažete sa dovoljno znanja i iskustva, a naročito informacijama, obratite se Poslovnom Forumu.

Poslovni forum ne prodaje gotove elaborate, već isključivo surađuje sa Vama u svim fazama izrade poslovnog plana, kako bi planirano mogli razumjeti i uspješno primjenjivati.
 PREGLED CIJENA IZRADE POSLOVNIH PLANOVA

LINK NA UPUTE I NARUDŽBEPored izrade predinvesticijskih i investicijskih studija, djelatnosti Poslovnog Foruma je i konzalting u području investicija, te ocjena predinvesticijskih i investicijskih studija.


Investicijski projekti - Izrada poslovnih planova - Investicijski program - Konzalting - Poslovni plan - Business plan - Elaborat Poslovni plan investicijski elaborat investicijski program
izrada poslovnih planova izrada investicijskih projekata investicije ulaganje plan za kredit biznis plan plan ulaganja izrada elaborata ekonomist ekonomija investicije kredit na osnovu hipoteke izračun kamata otplata kredita uvjeti kreditiranja kako napraviti poslovni plan poduzetnički centar poduzetnički inkubator savjetnik ovlašteni savjetnik. Literatura priručnik za izradu poslovnih planova primjer poslovnog plana primjeri poslovnih planova primjeri elaborata natječaj za kredit ugostiteljstvo turizam otvaranje obrta otvaranje poduzeća. Kako pokrenuti posao planiranje proizvodnje. Poslovni plan plan ulaganja elaborat investiranje investicije investicijski projekt business plan biznis plan investicijska studija kredit krediti kreditiranje kamata hipoteka hipoteku Investicijski elaborati. Kako napraviti poslovni plan? Biznis plan. Interna stopa rentabilnosti. Kako otvoriti obrt? Otvaranje obrta. Otvaranje poduzeća. Kamata Izračun kamate. Formula za izračun i analiza.