Marketing Internet marketing


MARKETING - OGLASI - OGLAŠAVANJE

Dinamikom razvoja Interneta i marketinških mogućnosti koje pružaja Internet, omogućene su značajne promjene u tradicijskim marketinškim aktivnostima te je otvoren prostor za razvoj jedne posebne, nove vrste marketinga – Internet marketinga. Internet marketing sve se više proširuje i na mobilnu telefoniju jer danas gotovo svaki mobitel ima mogućnost spajanja na Internet.

Internet je iz temelja promijenio prirodu marketinga. Internet omogućuje kupcu izravan kontakt s poslovnim subjektom u bilo koje doba dana i noći, s bilo koje lokacije, kako bi kupac mogao prikupiti željene informacije i obaviti kupnju.

Sve manje se koriste papirnata izdanja raznih oglasnika za pronalaženje stvari i usluga, a sve više se koristi Internet. Za pronalazak restorana za izlazak ili poslovni ručak pretraživanje se obavlja putem različitih Internet tražilica te portala sa kritikama o različitih ugostiteljskih objekata. Na taj način potencijalni gost bira gdje će potrošiti svoj novac. Gosti žele vidjeti vašu ponudu tj. jelovnik prije no što posjete vaš restoran te naravno favoriziraju one restorane čija se ponuda može pronaći online.
Isto vrijedi i za sve druge proizvode i usluge. Ako Vas nema na Internetu, Vi ne postojite!


Marketing - Informacije za poduzetnike >>
 

 
Info - Poslovni forum d.o.o.