POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI, BAZE PODATAKA
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
POSLOVNI FORUM
PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
info
 

PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
PREGLED SVIH USLUGA I INFORMACIJA ZA PODUZETNIKE
PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

GOSPODARSTVOGospodarski odnosi s inozemstvom


U cilju što bolje suradnje sa inozemstvom, pružaju se potrebne informacije o međunarodnoj trgovini, te bilateralnoj i multilateralnoj suradnji.  Ugovori o suradnji sa slijedećim gospodarskim komorama iz susjednih zemalja: GZS-Območna zbornica za Pomurje Murska Sobota, Tolna iz Szekszarda, Regionalna komora za trgovinu i industriju Bielsko - Biala, te Gospodarska komora HR Herceg-Bosna iz Mostara, sve u svrhu uključivanja hrvatskog gospodarstva u europske i svjetske tržišne trendove. Na temelju tih ugovora vrši se promocija gospodarskih, turističkih i kulturnih potencijala naše županije, ali i Hrvatske u cjelini. Potencijalnim stranim ulagačima dostupne su  informacije o mogućnostima ulaganja kako u hrvatsko tako i međimursko gospodarstvo, dok našim članicama pruža sve potrebne informacije o aktivnostima Međunarodne trgovinske komore (ICC), kao i europskih komora.


Promocija županijskog gospodarstva

Jedna od temeljnih aktivnosti jest promoviranje gospodarstva svojih članica na području drugih komora, međutim poseban naglasak se daje promociji u inozemstvu. Nastup na međunarodnim sajmovina, stručnim skupovima, okruglim stolovima te uz pomoć međukomorske suradnje na nacionalnim sajmovima od velikog je interesa za članice radi unapređenja vanjsko trgovinske razmjene. Veliku ulogu u ostvarivanju te zadaće imaju i strukovna udruženja u suradnji s Županijskim i Gradskim poglavarstvom naše županije.


Gospodarska kretanja županije

Praksa je da u vrijeme održavanja Gospodarskog vijeća i Strukovnih grupa prikuplja, analizira i obrađuje razne statističke podatke i ekonomske pokazatelje u raznim sektorima gospodarstva, provode se anketna istraživanja, kompariraju analize iz prethodnih godina, drugih gradova ili županija, daje prijedloge dugoročnoga gospodarskog razvitka pojedinih sektora, te prijedloge u svezi ekonomsko-socijalnog kretanja. Sve to riješava se uz svestranu pomoć Sektora za makroekonomske odnose, te stručnih institucija poput FINA-e, te Državnog zavoda za statistiku.


Poslovni susreti gospodarstvenika

U suradnji sa domaćim i stranim komorama u interesu svojih članica organizira poslovne susrete gospodarstvenika s njenog područja s poslovnim ljudima iz naše zemlje, te inozemstva sa svrhom razmjene poslovnih informacija, unapređenja i uspostavljanja novih poslovnih veza, do dogovaranja konkretnih poslova ili povezivanja potencijalnih poslovnih partnera.


POLJOPRIVREDA

Na području županije posluje četrdesetak poljoprivrednih poduzeća, u rasponu od biljne i stočarske proizvodnje do uslužnih djelatnosti u poljodjelstvu. Najznačajnije poljoprivredno poduzeće je "Agromeđimurje" d.d. Čakovec u kojem je organizirana poljoprivredna proizvodnja u većem broju proizvodnih aktivnosti. Poljoprivredna zadruga Čakovec, zadruga je u vlasništvu 160 zadrugara. Temelj prehrambene industrije je proizvodnja mlinarskih proizvoda, u Čakovcu je to tvrtka "Čakovečki mlinovi" d.d. koja osigurava otkup pšenice proizvedene u županiji, "MI Vajda" d.d. bavi se preradom mesa, te "Perutnina Ptuj - Pipo" d.o.o. industrija pilećeg mesa, "Tvornica stočne hrane" d.d. proizvodnja stočne hrane, te mljekareTekstilna industrija
Tekstilna industrija u Međimurju ima dugu tradiciju, i danas, usprkos zahtjevnosti svjetskog tržišta i teškoćama na domaćem tržištu, zauzima vodeće mjesto u izvozu županije. Ona je također u samom vrhu među gospodarskim djelatnostima po veličini ukupnog prihoda, kao i po broju zaposlenih.

Od svih segmenata tekstilne industrije u Međimurju postoje primarna tekstilna industrija (u vidu proizvodnje tkanina i pletiva, te pozamanterije i sličnih proizvoda) i proizvodnja odjeće, odnosno gotovih konfekcijskih tekstilnih proizvoda, uključujući čarape i artikle za domaćinstvo. Predionice tekstilnih vlakana, proizvodnja konca, sagova i drugih prostirača za pod, proizvodnja četkanog tekstila i slične djelatnosti nisu zastupljene u županiji.

Tekstilna industrija, posebice odjevna komponenta je pretežno radno-intenzivna djelatnost, slabo akumulativna i dohodovno neatraktivna. U prilog tome govori i pokazatelj visine prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u tekstilnim tvrtkama, koja je značajno niža od prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u Republici Hrvatskoj. Od ukupnog broja pravnih osoba u gospodarstvu županije, a radi se o 1417 tvrtki, koliko ih je poslovalo i predalo završni račun za 2001. godinu, na tekstilnu industriju otpada 39 subjekata, što čini 2,8 %. Od toga je, prema kriterijima za razvrstavanje poduzeća, bilo 6 velikih, 3 srednja i 30 malih tvrtki.

Uspoređujemo li broj tvrtki tekstilne industrije Međimurja s onim na nivou Republike Hrvatske (a to znači 39 tvrtki u Međimurju, odnosno 680 u državi, sve prema završnom računu za 2001. godinu), dolazimo do udjela od 5,74 %. Napravimo li istu usporedbu za, primjerice, 1995. godinu, dakle šest godina ranije, vidimo da je tadašnjih 49 međimurskih tekstilnih tvrtki sudjelovalo u 860 istih na nivou Hrvatske s 5,70 %.

Ukupni prihod tekstilne industrije Međimurja po završnom računu za 2001. godinu bio je 448.460.720 kuna, što preračunato iznosi oko 60 milijuna EUR. To je 9,55 % ukupnog prihoda tekstilne industrije u Hrvatskoj, koji je iznosio 4.695.949.967 kuna.
Iskazana dobit prije oporezivanja, čija je visina bila 8.758.700 kuna, istodobno je iznosila 6,32 % dobiti cjelokupne hrvatske tekstilne branše (138.535.019 kuna).

Broj zaposlenih djelatnika u predmetnoj industrijskoj grani na nivou županije je, uz određene oscilacije, u postepenom padu. Godine 1995. je primjerice, u njoj prosječno bilo zaposleno 6.358 djelatnika, a godine 2001. samo 3.886. Radi usporedbe, u tekstilnoj industriji u Republici Hrvatskoj je 1995. godine bilo zaposleno 53.483 djelatnika, a 2001. g. 38.603 (to je puni broj na bazi stanja krajem tromjesečja). Udjel zaposlenih u međimurskim tekstilnim tvrtkama prema istima u cijeloj zemlji iznosio je tako u 1995. godini 11,89 %, a u 2001. godini 10,07 %.

Tijekom posljednjih godina nastavljeni su dugogodišnji trendovi koji su unatrag dva-tri desetljeća postepeno doveli do značajnijih promjena u tekstilnoj industriji i bitno utjecali na njezino poslovanje. Na svjetskom tržištu i dalje se odvija proces dislokacije velikog dijela resursa, poglavito proizvodnih, ove industrijske grane, i to iz razvijenih zapadnih zemalja prema onima tranzicijskima na području srednje i istočne Europe, kao i dalje na istok, sve do zemalja jugoistočne Azije. Na domaćem pak planu dogodile su se promjene u sklopu pretvorbe i privatizacije, te potreba brzog restrukturiranja.

Niz je čimbenika, uz već navedene, utjecao na to da se obujam poslovanja tekstilne branše smanjio. Količina poslova općenito se smanjila, neka strana tržišta sve se više zatvaraju za naše tvrtke, a na domaćem tržištu vlada velika konkurencija za sve manje poslova, kao i nadmetanje sa sve jeftinijim uvoznim tekstilnim proizvodima s Dalekog istoka. Ova gospodarska grana bremenita je problemom nelikvidnosti, nedostatkom kvalitetnih školovanih stručnih kadrova, konkurencijom "sivog tržišta", zastarjelim strojnim parkom, visokim troškovima rada, i tako dalje.

Uspoređujući poslovanje tekstilne industrije Međimurja i ukupnog gospodarstva županije, dolazimo do podataka da je u 2001. godini udjel ukupnog prihoda međimurske tekstilne industrije (448.460.720 kn) u ukupnom prihodu cjelokupnog međimurskog gospodarstva (6.416.468.000 kn) iznosio 7 %. Istodobno je udjel dobiti tekućeg razdoblja (8.758.700 kn prema 174.425.000 kn) bio u visini od oko 5 %. Prema predanim statističkim izvješćima za 2001. godinu je broj zaposlenih u gospodarstvu Međimurja iznosio 20.445. Budući da je istovremeno broj zaposlenih međimurskih tekstilaca bio 3.886, proizlazi da je njihov udjel u ukupno zaposlenima 19 %.

Nekad je najveća međimurska tekstilna industrija bila Međimurska trikotaža Čakovec, koja je u vrijeme najviše konjukture zapošljavala preko 3.000 djelatnika. Ona se sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća podijelila na desetak manjih dioničkih društava, koja su tijekom zadnjih godina privatizirana. Među nasljednicima nekadašnjeg diva najveći su "MTČ" d.d. Čakovec, "MTČ Tvornica rublja" d.d. Čakovec, "MTČ Tvornica čarapa" d.d. Čakovec, "MTČ Tvornica dječje trikotaže" d.d. Prelog i "MTČ Tvornica trikotaže" d.d. Štrigova.

Među značajnije predstavnike tekstilne industrije u županiji, osim MTČ-a, spadaju najveći pojedinačni međimurski tekstilni izvoznik "Čateks" d.d. Čakovec, zatim "Modeks" d.d. Mursko Središće, "Betex" d.o.o. Belica, "Tubla" d.o.o. Čakovec i drugi.


Graditeljstvo

Unatrag zadnjih petnaestak godina osnovano je niz novih privatnih tvrtki koje su preuzele veliki dio graditeljskog tržišta, a među njima su se najviše razvili "Team" d.d. Čakovec i "Međimurje-Graditeljstvo" d.o.o. Čakovec.
Među veće graditeljske tvrtke u županiji spadaju još "Tegra" d.d. Čakovec, Međimurje-Inženjering" d.d. Čakovec, "Međimurje-Instalomont" d.d. Čakovec, "Đurkin" d.o.o. Čakovec, "Izgradnja" d.o.o. Domašinec, i druge.

Danas potencijal graditeljske operative Međimurja čine 218 trgovačka društva, od kojih je 94 u djelatnosti izgradnje objekata, 65 u djelatnosti završnih radova, 70 u djelatnosti instalacijskih radova, itd. Prema kriteriju veličine, 210 društava spada u mala, 5 u srednja, a 3 u velika.
Prema završnom računu za 2003. godinu ukupan broj zaposlenih u graditeljstvu u navedenim društvima iznosi 2.675 što je 5,9% više nego u 2002. godini (2.526). Ostvareni ukupni prihod međimurskog graditeljstva iznosio je 768,620 milijuna kuna, što čini oko jedne desetine ukupnog prihoda cijelog međimurskog gospodarstva. Ostvarena je dobit u visini od 13,1 milijuna kuna.
Prosječna mjesečna neto plaća isplaćena po zaposlenom iznosila je u 2003. godini 2.221 kune, što je gotovo identičan rezultat kao i 2002. godine (2.208 kn).
Sadašnje stanje međimurskog graditeljstva karakterizira problem nedostatka stručne radne snage, kvalificirane i visokokvalificirane, od zidara, tesara i armirača, preko poslovođa, pa sve do diplomiranih inženjera građevinarstva. Metalna industrija
Metalna industrija u Međimurskoj županiji obuhvaća proizvodnju lijevanog željeza, metalnih konstrukcija, ambalaže, kotlova, alata, proizvoda od kovanog željeza, strojeva, željezničkih vagona, aparata i uređaja za razne namjene (npr. poljoprivredu i prehrambenu industriju).

Među značajnije poslovne subjekte koji su pretežno izvozno orijentirani, spadaju: "Ferro-Preis" d.o.o. Čakovec, "Letina-inox" d.o.o. Čakovec, "Novi feromont" d.o.o. i "Tehnix" d.o.o., iz Donjeg Kraljevca, "Komet" d.d. Prelog, "Reinox" d.o.o. Brezje, "Centrometal" d.o.o. Macinec, "Dohomont" d.o.o. Goričan itd.

Metalna industrija Međimurske županije ostvarila je 2003. godine ukupni prihod u iznosu od 646.992.170 kuna. Tvrtke koje su prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti registrirane za primarnu proizvodnju metala i proizvoda od metala ostvarile su u 2003. godini ukupni prihod od 453.094.374 kuna, od čega su prihodi od prodaje proizvoda i usluga u inozemstvu iznosili 207.555.580 kuna. Djelatnost proizvodnje strojeva i uređaja imala je iste godine ukupni prihod u visini od 143.684.395 kuna, s prihodima od prodaje u inozemstvu u iznosu od 49.835.633 kuna. Proizvodnja prijevoznih sredstava ostvarila je ukupnog prihoda u iznosu od 50.213.401 kuna (379.358 kuna od izvoza).

Ostvarena dobit nakon oporezivanja iznosila je u 2003. godini kod primarne proizvodnje metala i proizvoda od metala 24.501.547 kuna, kod proizvodnje strojeva i uređaja 3.963.832 kuna, a kod proizvodnje prijevoznih sredstva 1.205.781 kunu.

Broj zaposlenih na osnovi sati rada u tvrtkama metalne industrije bio je u 2003. godini u primarnoj proizvodnji metala i proizvoda od metala prosječno 1.546, u proizvodnji strojeva i uređaja 423 i u proizvodnji prijevoznih sredstava 232 djelatnika.


Kemijska industrija

Kemijska industrija, uključujući i proizvodnju artikala od gume i plastike, u Međimurskoj je županiji najviše zastupljena kroz preradu plastičnih masa i proizvodnju finalnih proizvoda iz njih (ambalaža, cijevi, ploče, folije, razni profili i slično za upotrebu u građevinarstvu i drugdje, građevna stolarija, borbene kacige itd.).

Značajnije su u ovoj industrijskoj grani tvrtke "Meplast" d.o.o. Čakovec, "Heplast-pipe" d.o.o. Prelog, "Šestan-Busch" d.o.o. Prelog, "Muraplast" d.o.o. Kotoriba, "Aluel-PVC" d.o.o. Pribislavec, "Toya" d.o.o. Hodošan i druge.

Rezultati poslovanja međimurske kemijske industrije u 2002. godini pokazuju da je ukupni prihod tvrtki iz djelatnosti proizvodnje kemikalija i kemijskih proizvoda ostvaren u visini od 14.325.461 kune (od čega 28.573.941 kuna od izvoza).
Ostvarena dobit nakon oporezivanja iznosila je u 2002. godini u djelatnosti proizvodnje kemikalija i kemijskih proizvoda 723.746 kuna, a u proizvodnji artikala od gume i plastike u visini od 3.508.177 kuna.

Prosječan broj zaposlenih na osnovi sata rada u tvrtkama kemijske branše u Međimurju bio je tijekom 2002. godine u djelatnosti proizvodnje kemikalija i kemijskih proizvoda 29, a u djelatnosti proizvodnje proizvoda od gume i plastike 586 djelatnika.


Drvna industrija

Drvna industrija u Međimurskoj županiji, uključujući i industriju namještaja, obuhvaća proizvodnju slijedećih grupa proizvoda: piljenu građu, ambalažu, građevinsku stolariju i elemente, materijale za podove, proizvode od pletene šibe i sličnih materijala, te namještaj i opremu za poslovne i prodajne prostore, kao i stambenu namjenu.

Među većim poduzećima te branše su "Hespo" d.o.o. Prelog, "Međimurjeplet" d.d. Čakovec, "Bernarda" d.o.o. Pušćine, "Međimurjeplet-Mura" d.d. Kotoriba, "Promming" d.o.o. Čakovec, "Prim-Art" d.o.o. Čakovec i druga.

Rezultati poslovanja međimurske drvne industrije u 2002. godini pokazuju da je ukupni prihod tvrtki iz djelatnosti prerade drva i proizvodnje artikala od drva ostvaren u visini od 41.397.980 kuna (od čega 5.585.123 kune od prodaje proizvoda i usluga u inozemstvu), a ukupni prihod tvrtki iz djelatnosti proizvodnje namještaja u visini od 292.687.425 kuna (od čega 70.991.243 kune od izvoza).

Ostvarena dobit nakon oporezivanja iznosila je u 2002. godini u djelatnosti prerade drva i proizvoda od drva 1.281.981 kunu, a u proizvodnji namještaja 6.558.560 kuna.

Broj zaposlenih na osnovi sati rada u tvrtkama međimurske drvne industrije bio je u 2002. godini u djelatnosti prerade drva i proizvodnje artikala od drva 234, a u djelatnosti proizvodnje namještaja 677 djelatnika.


Industrija građevnog materijala

Industrija građevnog materijala u Međimurskoj županiji obuhvaća proizvodnju opekarskih proizvoda, betonskih konstrukcija i elemenata, gredica, nadvoja, raznih vrsta betonskih cijevi, galanterije, proizvoda od umjetnog kamena i drugih sličnih materijala. Najveći proizvođači ovih produkata su "EKO-Međimurje" d.d. Šenkovec, "Međimurje-Beton" d.d. Čakovec, "Beton" d.d. Prelog, "Betaplast" d.o.o. Donji Kraljevec, "Quadro" d.o.o. Križovec, "Wiston-Vizer" d.o.o. Prelog, "Betonplastik" d.o.o. Brezje i drugi.

Poslovanje ove industrijske grane općenito je usko vezano uz situaciju u graditeljstvu, čiji je ona opskrbljivač, pa je u zadnjih nekoliko godina, s povećanjem državnih investicija, osobito u cestovnu infrastrukturu i poticanu stanogradnju, došlo i do pojačane aktivnosti u proizvodnji građevnog materijala.

Podaci o rezultatima poslovanja međimurske industrije građevnog materijala u 2002. godini govore o tome da je ona, uključujući i proizvodnju ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda (staklo, keramika, gips itd.), ostvarila ukupni prihod u visini od 189.367.465 kuna. Od toga iznosa dio prihoda koji se odnose na prodaju proizvoda i usluga u inozemstvu bio je 74.788.221 kuna.

Tvrtke iz branše proizvodnje građevnog materijala u Međimurju ostvarile su u 2002. godini dobit nakon oporezivanja u iznosu od 8.788.323 kune.

Prosječan broj zaposlenih na osnovi sati rada u međimurskoj industriji građevnog materijala bio je tijekom 2002. godine 908 djelatnika.


Aktivnosti u 2003. godini

Posjet delegacije mladih poduzetnika iz Austrije i Mađarske HGK - Županijskoj komori Čakovec 14. ožujka 2003. godine

Dana 14. ožujka 2003. godine, Županijsku komoru Čakovec posjetila je delegacija mladih poduzetnika iz Austrije i Mađarske, članovi Gospodarske komore Štajerske iz Graza i Industrijske i trgovačke komore iz Györa. Posjet mladih poduzetnika Komori bio je sastavni dio programa njihova boravka u Međimurju, kojeg je organizirao Centar za promicanje znanja i razvoj društva “Lider” iz Čakovca. U sklopu tog programa gosti su imali i poslovni susret s poduzetnicima iz Međimurja, te seminar pod nazivom “Poslovni partner – Hrvatska”, koji se održao u subotu 15. ožujka 2003. godine.

Austrijske mlade poduzetnike predvodila je gđa Veronique Lacoste, predsjednica Mladih poduzetnika (“Junge Wirtschaft”) Gospodarske komore Štajerske, koja je, pozdravljajući domaćine, naglasila da Mladi poduzetnici u Štajerskoj okupljaju oko 2.900 članova, a u cijeloj Austriji njih oko 24.000. “Junge Wirtschaft” predstavlja platformu za kontakte mladih poduzetnika i njihovo povezivanje, stvaranje uvjeta za ugovaranje poslova i unapređenje poslovanja, organiziranje seminara i drugo.

Na seminaru pod nazivom “Poslovni partner – Hrvatska” govorili su, među ostalima, Dragutin Katalenić, doministar u Ministarstvu za obrt, malo i srednje poduzetništvo, Joe Dilger iz Velike Britanije, dopredsjednik svjetske organizacije mladih poduzetnika “Junior chamber international” (JCI), Ken Finneran, predsjednik nacionalne organizacije JCI iz Poljske i mr Christian Fuchssteiner, izaslanik za trgovinske odnose Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu.

Mr Christian Fuchssteiner je s austrijske točke gledišta govorio o hrvatskom gospodarstvu kao izuzetno važnom i isplativom tržištu za austrijske izvoznike, naglasivši da je Austrija najveći strani investitor u Hrvatskoj, s uloženih oko 2,3 milijarde eura (što je oko 30 % svih izravnih stranih investicija), najviše u bankarstvo i osiguranje, građevinarstvo i industriju građevnog materijala, tehnologiju zaštite okoliša, turizam, telekomunikacije, medije, veletrgovinu i trgovinu na malo, te konzultantske i pravne usluge. Hrvatska je za austrijske kompanije kao “prošireno domaće tržište”, što prirodno smanjuje ulazne barijere za izvoznike koji prvi put posluju s Hrvatskom. U 2002. godini bilateralna robna razmjena između Austrije i Hrvatske dosegla vrijednost od oko 1,4 milijarde eura, uz porast od oko 13 % u odnosu na 2001. godinu, što potvrđuje značaj hrvatskog tržišta za austrijsko gospodarstvo.

Tijekom svog boravka u Međimurju gosti iz inozemstva također su posjetili tvrtke “Team” iz Čakovca i “Tehnix” iz Donjeg Kraljevca, gdje su upoznati s njihovim poslovanjem, te obišli proizvodne pogone. Osim toga, inozemni su mladi poduzetnici razgovarali sa slijedećim međimurskim partnerima: “Icon-Internet studio” Čakovec, “Tecno” d.o.o. Čakovec, “P-R-P” Belica, “Panex-mix” d.o.o. Čakovec, “V-Elin” d.o.o. Čakovec, “Croatia osiguranje”- Poslovnica Čakovec, “Automati-Cogal” d.o.o. Brezje i “Softwise” d.o.o. Čakovec.


Aktivnosti u 2004. godini

ŽK Čakovec suorganizator je sajma u Sloveniji

Poljoprivredno prehrambeni sajam Gornja Radgona, Slovenija, 28. kolovoz - 3. rujan 2004. g.

Graditelji svoju budućnost vide u jačem međusobnom povezivanju i zajedničkom nastupu na tržištu, u većoj suradnji s poslovnim partnerima u susjednim zemljama (Slovenija, Mađarska i sl.), kao i rješavanju pitanja školovanja stručnih kadrova potrebnih za graditeljstvo.


PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
PREGLED SVIH USLUGA I INFORMACIJA ZA PODUZETNIKE
PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
 


  Istraživanje tržišta - Opširnije...

ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA
 

 

 Poslovni imenici i adresari - Opširnije...

POSLOVNI IMENICI
ADRESARI


 

 

 

 


INVESTICIJSKI PROJEKTI - POSLOVNI PLANOVI - Opširnije...

INVESTICIJSKI PROJEKTI
 

Admin; adresar imenik
POSLOVNI FORUM pored centralne baze podataka, poduzetnicima pruža i druge usluge i djelatnosti:
- trgovačko posredovanje na domačem i inozemnom tržištu
- konzalting u području investicija, izrada investicijskih studija i njihova ocjena (Poslovni planovi / Investicijski projekti)
- izrada web stranica (internet stranica); pisanje programa prema uputama i potrebama korisnika
- obradu podataka uz uporabu programa korisnika ili vlastitog programa i usluge unosa podataka
- razvoj baze podataka: povezivanje podataka iz različitih izvora, pohranjivanje podataka
- ispitivanje mogućnosti tržišta prodaje za proizvode i ispitivanje javnoga mnijenja o političkim, ekonomskim i sl. pitanjima
- kreiranje i provođenje promidžbenih djelatnosti; organiziranje sajmova, izložaba i kongresa
- agencijsko posredovanje u korist pojedinaca za dobivanje angažmana (zaposlenja) u filmskoj i drugim djelatnostima
Ukoliko Vam je potrebna neka od navedenih usluga, kontaktirajte nas!

Kontakt podaci za Poslovni forum d.o.o. - Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima


PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE - POSEBNE PONUDE I AKCIJE


POSLOVNI WEB KATALOG
POSLOVNI WEB KATALOG

POSLOVNI WEB KATALOG sadržava pregled hrvatskih poduzeća i obrtnika koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju.
Radi lakšeg snalaženja, poslovni subjekti razvrstani su u zasebne kategorije prema osnovnim djelatnostima prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, a unutar kategorije razvrstani su abecednim redom.
Za pronalaženje poslovnih subjekata koji nemaju Internet stranice, na raspolaganju su Vam za narudžbu Imenici hrvatskog gospodarstva
u kojima se nalazi pregled osnovnih kontakt podataka za više od 85000 trgovačkih društava, 94000 obrtnika i 17000 subjekata državne uprave, administracije, udruga i sl.
Za pretraživanje objavljenih tekstova na Poslovnom forumu koristite
Poslovni forum - Google pretraživač svih objavljenih tekstova.      CMS
POSLOVNI WEB KATALOG
Web imenik

Ažurirano:
18. 6. 2018.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga