Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Ugovori kojima se izvoditelj obvezuje obaviti građ. radove


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O GRAĐENJU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Ugovori za izgradnju, nadogradnju, dogradnju, pregradnju # Primjeri ugovora o građenju, ugovori o građevinskim radovima # Primjer pravilnika o odgovornosti radnika za povrede obveza # Primjer pravilnika o unutarnjem nadzoru rada, pravilnici o radu # Primjer ugovora o dopunskom radu zdravstvenih radnika # Obavijest o trajanju i rasporedu godišnjeg odmora # Predložak za redoviti otkaz ugovora o radu
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjer ugovornog reguliranja prijenosa nekretnina i pokretnina, Primjeri ugovornog prijenosa darovane pokretne stvari, Kontrola robe i izdavanje isprava o tome (certifikat), provjera kvalitete

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

U našem pravnom sustavu, a i u ostalim pravnim sustavima, razlikuje se ugovor o djelu od ugovora o radu. Pri ugovoru o radu nije važan rezultat rada, nego sam rad. Nadalje, naručitelj radova pri ugovoru o djelu ne rukovodi radom radom izvoditelja kako to čini poslodavatelj s poloprimcem. Pri ugovoru o radu postoji odnos subordinacije i ovisnosti kojeg pri ugovoru o djelu nema. Pri ugovoru o djelu nagrada se daje u načelu odjednom, dok je pri ugovoru o radu ona periodična (tjedna, mjesečna) i njezina visina ne ovisi samo o vrijednosti rada, nego i o ostalim okolnostima - materijalu koji daje izvoditelj, imenu izvoditelja i sl. Ako pak radnik sa svojim i drugim poslodavateljem sklapa ugovor za obavljanje određenih poslova i ako taj posao odgovara značajkama ugovora o djelu, onda se radi o ugovoru o djelu, a ne ugovoru o radu.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance