Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovornog prijenosa darovane pokretne stvari


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O DAROVANJU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora o darovanju automobila ili motocikla # Ugovori o darovanju kuće, stana, zemljišta, poslovnog prostora # Primjeri ugovora o darovanju nekretnina # Primjeri špranci ugovora o prodajnom nalogu... # Rizik slučajne propasti ili oštećenja stvari # Prodaja za određenu cijenu i u određenom roku... # Ugovor o prodajnom nalogu za pokretne stvari
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Obavijest o rasporedu i trajanju godišnjeg odmora, Primjeri ugovora o prodaji rabljenih osobnih vozila, motocikla, kamiona..., Ništetnost odredaba nepovoljnih za kupca kod kupoprodaje

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Glavne obveze posrednika, sastoje se u njegovu traženju i - ako je ono bilo uspješno - dovođenju treće osobe u vezu s nalogodavateljem, kako bi oni sklopili ugovor. Posredovanje se stoga sastoji u faktičnom radu a ne u poduzimanju nekoga pravnog posla (kao što je slučaj kod naloga ili komisije). Shodno tome što ne poduzima pravne poslove, posrednik obavlja faktične radnje - od kojih se sastoje njegove obveze - u svoje ime i za svoj račun, te rukovodeći se poglavito svojim interesom da u konačnici nalogodavatelj i treći sklope ugovor, jer tad on stječe pravo na proviziju. Ali istovremeno je dužan voditi računa i o interesima nalogodavatelja, jer ako bi protivno tim interesima radio za drugog, gubi pravo na proviziju.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance