POSLOVNI FORUM Pregled poslovnih informacija

Saznajte koje će tvrtke propasti

SADRŽAJ 

Iako je neosporna činjenica da niti jedna tvrtka u današnjim uvjetima ne postoji ako nema vlastite internet stranice, u praksi još veliki broj tvrtki nema vlastite internet stranice, ili ima užasno loše internet stranice. Te tvrtke prepuštaju konkurenciji već preko milijun registriranih korisnika Interneta u Hrvatskoj.


Tvrtka na Internetu postaje globalno konkurentna, neovisno o proizvodnom i/ili uslužnom programu. U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim potencijalnim korisnicima. Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće. Brišu se granice, mali postaju veliki! Sramota je ne imati stranice; ako nemate stranice šaljete lošu poruku o svojoj firmi. Veliki broj tvrtki nije realiziralo vlastite internet stranice i iz razloga što nisu bile sigurne koliko će im se takvo ulaganje isplatiti; nisu bile sigurne kome povjeriti posao izrade stranica jer oni koji nude izradu stranica nemaju stručni ispit niti licencu. Nova tehnologija uvijek zahtjeva i vrijeme prilagodbe, te je stoga Poslovni forum d.o.o. kao vodeća poslovno informatička tvrtka napravila iskorak i ponudila adekvatno rješenje za sve one koji po prvi puta razmišljaju da prošire svoje poslovanje putem Interneta.


Izrada internet stranica - Opširnije informacije o izradi internet stranica Izrada Internet stranica


Da li ste znali...


Više od 90 % hrvatskih tvrtki niti nakon više od godinu dana od kada su osnovane nemaju vlastite web stranice.

Od onih tvrtki koje imaju web stranice, više od 80 % nije ažuriralo stranice više od godinu dana, na stranicama nemaju aktualnu ponudu, već su im stranice svedene na šarenu vizitku sa brojem telefona, pa ih Vi zovite ako baš morate.

U Hrvatskoj postoji već preko 1.000.000 registriranih korisnika Interneta. Milijun korisnika!
Danas već svi, kad im bilo što zatreba, informacije traže pomoću Google-a, na Internetu.

Znaju li to hrvatski poduzetnici?

Na to pitanje u Poslovnom forumu ne znamo odgovor. Jednostavno ne znamo. Lakše bi dali odgovor na pitanje, da li postoji život u svemiru, da li je starije jaje ili kokoš ili kako su sagrađene piramide.

Napisali smo na stotine članaka o važnosti web stranica, u raznim drugim medijima izašlo je na tisuće članaka i priloga koji govore o prednostima i neophodnosti predstavljanja vlastite ponude na Internetu, gdje će ista biti dostupna 24 sata na dan, da je to najjeftiniji, a najučinkovitiji način oglašavanja, da Internet i malima omogućava da posluju bez granica, kako se može proširiti tržište, smanjiti troškove, povećati zaradu...
Dio "poduzetnika" misli da zna, pa imaju web stranice, ali su im stranice takve da ih ne možete niti naći, osim ako ih tražite baš po njihovom punom nazivu, a ne npr. po vrsti proizvoda ili usluga.

Mogući odgovori / dileme

Neznanje; neinformiranost; informatička nepismenost; web stranice se ne mogu parkirati ispred kuće ili staviti na stol u kafiću; web stranice se ne mogu obući; web stranicama se ne mogu impresionirati komadi; ako se poslovi sklapaju putem e-maila, ne može se na poslovne ručkove i putovanja, radnik će raditi sa više kupaca za istu plaću, a gazda se bogati; balkanski mentalitet, kupci će vidjeti da cijene nisu najpovoljnije; poslovi se dobivaju preko veze; sumnjivi poslovi se ipak najradije dogovaraju u četiri oka...

U Hrvatskoj ima već preko milijun registriranih korisnika Interneta, i svi traže sve što im zatreba preko Google-a; kakvi su to poduzetnici kojima nije stalo da ih ti isti korisnici i pronađu, kakav je to profil direktora i obrtnika kojima je potpuno svejedno što svjesno gube kupce, i da taj koji traži određeni proizvod ili uslugu odlazi konkurenciji?!
Neki "poduzetnici" kažu; ma ima vremena, napravit ćemo stranice za koji mjesec ili koju godinu! To nam isto nikako nije jasno. Znači li to da također svjesno ne žele već sada povećati tržište i prodaju, ili su možda ove priče oko "krize" prenapuhane, pa se sasvim lijepo živi. Skromno i samozatajno. Svaki dan kad nisu imali web stranice propustili su stotine posjetitelja (kupaca).

Ako i sami imate dileme ili odgovor na ova pitanja, recite nam u čemu je kvaka. Naš e-mail je info@poslovniforum.hr

Prilika za prave poduzetnike

Postoji stara poslovica: "Svako zlo za neko dobro". Kada propustimo neke prilike ponekad se na horizontu pojavi nova.
Puno bolja prilika. Konačno i Vi možete imati kvalitetne web stranice. Bilo da ih radite po prvi puta ili da želite ažurirati Vaše stare web stranice, tako da konačno budete među prvima u rezultatima pretraživanja.

Ovaj moderni model CMS web stranica ne zahtjeva da ste stručnjak za informatiku. Ne morate imati niti puno novaca; napravili smo akciju i spustili cijene za preko 60%. Sve je naša briga i uključeno je u cijenu; registracija domene, prijava na tražilice, detaljna statistika... Kompletno rješenje po sistemu "ključ u ruke", ili "sjedi i vozi"!

Izrada internet stranica - Opširnije informacije o izradi internet stranica

U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim potencijalnim korisnicima. Između milijun ljudi samo iz Hrvatske koji mogu doći na Vaše stranice, svakako postoje i oni koje zanimaju i poslovi kojima se Vi bavite. Omogućite zainteresiranima da saznaju što više o Vama i Vaoj ponudi. Poboljšajte svoje poslovanje i zaradu.

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja, a što je vrlo bitno, bez ikakvih posebnih predznanja.
Za rad Vam dovoljan je samo Vaš preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer ili neki drugi program koji upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate iz Microsoft Worda ili drugog tekst editora, a formatirate ga onako kako ste navikli u svom programu za obradu teksta. Kao što pišete stranice u Wordu, ili Excelu, tako pišete i sadržaj za Vaše web stranice, direktno u Vašem Control panelu, ili sve napišete u npr. Wordu, a potom to isto kopirate na svoje stranice. Nema skupih troškova održavanja stranica, nema čekanja i plačanja za svaki novi članak, u CMS internet stranice unosite samostalno i bez ikakvih troškova neograničeni broj tekstova, fotografija, filmova...


SADRŽAJ 


 PREPORUKE:
Poslovni forum d.o.o.