Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Prijava u registar obveznika poreza na dodanu vrijednost


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
OBRASCI
Link na pregled svih primjera ugovora
# Evidencija nabavljenih dobara u posebnom postupku oporezivanja marže # Evidencija o prodanim dobrima na koje se primjenjuje poseban postupak # Prijava poreza na dodanu vrijednost za razdoblje # Zahtjev za povrat poreza ovlaštenim tijelima za izvezena dobra # Evidencija računa o prodanim dobrima radi povrata PDV-a (put. promet) # Prijava poreza na dodanu vrijednost za određeno razdoblje # Žalbe i i drugi podnesci u parničnom postupku
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri ugovora o najmu osobnog automobila i drugih vozila, Primjeri kako se izvršitelj obvezuje obaviti određene poslove, Odredbe o trajanju prava prvokupa prema samom ugovoru ili prema zakonu...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

U našem pravnom sustavu, a i u ostalim pravnim sustavima, razlikuje se ugovor o djelu od ugovora o radu. Pri ugovoru o radu nije važan rezultat rada, nego sam rad. Nadalje, naručitelj radova pri ugovoru o djelu ne rukovodi radom radom izvoditelja kako to čini poslodavatelj s poloprimcem. Pri ugovoru o radu postoji odnos subordinacije i ovisnosti kojeg pri ugovoru o djelu nema. Pri ugovoru o djelu nagrada se daje u načelu odjednom, dok je pri ugovoru o radu ona periodična (tjedna, mjesečna) i njezina visina ne ovisi samo o vrijednosti rada, nego i o ostalim okolnostima - materijalu koji daje izvoditelj, imenu izvoditelja i sl. Ako pak radnik sa svojim i drugim poslodavateljem sklapa ugovor za obavljanje određenih poslova i ako taj posao odgovara značajkama ugovora o djelu, onda se radi o ugovoru o djelu, a ne ugovoru o radu.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance