Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Odgovornost prijevoznika za sigurnost putnika i prtljage


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O PRIJEVOZU OSOBA
Link na pregled svih primjera ugovora
# Odgovornost prijevoznika za zakašnjenje, gubitak prtljage # Primjer općih uvjeta za prijevoz putnika i njihove prtljage # Predlošci za usluge koje prijevoznik obavlja svojim autobusom # Primjeri ugovora o autobusnom prijevozu putnika # Ugovor o transportu cestom, morem, rijekama ili zrakom # Ugovori za usluge prijevoza i dostave dokumenata i paketa # Ugovaranje predujma za pokriće svih troškova u prijevozu
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri za darovanje budućih stvari i imovinska prava..., Upute i opći uvjeti za maturalna i apsolventska putovanja u inozemstvo, Paket primjera se kontinuirano nadopunjuje novim primjerima...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ugovorom o djelu izvođač (poduzetnik, izvođač radova) obvezuje se da obavi određeni posao, kao što je izrada ili popravak neke stvari ili izvršenje kakva fizičkog ili intelektualnog rada i sl., a naručilac se obvezuje da mu za to plati naknadu. Kad je ugovoreno da izvođač izradi stvar od svog materijala, a nije određena kvaliteta, izvođač je dužan dati materijal srednje kvalitete. On odgovara naručiocu za kvalitetu upotrijebljenog materijala isto kao prodavalac. Naručilac ima pravo da obavlja nadzor nad obavljanjem posla i daje upute kad to odgovara prirodi posla.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance