Naziv Vaše tvrtke - reklamni slogan  

PROSTOR ZA VAŠ LOGOTIP ILI PRIGODNU GRAFIKU

INDEX
O NAMA
NAŠE PREDNOSTI
NAŠI PROIZVODI 1
NAŠI PROIZVODI 2
NAŠI PROIZVODI 3
USLUGE 1
USLUGE 2
KAKO DO NAS
OBAVIJESTI
KONTAKTIZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>

 Pregled osnovnog koncepta dizajna web stranice

Na ovom radnom primjeru dajemo pregled (skicu) osnovnog koncepta izrade web stranice za tvrtke, kao i osnovni pregled uputa kako bi Vi kao naručitelj web stranica mogli pripremiti svoje tekstove i fotografije.

Napomena: Dizajn web stranice može se riješiti na zaista milijun načina. Ovo nije jedini dizajn koji radimo, ali je najčešći i neka vrsta standarda kako kod nas tako i u svijetu.
Svaki element dizajna može se u potpunosti promjeniti (boje i uzorak pozadine, veličina slova, boja slova, sve fotografije, sadržaj u glavnom meniu itd.

Pronađite popratnu grafiku za Vaše web stranice - Royalty Free Photos

Pregled preko 200 gotovih predložaka  Preporuka - univerzalni dizajn

CMS - Novo - Izrada stranica koje možete samostalno uređivati
 

Osnovi elementi web stranice su:

1. Gornja traka

2. Prostor za logotip i grafiku

3. Menu (sadržaj)

4. Podnožje

5. Glavni prostor stranice

Obratite pozornost kad surfate;
90% stranica je izrađeno po ovom konceptu!

 
 Gornja traka

 Prostor za logotip i grafiku
 
 MENU
 (sadržaj)
 
    Glavni prostor stranice
 Podnožje

Kako pripremiti materijal za izradu web stranica?

1. Gornja traka

Napište nam što želite da navedemo u prostoru gornje trake; obično je to točan naziv tvrtke, kraći reklami slogan od jedne rečenice, a ako se web stranice rade u više stranih jezika, u krajnjoj desnoj strani obično postavljamo zastavice za izbor jezika. Navedite i veličinu fonta, boju fonta, vrstu fonta, boju pozadine i sl. Za ono što niste sigurni, možete prepustiti nama na izbor.

2. Prostor za logotip i naslovnu grafiku

Taj prostor može biti različite visine, već prema Vašoj konkretnoj potrebi, a za širinu preporučujemo da se proteže preko cijele stranice, kao što je i u ovome primjeru.
Lgotip se obično smješta pod lijevu stranu, a ostatak je prigodna grafika, nešto u kontekstu Vaše djelatnosti.
Logotip i popratnu grafiku Vam možemo i mi izraditi, raspolažemo velikim brojem grafika za bilo koju djelatnost ili tematsku cjelinu.

3. Menu (sadržaj)

Razmislite što ćete sve predstaviti na svojim web stranicama. Željeni sadržaj grupirajte u određene cjeline.
Najčešće sadržaj obuhvaća:  Naslovna - O nama - Proizvodi - Usluge - Kontakt
Naravno, Vi sami odredite što sve želite predstaviti, a prema tome utvrdite i sadržaj. Nema potrebe da se više različitih stvari gura na istu stranicu. Ako pak imate veliki broj, npr. proizvoda, može se ići i koncepcijom, da se u glavnom prikazu sadržaja prvo navede samo npr. "Naši proizvodi", a potom se otvara podizbornik te se dijeli jedna kategorija na više manjih, npr. stolovi, stolice, ormari, vrata, prozori...
Ukoliko se kasnije pokaže potreba da dodatne još neku stavku u sadržaj, to se uvijek može učiniti jer sadržaj je zasebna cjelina na lijevoj strani u zasebnoj koloni.

4. Podnožje

Ovaj dio je obično jednostavan, stavlja se napomena o autoskim pravima, prikaz datuma, možemo po Vašoj želji dodati npr. neki pregled linkova, bannere vaših oglašivaća ili spozora i sl.

5. Glavni prostor stranice

Nakon što ste utvrdili sadržaj, potrebno je da pripremite tekst za svaku pojedinu stranicu.
Naš savjet je slijedeći:
Pripremite nam tekstove u npr. Microsoft WORD-u. Nemojte pisati sve u jedan WORD document, već svaku stranicu u zasebi WORD document. Prema naslovima sadržaja dajte i WORD documentima imena, npr. gornjatraka.doc, menu.doc, onama.doc, usluge.doc, proizvodi.doc, kontakt.doc itd.

Kod svake stranice, obično je uvijek isto zaglavlje, sadržaj i podnožje, tako da kad pišete tekst za stranicu, nemojte u WORDU crtati ili skiciratati te elemente koji se ponavljaju.
Njih opisujete, kao što smo i naveli naprijed, u zasebnim WORD documentima.

U WORD document nemojte umetati (insert) slike!! U tekstu samo naznačite gdje bi došla koja slika, npr. označite slike brojevima, a same slike pošaljite nam zasebno na e-mail, kao attachment. Zašto? Zato što ako umetnete sliku u WORD, to će u WORDU-u dobro izgledati, no tehnologija izrade web stranice ja takva da se ta slika ne može više "izvaditi", a da se ne izgubi na kvaliteti. Vrlo često ćemo morati i slike prije objave na web stranicama dodatno uređivati, npr. po pitanju širine i visine i sl.

Ukoliko se ne objavljuju isključivo Vaše originalne fotografije, za "ukrasiti" stranicu sa odgovarajućom grafikom, raspolažemo velikim brojem raznih tematskih grafika.

Količina teksta na stranicama nije ogranićena i ne utjeće značajno na cijenu izrade stranica. Naša preporuka je da što detaljnije predstavite svoju tvrtku i proizvode, kako bi Vas Vaši budući kupci i korisnici usluga lakše pronašli. Preko 95 % posjetitelja dolazit će Vam preko tražilice www.google.com, a za istu je najbitniji tekst i koliko se puta ponavljaju ključne riječi.


Nadamo se da će Vam ovaj pregled pomoći kako bi nam i Vi sami znali reći što zapravo želite, ipak smo utvrdili osnovne elemente stranica i kako se zapravo jednostavno može vrlo kvalitetno pripremiti materijal. Ako ste se odlučili za neki od drugih predložaka, uočite raspored i elemente stranice na tom odabranom predlošku.
 Pročitajte pažljivo upute! Zapravo je sve vrlo jednostavno, a za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas na e-mail info@poslovniforum.hr
ili na telefon  051 / 43 78 03  (uglavnom od 14 do 20 sati),   telefax  051 / 40 30 14
Pregled još nekih korisnih linkova sa uputama, primjerima, idejama...

Naslovna stranica Poslovnog foruma

Pronađite popratnu grafiku za Vaše web stranice - Royalty Free Photos

Pregled preko 200 gotovih predložaka za izradu internet stranica

Pregled cijena internet usluga

Informacije o hostingu - Što je hosting - Cijene hostinga - Provjera slobodnih domena

Potraga za slikama na tražilici Google

Karta bojaPreporuke
Web dizajn - Ekonomija - Pravo - Knjigovodstvo - Proizvodi - Propisi - Medicinski leksikon
 


POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga