Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovornog reguliranja odgovornosti i prava ortaka


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O ORTAŠTVU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Predlošci za osnivanje tajnog društva, prava i obveze osnivača # Odgovornost za štetu, sudjelovanje u dobiti i gubitku, istup # Unošenje i visina ortačkih uloga, poslovodstvo i zastupanje # Drugi primjeri ortačkih ugovora između tvrtki, poduzetnika # Ugovor o ortakluku radi zajedničkog obavljanja obrta # Ugovor o gradnji ili ugovor o građenju, izvođenje građevinskih radova # Ugovori o gradnji između građevinskog obrta i druge fizičke osobe
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: POD-RDG - Račun dobiti i gubitka, Primjeri ugovora za one koji pružaju informatičke usluge, web usluge..., Primjeri ugovora sa kojima se reguliraju sve obveze ugovornih strana

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ugovor o najmu čije trajanje nije određeno niti se može odrediti iz okolnosti ili mjesnih običaja prestaje otkazom koji svaka strana može dati drugoj poštujući određeni otkazni rok. Ako duljina otkaznog roka nije određena ugovorom ili zakonom ili mjesnim običajima, ona iznosi osam dana za najam pokretne stvari, a za najam nekretnine trideset dana. Otkaz ugovora o najmu nekretnine daje se u pisanom obliku. Ako je iznajmljena stvar u takvu stanju da je njezina uporaba opasna za zdravlje, najmoprimac može otkazati ugovor bez davanja otkaznog roka, iako mu je to stanje u vrijeme sklapanja ugovora bilo poznato. Najam prestaje i ako iznajmljena stvar propadne višom silom ili događajem za koji nije odgovorna ni jedna ugovorna strana. U slučaju djelomične propasti ili oštećenja stvari, najmoprimac može raskinuti ugovor o najmu ili zahtijevati sniženje najamnine.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance