POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI, BAZE PODATAKA
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
POSLOVNI FORUM
PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
info
 

PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
PREGLED SVIH USLUGA I INFORMACIJA ZA PODUZETNIKE
PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE

Zarazne bolesti i cijepljenje

Zarazne bolesti u Hrvatskoj predstavljaju zdravstveni prioritet, jer neposredno ili potencijalno ugrožavaju ili mogu ugroziti cijelu zemlju. Stanje zaraznih bolesti u Hrvatskoj u 2000. može se ocijeniti kao razmjerno povoljno, što nije posljedica sretnog slučaja već organiziranog djelovanja cijelog zdravstva i drugih koji u svojoj domeni pridonose zdravlju ljudi. Bolesti protiv kojih se provodi cijepljenje, ili su posve nestale (difterija, poliomijelitis) ili je obolijevanje drastično reducirano, za više od 90%, pa i 95% (ospice, zaušnjaci, hripavac, rubeola, tetanus, tuberkuloza).

Bolesti niskog higijenskog i životnog standarda: trbušni tifus, bacilarna disenterija i hepatitis A, pokazuju posljednjih godina izrazitu regresiju učestalosti na razine koje odgovaraju razvijenim zemljama. Rijetki su i kratkotrajni incidenti u vezi s javnom vodoopskrbom, posve iznimni slučajevi zaraznih bolesti uzrokovanih industrijskim prehrambenim proizvodima.

Praćenje kretanja oboljelih i umrlih od zaraznih bolesti od 1993. do 2000. pokazuje između ostaloga vrlo nisku učestalost trbušnog tifusa, sa samo 2 sporadična slučaja u 2000. (niti jednim u 1999.), ustaljenu, razmjerno visoku razinu obolijevanja od salmoneloza (s oko 4.000 do 5.000 oboljelih godišnje), određen porast učestalosti hepatititsa A, nakon najniže ikad registrirane brojke, od 34 oboljela u 1998, međutim na razinama daleko ispod onih iz šezdesetih, kada se godišnje registriralo i do 14 000 oboljelih. Difterija (0), tetanus (18), pertussis (sindrom; 196), morbilli (9), rubeola (8), parotitis epidemica (152), poliomyelitis (0) pokazuju zahvaljujući sustavnom cijepljenju izrazito povoljno stanje.

Tuberkuloza, nakon stagnacije učestalosti posljednjih nekoliko godina (uzrokovane ratom i poraćem) u 1999. i 2000. pokazuje povoljan nastavak pada učestalosti (1998: 2.120, 1999: 1.770, 2000: 1641). Pad morbiditeta s incidencijom od 35,9/100.000 stanovnika bi bio i jače izražen, da nije došlo do promjene baze tj. određenog smanjenja broja stanovnika prema cenzusu obavljenom 2001.

Spolne bolesti, syphilis (10), i AIDS (18) pokazuju vrlo povoljnu, nisku, ustaljenu i sporadičnu učestalost, a gonorrhoea također povoljan pad učestalosti i održavanje također na niskoj sporadičnoj razini (23).

Broj prijavljenih epidemija malo je veći nego u prethodnoj godini uglavnom zbog većeg broja zabilježenih epidemija salmoneloze.

Sustavnom primjenom svih mjera prevencije, od nadzora nad pripravcima iz ljudske krvi do zdravstvenog odgoja i prosvjećivanja, postignuto je da se AIDS kod nas zadržava na niskoj razini, jednoj od najnižih u Europi, bez znakova porasta učestalosti. Ukupna učestalost HIV infekcije s 0,028% pozitivnih (54 od ukupno 191.253 testiranih osoba) uključivši i bolesnike od AIDS-a, odnosno vrijednost od 0,001% ili 2 na 167.396 testiranih dobrovoljnih davatelja krvi odraz je povoljne epidemiološke situaciji. Analiza sastava oboljelih i zaraženih prema epidemiološkim kategorijama pokazuje najveći udio homo/biseksualnih (muških) osoba, a s razmjerno malim udjelom uživatelja intravenskih droga. Niti u 2000. nema novooboljelih među hemofiličarima (ukupno od 1986.: 8) što znači da su pripravci iz krvi sada sigurni i kontrolirani. Broj i postotak u kategoriji nepoznato ostao je i dalje nizak i nepromijenjen (3 ili 1,8%) što znači da se prijenos infekcije i dalje zadržava unutar poznatih skupina povećanog rizika bez "prodora" u opću populaciju.

Prema državnom Programu obveznih cijepljenja godišnje se cijepi oko 500.000 osoba koje prime cca. 900.000 pojedinačnih aplikacija cjepiva, većinom viševalentnih tj. u jednoj se aplikaciji daje dva ili tri različita cjepiva. Brojevi cijepljenih osoba i doza nešto su veći u odnosu na prethodne godine zbog uvođenja u program cijepljenja protiv hepatitis B (tri doze).

Zakonom propisan potreban obuhvat za većinu cijepljenja u Programu je 90%, a za ospice (morbilli) 95%. Željeni postotak u tzv. primovakcinaciji, kojom se u dojenačkoj dobi i dobi malog djeteta postiže temelj imunosti, za sva je cjepiva postignut, osim za morbille gdje iznosi 93,2%. Revakcinacija ili docjepljivanje radi održavanja imunosti i popravljanja možebitnih propusta ili neuspjeha prethodnih cijepljenja, provodi se prema Programu povremeno, tijekom života, do navršenih 18 godina. Postoci obuhvata su ukupno svi zadovoljavajući. Cijepljenje protiv hepetitisa B (s 3 doze u 6. razredu osnovne škole, uvedeno 1999.) ima izvrstan obuhvat od 97%.

Svake godine prije nastupa sezone gripe provodi se kampanja cijepljenja protiv gripe, prvenstveno namijenjena starijim osobama i osobama oštećenog zdravlja. Za te kategorije, a također i za zdravstvene djelatnike cijepljenje je odlukom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje besplatno. U 2000. je u Hrvatskoj cijepljeno ukupno oko 350 000 osoba, a interes je bio i veći osobito u kategoriji radno aktivnog stanovništva radi redukcije izostajanja s posla.

U 2000. godini je za bakteriološku dijagnostiku tuberkuloze pregledano 94.864 bolesničkih uzoraka na tuberkulozu. Nastavljen je, iako ne tako očito kao prethodnih godina, trend pada broja uzoraka. Među izoliranim mikobakterijama i dalje prevladava M. tuberculosis s 4927 (95,9%) sojeva što odgovara našoj epidemiološkoj situaciji tuberkuloze prema broju zabilježenih mikobakterioza. I u protekloj godini nema izolata M. bovis, a izoliran je samo 1 M. bovis-BCG soj. Test rezistencije je izveden kod 5107 sojeva M. tuberculosis. Nađeno je 297 (5,8%) sojeva rezistentnih na jedan ili više antituberkulotika. Broj rezistentnih sojeva je gotovo identičan onome u 1999. godini (5,9%:5,8%). Iz podataka Laboratorijskog registra rezistentne tuberkuloze je vidljivo, da je rezistentna tuberkuloza nađena kod 76 bolesnika. Među njima je bilo 20 bolesnika s multirezistentnom tuberkulozom. Netuberkulozne mikobakterije” ili tzv. “atipične mikobakterije” s 208 (4,2%) izolata su i dalje sporadični i rijetki nalazi uspoređujući s brojem izolacija u zemljama s niskom incidencijom tuberkuloze.

PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
PREGLED SVIH USLUGA I INFORMACIJA ZA PODUZETNIKE
PREGLED USLUGA ZA PODUZETNIKE
 


  Istraživanje tržišta - Opširnije...

ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA


Poslovni imenici i adresari - Opširnije...

POSLOVNI IMENICI
ADRESARIINVESTICIJSKI PROJEKTI - POSLOVNI PLANOVI - Opširnije...

INVESTICIJSKI PROJEKTI
 
Admin; adresar imenik
POSLOVNI FORUM pored centralne baze podataka, poduzetnicima pruža i druge usluge i djelatnosti:
- trgovačko posredovanje na domačem i inozemnom tržištu
- konzalting u području investicija, izrada investicijskih studija i njihova ocjena (Poslovni planovi / Investicijski projekti)
- izrada web stranica (internet stranica); pisanje programa prema uputama i potrebama korisnika
- obradu podataka uz uporabu programa korisnika ili vlastitog programa i usluge unosa podataka
- razvoj baze podataka: povezivanje podataka iz različitih izvora, pohranjivanje podataka
- ispitivanje mogućnosti tržišta prodaje za proizvode i ispitivanje javnoga mnijenja o političkim, ekonomskim i sl. pitanjima
- kreiranje i provođenje promidžbenih djelatnosti; organiziranje sajmova, izložaba i kongresa
- agencijsko posredovanje u korist pojedinaca za dobivanje angažmana (zaposlenja) u filmskoj i drugim djelatnostima
Ukoliko Vam je potrebna neka od navedenih usluga, kontaktirajte nas!

Kontakt podaci za Poslovni forum d.o.o. - Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima


PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE - POSEBNE PONUDE I AKCIJE


POSLOVNI WEB KATALOG
POSLOVNI WEB KATALOG

POSLOVNI WEB KATALOG sadržava pregled hrvatskih poduzeća i obrtnika koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju.
Radi lakšeg snalaženja, poslovni subjekti razvrstani su u zasebne kategorije prema osnovnim djelatnostima prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, a unutar kategorije razvrstani su abecednim redom.
Za pronalaženje poslovnih subjekata koji nemaju Internet stranice, na raspolaganju su Vam za narudžbu Imenici hrvatskog gospodarstva
u kojima se nalazi pregled osnovnih kontakt podataka za više od 85000 trgovačkih društava, 94000 obrtnika i 17000 subjekata državne uprave, administracije, udruga i sl.
Za pretraživanje objavljenih tekstova na Poslovnom forumu koristite
Poslovni forum - Google pretraživač svih objavljenih tekstova.      CMS
POSLOVNI WEB KATALOG
Web imenik

Ažurirano:
27. 5. 2018.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga