Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri kojima se zakupnik obvezuje plaćati određenu zakupninu...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O ZAKUPU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora o zakupu kojima se predaje određena stvar na korištenje... # Primjeri prava raskida ugovora o posudbi... # Obveza vraćanja stvari kod ugovora o posudbi... # Primjeri ugovora o posudbi sa reguliranjem izvanrednih troškova... # Primjeri ugovora o posudbi sa reguliranjem redovitih troškova... # Primjeri ugovora za posudbu nepotrošne stvari ili životinja... # Financijske i tehničke pojedinosti kod ugovora o posudbi...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Ugovaranje odgovornosti za štetu, sudjelovanje u dobiti i gubitku, Primjeri ugovora o deviznom zajmu, sa ugovaranjem u EURima, Primjeri ugovora o zajmu, odnosno, ugovora o pozajmici, za novac ili stvari...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Odnos između posredovanja i trgovačkog zastupanja je zanimljiv i u nekoj bi se mjeri moglo reći kako ugovor o trgovačkom zastupanju u sebi sadrži i ugovor o posredovanju. To zato što obveze trgovačkog zastupnika obuhvaćaju i pronalaženje trećih osoba s kojima bi njegov nalogodavatelj neposredno ili posredno - putem zastupnika kao punomoćnika - sklapao ugovore. Istovremeno ugovor o trgovačkom zastupanju prilagođen je trajnijem (tijekom određenog vremena) odnosu između nalogodavatelja i zastupnika glede određenog područja i to često glede prodaja roba iz nalogodavateljeva asortimana osobama na tom području. Različito, ugovor o posredovanju po definiciji ne uspostavlja trajniji odnos između strana, niti odnos glede određenog područja, niti odnos glede više poslova nego samo glede jednog ugovora.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance