Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjer ugovora kako ostaviti nekretninu davatelju uzdržavanja


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora o doživotnom uzdržavanju # Pregled prakse i zakonske regulative vezane uz najam # Primjeri raskidanja ugovora o najmu i prisilne naplate # Primjeri i šprance ugovora o najmu osobnog automobila # Primjeri ugovora o najmu oglasnog prostora za reklame # Primjeri ugovora kada se iznajmljeni prostor treba preurediti # Primjeri ugovora o najmu s potrebom dodatne investicije
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Pravne razlike između ugovora o djelu i ugovora o autorskom djelu, Tužba radi raskida ugovora i naknade štete, Primjeri ugovora o poslovnoj suradnji za poslove maloprodaje i veleprodaje

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ortaci koji su povjerili poslovodstvo jednom ili više ortaka, zadržavaju pravo osobnog nadzora nad poslovanjem ortakluka koje uključuje pravo zahtijevati izvješće o poslovima ortakluka i pravo uvida u poslovne knjige i druge isprave. Ortak ne može pravnim poslom s trećom osobom pravovaljano obvezati ortakluk bez izričitog ili prešutnog pristanka ostalih ortaka ili njihovih punomoćnika. Položaj trećega može imati i ortak koji je u ortakluku samo s dijelom svoje imovine, a s preostalim dijelom samostalno sudjeluje u pravnom prometu.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance