Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovora o poslovnoj suradnji za poslove maloprodaje i veleprodaje


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI - POSLOVNA SURADNJA
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri okvirnih sporazuma za građevinske radove # Ugovori o ustupanju izvođenja radova, ugovori za podizvođače # Ugovor o izvođenju završnih i montažnih građevinskih radova # Obavljanje poslova tehničkog savjetovanja i stručnog nadzora # Slučajevi nepredviđenih radova za koje izvođač nije prethodno znao # Suglasnost da promijenjene okolnosti ne utječu na vrijednost radova # Ugovori o izradi investicijsko tehničke dokumentacije za objekt
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Ortački ugovor po važećim hrvatskim propisima i pravnoj praksi, Ugovor o izvođenju završnih i montažnih građevinskih radova, Primjeri reguliranja svih pitanja vezanih uz osnivanje i poslovanje zadruge

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Darovanjem se smatra i ono koje je učinjeno na ime nagrade, priznanja ili neke zasluge, osim ako je obdarenik otprije imao pravo zahtijevati nagradu. Ako je obdarenik imao pravo na nagradu po osnovi ugovora ili zakona, ne radi se o darovanju, nego naplatnom pravnom poslu. Ako je ugovoreno da će obdarenik uzvratiti darom, darovanje postoji samo glede veće vrijednosti dara. Ako u naplatnom pravnom poslu vrijednost uzajamnih davanja nije jednaka, razlika u vrijednosti smatrat će se darom samo ako je postojala namjera darovanja.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance