Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovora o zajmu, odnosno, ugovora o pozajmici, za novac ili stvari...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O ZAJMU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora o uzajamnom darovanju... # Primjeri za darovanje sadašnje i najviše dopuštene buduće imovine... # Primjeri za darovanje sadašnje i buduće stvari, imovinska prava... # Darovanje je i oprost i isplata duga uz dužnikovu suglasnost... # Stavke u ugovoru o darovanju da obdarenik prima dar sa zahvalnošću... # Primjer ugovora o darovanju gdje se daruje pod određenim uvjetom... # Primjer suglasnosti da se daroprimac uknjiži u zemljišne knjige...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Tužba radi utvrđenja tražbine, Ugovori o investicijskim radovima koji uključuju i održavanje objekta, Primjeri ugovora o volontiranju, reguliranje volonterskog rada

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Nalogodavac je dužan isplatiti otpremniku naknadu prema ugovoru, a ako naknada nije ugovorena, naknadu određenu tarifom ili drugim općim aktom, a ako ovoga nema, naknadu određuje sud. Otpremnik može zahtijevati naknadu kad ispuni svoje obveze iz ugovora o otpremi. Nalogodavac je dužan naknaditi otpremniku potrebne troškove učinjene radi izvršenja naloga o otpremanju stvari. Otpremnik može zahtijevati naknadu troškova odmah pošto ih je učinio. Nalogodavac je dužan na zahtjev otpremnika predujmiti mu iznos potreban za troškove koje zahtijeva izvršenje naloga. Ako je ugovoreno da će otpremnik naplatiti svoje tražbine od primatelja stvari, otpremnik zadržava pravo zahtijevati isplatu naknade od nalogodavca, ako mu je primatelj ne isplati.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance