POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

Pretraživanje baze podataka
Internet velesajam - Pregled usluga

PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstova



USLUGE

> Upis u bazu podataka

> Primjer upisa u bazu podataka HR gospodarstva

> Pretraživanje baze podataka

> Predstavljanje i povezivanje poslovnih subjekata

> Izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

> Istraživanje tržišta

> Marketing

> Web design

> Press clipping

Aktualnosti


> Kontinentalni turizam


Poslovni savjetnik


Pregled svih usluga za poduzetnike

WEB HOSTING

Pregled najvažnijih zakona i propisa

Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

AGENDA 2005



IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>

POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

SUDJELOVANJE RADNIKA U ODLUČIVANJU (27.12.2002.)
Radnici zaposleni kod poslodavca, koji redovito zapošljava najmanje 20 radnika, osim radnika zaposlenih u tijelima državne uprave, imaju pravo sudjelovati u odlučivanju o pitanjima u svezi s njihovim gospodarskim i socijalnim pravima i interesima, na način i pod uvjetima propisanim Zakonom.
Radnici imaju pravo izabrati na slobodnim i neposrednim izborima, tajnim glasovanjem, jednog ili više svojih predstavnika (u daljnjem tekstu: radničko vijeće) koji će ih zastupati kod poslodavca u zaštiti i promicanju njihovih prava i interesa.
Postupak utemeljenja radničkog vijeća pokreće se na prijedlog sindikata ili najmanje 10 posto radnika zaposlenih kod određenog poslodavca.
Broj članova radničkog vijeća utvrđuje se prema broju radnika zaposlenih kod određenog poslodavca i to kako slijedi: do 75 radnika 1 predstavnik; od 76 do 250 radnika 3 predstavnika; od 251 do 500 radnika 5 predstavnika; od 501 do 750 radnika 7 predstavnika; od 751 do 1000 radnika 9 predstavnika. Za svakih sljedećih započetih tisuću radnika, povećava se broj članova radničkoga vijeća za dva.
Pri izboru članova radničkog vijeća potrebno je voditi računa o ravnomjernoj zastupljenosti svih organizacijskih jedinica i skupina zaposlenih (po spolu, dobi, stručnoj spremi, poslovima na kojima rade i slično). Ako je poslovanje poslodavca organizirano u više organizacijskih jedinica, može se organizirati više radničkih vijeća koja omogućuju odgovarajuće sudjelovanje radnika u odlučivanju.
U tom slučaju organizira se Glavno radničko vijeće sastavljeno od predstavnika radničkih vijeća organizacijskih jedinica. Radničko vijeće se bira na izborno razdoblje od tri godine. Izbori se redovito održavaju u ožujku. Pravo da biraju i da budu birani imaju svi radnici zaposleni kod određenoga poslodavca. Liste kandidata za izbor predstavnika radnika mogu predložiti sindikati koji imaju svoje članove zaposlene kod određenoga poslodavca ili skupina radnika koju podržava najmanje 10 posto radnika zaposlenih kod određenoga poslodavca. Ako se bira jedan predstavnik, mora se predložiti i najmanje jedan zamjenik, a ako se bira tri ili više predstavnika, mora se predložiti i najmanje tri zamjenika, da bi radničko vijeće, ako bi nekom od izabranih kandidata prestao mandat, uvijek bilo u punom broju.
Za provođenje izbora utemeljuje se izborni odbor, od najmanje tri člana. Izborni odbor ima neparni broj članova. Član izbornog odbora ne može biti radnik koji je kandidat za člana radničkog vijeća.
Nitko ne smije ometati izbore, niti utjecati na slobodu izbora članova radničkog vijeća. Izbori su valjani ako je glasovala najmanje jedna trećina radnika s pravom glasa.Troškove provođenja izbora snosi poslodavac. Ministar nadležan za rad pravilnikom će pobliže urediti postupak izbora radničkih vijeća. Ako se bira jedan predstavnik, izabran je onaj kandidat koji je dobio najveći broj glasova radnika koji su glasovali. Ako dva ili više kandidata dobiju isti broj glasova, izabran je kandidat koji je duže neprekidno zaposlen kod poslodavca.

Radničko vijeće štiti i promiče interese radnika zaposlenih kod određenoga poslodavca, savjetovanjem, suodlučivanjem ili pregovorima s poslodavcem ili od njega opunomoćenom osobom, o pitanjima važnima za položaj radnika. Radničko vijeće pazi na poštivanje Zakona, pravilnika o radu, kolektivnih ugovora te drugih propisa koji su doneseni u korist radnika.
Radničko vijećc pazi da li poslodavac uredno i točno ispunjava obveze glede obračunavanja i uplaćivanja doprinosa za socijalno osiguranje te u tu svrhu ima pravo uvida u odgovarajuću dokumentaciju. Radničko vijeće ne smije sudjelovati u pripremanju ili ostvarenju štrajka, isključenja s rada ili druge industrijske akcije, niti se smije na bilo koji način miješati u kolektivni radni spor koji može dovesti do takve akcije.
Poslodavac je dužan najmanje svaka tri mjeseca obavijestiti radničko vijeće o stanju i rezultatima poslovanja, razvojnim planovima i njihovom utjecaju na gospodarski i socijalni položaj radnika, kretanju i promjenama u plaćama, obimu i razlozima uvođenja prekovremenog rada, zaštiti i sigurnosti na radu i mjerama za poboljšanje uvjeta rada, i drugim pitanjima osobito važnim za gospodarski i socijalni položaj radnika. Prije donošenja odluke važne za položaj radnika, poslodavac se mora sa radničkim vijećem savjetovati o namjeravanoj odluci te mora radničkom vijeću priopćiti podatke važne za donošenje odluke i sagledavanje njezina utjecaja na položaj radnika.
Važnim odlukama smatraju se osobito odluke o: donošenju pravilnika o radu; planu zapošljavanja, premještaju i otkazu; mjerama u svezi sa zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu; uvođenju nove tehnologije te promjene u organizaciji i načinu rada; planu godišnjih odmora; rasporedu radnog vremena; noćnom radu; nadoknadama za izume i tehničko unapređenje; donošenju programa zbrinjavanja viška radnika te sve druge odluke za koje je Zakonom ili kolektivnim ugovorom propisano sudjelovanje radničkog vijeća u njihovu donošenju.
Podaci o namjeravanoj odluci moraju se dostaviti radničkom vijeću potpuno i pravovremeno, tako da mu se omogući da dade primjedbe i prijedloge, kako bi rezultati rasprave stvarno mogli utjecati na donošenje odluke. Ako sporazumom poslodavca sa radničkim vijećem nije drukčije određeno, radničko vijeće je dužno u roku od osam dana, a u slučaju izvanrednog otkaza u roku od tri dana, dostaviti svoje očitovanje o namjeravanoj odluci poslodavcu.
Ako se radničko vijeće u roku ne očituje o namjeravanoj odluci, smatra se da nema primjedbi i prijedloga. Radničko vijeće se može protiviti otkazu ako poslodavac nema opravdani razlog za otkaz ili ako nije proveden po stupak otkazivanja predviđen Zakonom.
Radničko vijeće mora obrazložiti svoje protivljenje odluci poslodavca. Ako se radničko vijeće protivi izvanrednom otkazu a radnik u sudskom sporu osporava dopuštenost otkaza i za traži od poslodavca da ga zadrži na radu, poslodavac je dužan radnika vratiti na rad u roku od osam dana od obavijesti o podnijetoj tužbi i zadržati ga na radu do okončanja sudskog spora. Ako je protivljenje radničkog vijeća izvanrednon otkazu očito neutemeljeno na odredbama Zakona, poslodavac može od suda tražiti da ga privremeno, do okončanja sudskog spora, oslobodi obveze vraćanja radnika na rad isplate naknade plaće. Ako poslodavac izvanredno otkazuje radni odnos zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa, može radnika privremeno udaljiti s posla do okončanja sudskog spora dopuštenosti otkaza, uz obvezu isplate mjesečne naknade plaće u visini polovice prosječne plaće isplaćene tom radniku prethodna tri mjeseca.
Odluka poslodavca donesena protivno odredbama Zakona o obvezi savjetovanja sa radničkim vijeće ništava je.

Radničko vijeće može tužiti ili biti tuženo samo na temelju ovlaštenja, odnosno obveza utvrđenih ovim ili drugim zakonom, drugim propisom ili kolektivnim ugovorom. Radničko vijeće ne može imati vlastitu imovinu. Radničko vijeće, a niti njegovi članovi, ne odgovaraju građansko-pravno za odluke koje ono donosi. Za rad u radničkom vijeću svaki član ima pravo na naknadu plaće za šest radnih sati tjedno.
Članovi radničkog vijeća mogu jedan drugome ustupati radne sate. Poslodavac mora radničkom vijeću osigurati potreban prostor, osoblje, sredstva i druge uvjete za rad.
Poslodavac mora članovima radničkog vijeća omogućiti osposobljavanje za rad u radničkom vijeću. Poslodavac ne smije članove radničkog vijeća povlašćivati, a niti stavljati u nepovoljniji položaj od drugih radnika. U svojoj djelatnosti radničko vijeće ne smije ni pojedinačnoga radnika niti određenu skupinu radnika povlašćivati, a niti stavljati u nepovoljniji položaj od drugih radnika. Član radničkog vijeća dužan je čuvati poslovnu tajnu koju je saznao u obavljanju ovlaštenja danih mu Zakonom. Ova obveza postoji i nakon isteka izbornoga razdoblja. Ako radničko vijeće ili neki njegov član teško krši obveze dane mu Zakonom, drugim propisom ili kolektivnim ugovorom, sindikati koji imaju svoje članove zaposlene kod određenoga poslodavca, mogu zatražiti od nadležnog suda da raspusti radničko vijeće ili da isključi određenoga člana, a isto može zatražiti i najmanje 25 posto zaposlenih ili poslodavac.
U trgovačkom društvu koje ima nadzorni odbor, a koje je preko 25% u državnom vlasništvu ili u većinskom vlasništvu prvog kupca dionica ili udjela iz portfelja Republike Hrvatske koji je stekao dionice ili udjele po cijeni manjoj od 50% nominalne vrijednosti, najmanje jedan član nadzornog odbora mora biti predstavnik radnika.
Predstavnika radnika u nadzorni odbor imenuje i opoziva radničko vijeće. Ako kod poslodavca nije utemeljeno radničko vijeće, predstavnika, odnosno predstavnike radnika u nadzorni odbor imenuju i opozivaju radnici neposrednim i tajnim glasovanjem, na način propisan Zakonom za izbor radničkog vijeća koje ima samo jednog člana.
Član nadzornog odbora ima isti pravni položaj kao i drugi imenovani članovi nadzornog odbora.



- SINDIKATI I UDRUGE POSLODAVACA
- UGOVOR O POSREDOVANJU
- NAGODBA
- NAJNIŽA PLAĆA PO ODREDBI ZAKONA O RADU
- POSEBNE ODREDBE ZAKONA O RADU
- ŠTRAJK I ISKLJUČENJE S RADA
- UGOVOR O KONTROLI ROBE I USLUGE
- KOLEKTIVNI UGOVORI
- OTPREMANJE (ŠPEDICIJA)
- OSTVARIVANJE PRAVA I OBVEZA IZ RADNOG ODNOSA
- PRAVILNICI O RADU
- PRESTANAK UGOVORA O RADU
- UGOVOR O KOMISIONU
- Ugovor o nalogu
- USKLADIŠTENJE
- MIRNO RJEŠAVANJE KOLEKTIVNIH RADNIH SPOROVA
- UGOVOR O PRIJEVOZU OSOBA
- UPUĆIVANJE (ASIGNACIJA)
- UGOVOR O JAMSTVU
- Prava ugovaratelja osiguranja
- UGOVOR O OSIGURANJU OSOBA
- UGOVOR O TRGOVINSKOM ZASTUPANJU
- Ograničenje osiguranih rizika i podosiguranje
- UGOVOR O ORGANIZIRANJU PUTOVANJA
- LIKVIDACIJA DRUŠTVA
- Trgovački putnik
- POVEZENA DRUŠTVA
- OSIGURANJE IMOVINE
- OBVEZA OSIGURANIKA ODNOSNO UGOVARATELJA OSIGURANJA
- UGOVOR O OSIGURANJU
- UGOVOR O ANGAŽIRANJU UGOSTITELJSKIH KAPACITETA (UGOVOR O ALOTMANU)
- POSREDNIČKI UGOVOR O PUTOVANJU
- Prijelaz ugovora i isplata naknade iz osiguranja drugome
- GARANCIJA ZA ISPRAVNO FUNKCIONIRANJE PRODANE STVARI
- PROKURA
- TAJNO DRUŠTVO
- OVRHA PLJENIDBOM NA POKRETNINAMA, TRAŽBINAMA I DRUGIM IMOVINSKIM PRAVIMA
- TRGOVAC POJEDINAC
- PODRUŽNICE
- ODGOVORNOST ZA PRAVNE NEDOSTATKE (ZAŠTITA OD EVIKCIJE)
- Odgovornost prijevoznika
- UGOVOR O LICENCI
- UGOVOR O OSTAVI
- DIONIČKO DRUŠTVO
- NAKNADA NEMATERIJALNE ŠTETE
- OPSEG NAKNADE MATERIJALNE ŠTETE
- ODGOVORNOST VIŠE OSOBA ZA ISTU ŠTETU
- NAKNADA MATERIJALNE ŠTETE
- NAKNADA ŠTETE
- Ispunjenje ugovorne obveze
- ZASTUPANJE PRI SKLAPANJU UGOVORA
- POBOJNI UGOVORI
- NIŠTAVOST UGOVORA
- SKLAPANJE UGOVORA
- NELOJALNA KONKURENCIJA
- NEMOGUĆNOST ISPUNJENJA UGOVORA
- RASKID ILI IZMJENA UGOVORA ZBOG PROMIJENJENIH OKOLNOSTI
- PONUDA KOD SKLAPANJA UGOVORA
- Raskid ugovora zbog neispunjenja
- UGOVORI PRAVNE OSOBE
- Obvezni sadržaj ugovora o radu
- Uvjeti pod kojima se može raskinuti ugovor
- FORMA PONUDE I NJENO PRIHVAĆANJE PRI SKLAPANJU UGOVORA
- Posebne situacije kod prihvačanja ponude
- PREDUGOVORI
- OSNOVA UGOVORNE OBVEZE
- PRAVNA SPOSOBNOST PRI SKLAPANJU UGOVORA
- MANE VOLJE KOD SKLAPANJA UGOVORA
- FORMA SKLAPANJA UGOVORA
- FORMA UGOVORA II
- UVJET SKLAPANJA UGOVORA
- ROK KOD SKLAPANJA UGOVORA
- KAPARA I ODUSTATNINA KOD SKLAPANJA UGOVORA
- UGOVORNA OBVEZA
- Podnošenje ustavne tužbe od strane pravne osobe
- Uvjeti raskida ugovora




 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo nekoliko razloga zašto bi tvrtka trebala imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama tvrtke u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, chatova, obrazaca za kontakt, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding tvrtke, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoje marketinške aktivnosti.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica - Provjerite!
 




Poslovni Forum d.o.o. ® ©


Poslovne usluge, web usluge, marketing, ekonomija, financije, web dizajn
Kontakt podaci - E-mail - Telefon - Mobitel