Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Ugovaranje licencnih prava, zaštita nositelja prava i korisnika


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O LICENCIJI
Link na pregled svih primjera ugovora
# Predlošci za odricanje od odgovornosti za štete bilo koje vrste # Primjeri ugovora o licenci softvera, licence za korištenje softvera # Primjeri ugovora o franšizi, predlošci za ugovaranje franšize # Predlošci za prijevoz osoba cestom, morem, prugom... # Odgovornost prijevoznika za sigurnost putnika i prtljage # Odgovornost prijevoznika za zakašnjenje, gubitak prtljage # Primjer općih uvjeta za prijevoz putnika i njihove prtljage
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri špranci ugovora o prodajnom nalogu..., Primjeri ugovora o nalogu gdje je nalogodavac ili nalogoprimac pravna osoba, Primjer ugovora za obaveze davatelja uzdržavanja i primatelja uzdržavanja

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ugovorom o kupoprodaji pokretne stvari s obročnom otplatom cijene obvezuje se prodavatelj predati kupcu pokretnu stvar prije nego što mu cijena bude potpuno isplaćena, a kupac se obvezuje isplatiti njezinu cijenu u obrocima, u određenim vremenskim razmacima. Ugovor o kupoprodaji s obročnom otplatom cijene mora biti sastavljen u pisanom obliku. Pored stvari i njezine cijene u ispravi o ugovoru moraju, pod prijetnjom ništetnosti, biti navedeni: ukupan iznos svih obročnih otplata, računajući i onu koja je izvršena u času sklapanja ugovora, iznos pojedinih otplata, njihov broj i njihovi rokovi.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance