Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Šprance ugovora kojima ugovorne strane zamjenjuju stvari...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O ZAMJENI
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri da se čestice iz jednog zk uloška ispišu i upišu u drugi... # Primjeri ustupanja i prepuštanja u isključivo vlasništvo i posjed... # Primjeri ugovora o prijenosu nekretnina kao i upisu u zemljišne knjige... # Primjeri ugovora o zamjeni stana, garsonjere, poslovnog prostora, kuće... # Ništetnost odredaba nepovoljnih za kupca... # Ništetnost ugovorne kazne, raskid ugovora... # Kupoprodaja s obročnom otplatom cijene...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Špranca otkaza ugovora zbog nedopuštenog podzakupa..., DOH - Prijava poreza na dohodak, Primjeri ugovora za sve one koji se bave savjetodavnim uslugama...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Kad je ugovorena veća cijena od one koju je za određenu vrstu stvari propisao nadležni organ, kupac duguje samo iznos propisane cijene, a ako je već isplatio ugovorenu cijenu, ima pravo zahtijevati da mu se vrati razlika. Kad je ugovorena tekuća cijena, kupac duguje cijenu utvrđenu službenom evidencijom na tržištu mjesta prodavaoca u vrijeme kad je trebalo da uslijedi ispunjenje. Ako takve evidencije nema, tekuća cijena se određuje na temelju elemenata s pomoću kojih se prema običajima tržišta utvrđuje cijena.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance