POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
POSLOVNI FORUM - Naslovna stranica PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

WEB HOSTING

> Uvodna stranica

> Cjenik i narudžbe

> Provjera slobodnih domena

> Odgovori na česta pitanja

> Usporedba cijena

> Izrada web stranica

> Izrada CMS stranica

> Pregled svih usluga

> Mailing lista

> Rječnik

KONTAKT PODACI ZA
Poslovni forum d.o.o.

Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima
Pitanja, narudžbe, savjeti...
PREGLED SVIH USLUGA

Novosti

Klikni za pregled priloga
SEARCH

Pregled najvažnijih zakona i propisa

Poslovni web imenik Poslovni web katalog Poslovni web imenik

Google


WWW Poslovni Forum


Ažurirano: 20. 7. 2019.

POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga
WEB HOSTING


Što je to domena?

Na internetu izraz domena (engl. domain) znači područje označeno nekim zajedničkim imenom, odnosno skup dostupnih informacija istoga tipa i vrste. Vaše ime domene je vaša adresa na internetu. Kao što ljudi koriste Vaš telefonski broj da bi Vas nazvali, ime domene pruža drugima mogućnost da pristupe Vašim web stranicama na internetu. Poželjno je imati efektno, jednostavno i lako pamtljivo ime domene jer ono može igrati veliku ulogu u privlačenju posjetitelja na Vaše web stranice. Unutar Hrvatske domena je besplatna a dodjeljuje ih CARnet - Hrvatska akademska i istraživačka mreža, prema pravilima za registraciju domena.
Ime domene određuje njezin vlasnik. Poslovni forum odabrao je i registrirao domenu poslovniforum.hr po kojoj smo prepoznatljivi i to je ujedno naša web adresa. Kratica hr na kraju ime je vrhovne ili tzv. top-level domene. Ona označava zemlju (hr. za Hrvatsku, de za Njemačku itd.) ili, kao što je to slučaj u SAD, djelatnost dotične tvrtke ili organizacije (.com za komercijalne stranice, .edu za obrazovne ustanove i slično).

Internet domena se može shvatiti i kao dobar položaj trgovine u nekoj ulici. Što je Internet domena kraća i jednostavnija za pamtiti, to je isto kao da je lokacija trgovine na vrlo prometnom i lako dustupnom mjestu.

Zbog toga ne čudi što je u vrijeme zlatnog doba Interneta, krajem devedesetih, došlo do prave borbe za domenskim imenima, koju su dodatno potaknuli još neki faktori. Jedan od njih je činjenica da je iz povijesnih razloga najpopularnija vršna domena bila .com, unutar koje se uglavnom vodila cijela bitka za dostupna imena. Drugi faktor bio je i način registriranja domena. Domene su se onda, kao i danas, registrirale na principu "prvi došao, prvi dobio". Registrira li netko prije Vas domenski naziv koji želite, teško ćete ga dobiti nakon toga, osim ako ne uspijete dokazati da je dotični vlasnik uzurpirao Vaše zaštićeno ime (trgovačku marku), ili ga ne uspijete nagovoriti da Vam ustupi domenu za odgovarajući dolarski iznos.

Kolika je vrijednost domenskih imena, najrječitije govori kratki popis domena koje su svojedobno postigle najvišu cijenu.

 Naziv domene                    Cijena postignuta na tržištu
 business.com 7,5 milijuna USD
 asseenontv.com 5,1 milijuna USD
 altavista.com 4,4 milijuna USD
 wine.com 3,2 milijuna USD
 autos.com 2,8 milijuna USD
 express.com 1,7 milijuna USD
 wallstreet.com 1,3 milijuna USD
 rock.com 1,2 milijuna USD
          PRETRAŽIVANJE DOMENA

Sve teže je naći i slobodne domene sa hrvatskim riječima, možete to isprobati i preko naše tražilice, a ako je neki naziv i slobodan, to ne znači da će biti slobodan već slijedeći dan, a kamoli kad se neki poduzetnici nakon nekoliko godina počnu interesirati za Internet, kad internet poslovanje neće biti samo izbor već nužnost. Da li ste znali da je Općina Viškovo još 2004. godine uvela obvezni uvjet, da tko želi registrirati obrt, mora dokazati poznavanje rada na računalu, ili završiti odgovarajući informatički tečaj?
Web stranice omogućavaju preciznu statistiku i bilježenje svakog posjetitelja (detaljna statistika prikazana je na naslovnoj stranici Poslovnog foruma), te tako znamo da se sa uslugama predstavljenim na web stranicama Poslovnog foruma mjesečno upozna preko 110000 osoba, dakle preko 3000 osoba dnevno, ili preko milijun i dvije stotina tisuća osoba iz Hrvatske i inozemstva godišnje. Koliko ste Vi imali novih klijenata danas, ili tijekom proteklog mjeseca?


Kako registrirati .hr domenu?

Za domenu ".hr" nadležna je DNS služba akademske mreže CARNet.
Svaka pravna osoba (tvrtka, obrt, udruga i slično) može registrirati samo jednu domenu. Detalje o domenama i registraciji možete pročitati na CARnetovim stranicama www.dns.hr , a na istim stranicama naći ćete i pravilnik o dodjeli .hr domena. Ukoliko Vam je postupak kompliciran, obratite se Poslovnom forumu, mi te poslove obavljamo svakodnevno.
Besplatno ćemo posredovati za Vas ukoliko uzimate web hosting koji nudimo.
Za sve potrebno, kontaktirajte nas na info@poslovniforum.hr ili na 091/783.23.77 ili 051/403.014


Kako registrirati .com .net .org .info .biz i druge strane domene?

Ima više organizacija nadležnih za registraciju komercijalnih domena, ali i za druge nastavke, a jedna je od njih i Network Solutions, na adresi: http://www.networksolutions.com

Poslovni forum pruža registraciju komercijalnih domena i to već od 60Kn +PDV godišnje.
Bitno je naglasiti da Vi postajete vlasnik domene, a Poslovni forum kod registracije domene je samo posrednik, zastupnik, kao kad npr. angažirate odvjetnika.


Što to znači registrirati domenu?

Registrirati domenu znači da se Vi upisujete kao vlasnik domene i da se na Internetu pod nazivom registrirane domene nalazite predstavljeni Vi ili Vaša djelatnost. Registrirati domenu isto tako znaći i upisivanje podataka o vlasniku u centralnu bazu svih domena te registracijom domena isključivo Vi nju koristiti na rok na koji ste registrirali domenu.


Što sve može biti u imenu domene?

Neovisno o tome za koju domenu se odlučite (.com, .net, .org, .biz, .info, ili .hr domenu), naziv domene mora ispunjavati sljedeće uvjete:
- sastojati se samo od znakova iz skupa, koji čine: 26 slova engleske abecede, znamenke “0 - 9” i znak”-”
- ne mogu se dakle koristiti slova iz hrvatske abecede (ć, č, đ, š, ž)
- sastoji se od najmanje 3, a najviše 65 znakova
Naziv domene mora biti u skladu s postojećim pozitivno pravnim propisima, kao i općim etičkim i moralnim načelima, tj. ne smije biti uvrjedljiv za treće osobe.
Naziv domene ne smije korisniku domene omogućavati lažno prisvajanje identiteta trećih osoba.

Pregled svih odgovora na česta pitanja
 
Gdje mogu provjeriti da li je neka domena slobodna?

Da li je neka domena (još uvijek) slobodna, možete provjeriti preko naše posebne aplikacije koja se nalazi ovdje.
Pratite ovaj link!
   PRETRAŽIVANJE DOMENA PRETRAŽIVANJE DOMENA PRETRAŽIVANJE DOMENA

             PRETRAŽIVANJE DOMENA          PRETRAŽIVANJE DOMENA


 
Poslovni Forum d.o.o. je pokrenut od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način. Za uspješno poslovanje bitne su i web stranice. Izrada profesionalnih web stranica s kojima ćete se ponositi. Obratite nam se s povjerenjem, jer ćemo vam ponuditi originalan dizajn i optimizirane stranice bazirane na kvalitetnom CMS-u.