POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

Pretraživanje baze podataka
Internet velesajam - Pregled usluga

PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstova



USLUGE

> Upis u bazu podataka

> Primjer upisa u bazu podataka HR gospodarstva

> Pretraživanje baze podataka

> Predstavljanje i povezivanje poslovnih subjekata

> Izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

> Istraživanje tržišta

> Marketing

> Web design

> Press clipping

Aktualnosti


> Kontinentalni turizam


Poslovni savjetnik


Pregled svih usluga za poduzetnike

WEB HOSTING

Pregled najvažnijih zakona i propisa

Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

AGENDA 2005



IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>

POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

UGOVOR O JAMSTVU (27.12.2002.)
Ugovorom o jamstvu jamac se obvezuje prema vjerovniku da će ispuniti pravovaljanu i dospjelu obvezu dužnika, ako to ovaj ne učini.

Ugovor o jamstvu obvezuje jamca samo ako je izjavu o jamčenju učinio pismeno. Ugovorom o jamstvu može se obvezati samo tko, ima potpunu poslovnu sposobnost.
Tko se obveže kao jamac za obvezu neke poslovno nesposobne osobe, odgovara vjerovniku isto kao jamac poslovno sposobne osobe.
Jamstvo se može dati za svaku pravovaljanu obvezu, bez obzira na njezin sadržaj.
Jamčiti se može i za uvjetnu obvezu, a i za određenu buduću obvezu. Jamstvo za buduću obvezu može se opozvati prije nego što obveza nastane, ako nije predviđen rok u kojem ona treba da nastane. Jamstvo se može dati i za obvezu nekoga drugog jamca (jamac jamčev).

Jamčeva obveza ne može biti veća od obveze glavnog dužnika, a ako je ugovoreno da bude veća, ona se svodi na mjeru dužnikove obveze. Jamac odgovara za ispunjenje cijele obveze za koju je jamčio, ako njegova odgovornost nije ograničena na neki njezin dio ili na drugi način podvrgnuta lakšim uvjetima. On je dužan naknaditi potrebne troškove koje je vjerovnik učinio radi naplate duga od glavnog dužnika. Jamac odgovara i za svako povećanje obveze koje bi nastalo dužnikovim zakašnjenjem ili dužnikovom krivnjom, ako nije drugačije ugovoreno.
On odgovara samo za onu ugovorenu kamatu koja je dospjela nakon sklapanja ugovora o jamstvu. Na jamca koji je namirio vjerovnikovo potraživanje prelazi to potraživanje sa svim sporednim pravima i garancijama njegova ispunjenja. Od jamca se može zahtijevati ispunjenje obveze tek nakon što je glavni dužnik ne ispuni u roku određenom u pismenom- pozivu (supsidijarno jamstvo).
Vjerovnik može tražiti ispunjenje od jamca iako nije prije toga pozvao glavnog dužnika na ispunjenje obveze ako je očito da se iz sredstava glavnog dužnika ne može ostvariti njezino ispunjenje ili ako je glavni dužnik pao pod stečaj.
Ako se jamac obvezao kao jamac platac, odgovara vjerovniku kao glavni dužnik za cijelu obvezu i vjerovnik može zahtijevati njezino ispunjenje bilo od glavnog dužnika bito od jamca ili od obojice u isto vrijeme (solidarno jamstvo).
Jamac za obvezu nastalu iz ugovora u privredi odgovara kao jamac platac, ako nije što drugo ugovoreno. Više jamaca nekog duga odgovaraju solidarno, bez obzira na to da li su jamčili zajedno ili se svaki od njih obvezao prema vjerovniku odvojeno, izuzev kad je ugovorom njihova odgovornost uređena drugačije.
Ako je dužnik izgubio pravo na rok određen za ispunjenje njegove obveze, vjerovnik ipak ne može zahtijevati ispunjenje od jamca prije isteka tog roka, ako nije drugačije ugovoreno. U slučaju stečaja glavnog dužnika vjerovnik je dužan prijaviti svoje potraživanje u stečaj i o tome obavijestiti jamca, inače odgovara jamcu za štetu koju bi ovaj imao zbog toga.

Smanjenje obveze glavnog dužnika u stečajnom postupku ili u postupku prinudne nagodbe ne povlači sa sobom i odgovarajuće smanjenje jamčeve obveze te jamac odgovara vjerovniku za cijeli iznos svoje obveze.
Jamac odgovara za cijeli iznos obveze za koji je jamčio i u slučaju kad bi se od dužnikova nasljednika mogla zahtijevati isplata samo onog njezina dijela koji odgovara vrijednosti naslijeđene imovine. Jamac može istaći protiv vjerovnikova zahtijeva sve prigovore glavnog dužnika, uključujući i prigovor prijeboja, a ne i čisto osobne dužnikove prigovore.

Dužnikovo odricanje od prigovora te njegovo priznavanje vjerovnikova potraživanja nema učinak prema jamcu. Jamac može istaći protiv vjerovnika i svoje osobne prigovore, na primjer ništavost ugovora o jamstvu, zastaru vjerovnikova potraživanja prema njemu, prigovor prijeboja uzajamnih potraživanja.
Ako dužnik ne ispuni svoju obvezu na vrijeme, vjerovnik je dužan obavijestiti o tome jamca, inače će mu odgovarati za štetu koju bi jamac pretrpio zbog toga.
Jamac se oslobađa odgovornosti ako vjerovnik, na njegov poziv poslije dospjelosti potraživanja, ne zahtijeva ispunjenje od glavnog dužnika u roku od mjesec dana od tog poziva. Kad rok za ispunjenje nije određen, jamac se oslobađa odgovornosti ako vjerovnik, na njegov poziv poslije isteka jedne godine od sklapanja ugovora o jamstvu, ne učini u roku od mjesec dana od tog poziva potrebnu izjavu za određivanje datuma ispunjenja.
Ako vjerovnik napusti zalog ili koje drugo pravo kojim je bilo osigurano ispunjenje njegova potraživanja ili ga izgubi svojom nepažnjom i tako onemogući prijelaz tog prava na jamca, ovaj se oslobađa svoje obveze prema vjerovniku za onoliko za koliko bi mogao dobiti vršenjem tog prava. To pravilo vrijedi kako u slučaju kad je pravo nastalo prije sklapanja ugovora o jamstvu, tako i u slučaju kad je nastalo nakon toga.

Jamac koji je isplatio vjerovniku njegovo potraživanje može zahtijevati od dužnika da mu naknadi sve što je isplatio za njegov račun, a i kamatu od dana isplate. On ima pravo na naknadu troškova nastalih u sporu s vjerovnikom od časa kad je obavijestio dužnika o tom sporu, a i na naknadu štete ako bi je bilo.
Jamac jednog od više solidarnih dužnika može zahtijevati od bilo koga od njih da mu naknadi ono što je isplatio vjerovniku, a i troškove. I prije nego što namiri vjerovnika jamac koji se obvezao sa znanjem ili odobrenjem dužnika ima pravo zahtijevati od dužnika da mu dade potrebno osiguranje za njegove eventualne zahtjeve u slijedećim slučajevima: ako dužnik nije ispunio svoju obvezu o njezinoj dospjelosti, ako je vjerovnik zatražio sudskim putem naplatu od jamca i ako se dužnikovo imovinsko stanje znatno pogoršalo nakon sklapanja ugovora o jamstvu.
Dužnik može upotrijebiti protiv jamca koji je bez njegova znanja izvršio isplatu vjerovnikova potraživanja sva pravna sredstva kojima je u času te isplate mogao odbiti vjerovnikov zahtjev. Jamac koji je isplatio vjerovnikovo potraživanje, a o tome nije obavijestio dužnika, te je i ovaj u neznanju za tu isplatu ponovo isplatio isto potraživanje, ne može zahtijevati naknadu od dužnika, ali ima pravo zahtijevati od vjerovnika da mu vrati ono što mu je isplatio.
Jamac koji je bez dužnikovog znanja isplatio vjerovnikovo potraživanje koje je kasnije na dužnikov zahtjev poništeno, ili ugašeno prijebojem, može samo zahtijevati od vjerovnika vraćanje isplaćenog.
Kad ima više jamaca, pa jedan od njih isplati dospjelo potraživanje, on ima pravo zahtijevati od ostalih jamaca da mu svaki naknadi dio koji pada na njega.

Zastarom obveze glavnog dužnika zastarijeva i obveza jamca. Kad je rok za zastarijevanje obveze glavnog dužnika dulji od dvije godine, obveza jamca zastarijeva nakon isteka dvije godine od dospjelosti obveže glavnog dužnika, izuzev kad jamac odgovara solidarno s dužnikom.
Prekid zastarijevanja potraživanja prema glavnom dužniku djeluje i prema jamcu samo ako je do prekida došlo nekim postupkom vjerovnika pred sudom protiv glavnog dužnika.
Zastoj zastarijevanja obveze glavnog dužnika nema učinka prema jamcu.



- SUDJELOVANJE RADNIKA U ODLUČIVANJU
- UGOVOR O TRGOVINSKOM ZASTUPANJU
- NAGODBA
- POSEBNE ODREDBE ZAKONA O RADU
- ŠTRAJK I ISKLJUČENJE S RADA
- MIRNO RJEŠAVANJE KOLEKTIVNIH RADNIH SPOROVA
- OTPREMANJE (ŠPEDICIJA)
- SINDIKATI I UDRUGE POSLODAVACA
- UGOVOR O POSREDOVANJU
- OSTVARIVANJE PRAVA I OBVEZA IZ RADNOG ODNOSA
- PRAVILNICI O RADU
- PRESTANAK UGOVORA O RADU
- UGOVOR O KOMISIONU
- Ugovor o nalogu
- USKLADIŠTENJE
- KOLEKTIVNI UGOVORI
- LIKVIDACIJA DRUŠTVA
- UPUĆIVANJE (ASIGNACIJA)
- Prava ugovaratelja osiguranja
- UGOVOR O OSIGURANJU OSOBA
- Prijelaz ugovora i isplata naknade iz osiguranja drugome
- NAJNIŽA PLAĆA PO ODREDBI ZAKONA O RADU
- UGOVOR O PRIJEVOZU OSOBA
- UGOVOR O KONTROLI ROBE I USLUGE
- Trgovački putnik
- POVEZENA DRUŠTVA
- OSIGURANJE IMOVINE
- OBVEZA OSIGURANIKA ODNOSNO UGOVARATELJA OSIGURANJA
- UGOVOR O OSIGURANJU
- UGOVOR O ANGAŽIRANJU UGOSTITELJSKIH KAPACITETA (UGOVOR O ALOTMANU)
- POSREDNIČKI UGOVOR O PUTOVANJU
- UGOVOR O ORGANIZIRANJU PUTOVANJA
- Ograničenje osiguranih rizika i podosiguranje
- GARANCIJA ZA ISPRAVNO FUNKCIONIRANJE PRODANE STVARI
- PROKURA
- TAJNO DRUŠTVO
- OVRHA PLJENIDBOM NA POKRETNINAMA, TRAŽBINAMA I DRUGIM IMOVINSKIM PRAVIMA
- TRGOVAC POJEDINAC
- PODRUŽNICE
- ODGOVORNOST ZA PRAVNE NEDOSTATKE (ZAŠTITA OD EVIKCIJE)
- Odgovornost prijevoznika
- UGOVOR O LICENCI
- UGOVOR O OSTAVI
- DIONIČKO DRUŠTVO
- NAKNADA NEMATERIJALNE ŠTETE
- OPSEG NAKNADE MATERIJALNE ŠTETE
- ODGOVORNOST VIŠE OSOBA ZA ISTU ŠTETU
- NAKNADA MATERIJALNE ŠTETE
- NAKNADA ŠTETE
- Ispunjenje ugovorne obveze
- ZASTUPANJE PRI SKLAPANJU UGOVORA
- POBOJNI UGOVORI
- NIŠTAVOST UGOVORA
- SKLAPANJE UGOVORA
- NELOJALNA KONKURENCIJA
- NEMOGUĆNOST ISPUNJENJA UGOVORA
- RASKID ILI IZMJENA UGOVORA ZBOG PROMIJENJENIH OKOLNOSTI
- PONUDA KOD SKLAPANJA UGOVORA
- Raskid ugovora zbog neispunjenja
- UGOVORI PRAVNE OSOBE
- Obvezni sadržaj ugovora o radu
- Uvjeti pod kojima se može raskinuti ugovor
- FORMA PONUDE I NJENO PRIHVAĆANJE PRI SKLAPANJU UGOVORA
- Posebne situacije kod prihvačanja ponude
- PREDUGOVORI
- OSNOVA UGOVORNE OBVEZE
- PRAVNA SPOSOBNOST PRI SKLAPANJU UGOVORA
- MANE VOLJE KOD SKLAPANJA UGOVORA
- FORMA SKLAPANJA UGOVORA
- FORMA UGOVORA II
- UVJET SKLAPANJA UGOVORA
- ROK KOD SKLAPANJA UGOVORA
- KAPARA I ODUSTATNINA KOD SKLAPANJA UGOVORA
- UGOVORNA OBVEZA
- Podnošenje ustavne tužbe od strane pravne osobe
- Uvjeti raskida ugovora




 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo nekoliko razloga zašto bi tvrtka trebala imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama tvrtke u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, chatova, obrazaca za kontakt, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding tvrtke, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoje marketinške aktivnosti.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica - Provjerite!
 




Poslovni Forum d.o.o. ® ©


Poslovne usluge, web usluge, marketing, ekonomija, financije, web dizajn
Kontakt podaci - E-mail - Telefon - Mobitel