POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI, BAZE PODATAKA
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
POSLOVNI FORUM
Poslovne informacije
info
 

Šifra projekta: 2-15-020

MIKROVALNO SUŠENJE


Sažetak: Istražuje se kinetika sušenja poroznih materijala u uvjetima mikrovalnog grijanja. Razvijen je laboratorijski test uređaj koji se sastoji od komercijalne mikrovalne peći, elektronske vage i termometra. Mjerenjem promjene mase i temperature vlažnog uzorka tijekom sušenja, ispituju se odnosi: sadržaj vlage, brzina sušenja i temperatura uzorka u ovisnosti o vremenu trajanja procesa. Pri tome se snaga mikrovalnog grijanja uzima kao parametar. Analogna istraživanja kinetike sušenja provode se i u konvekcijskoj sušionici u svrhu usporedbe s mikrovalnim sušenjem. Razvijeni su matematički modeli za opis kinetike mikrovalnog i konvekcijskog sušenja. Modeli omogućavaju određivanje ovisnosti kinetičkih parametara sušenja o pokretačkoj sili danog procesa. Na taj način stvorena je osnova za simuliranje kinetike i vođenje procesa. U tijeku su eksperimentalne i teorijske verifikacije razvijenih modela na različitim materijalima, uz uključivanje i kombiniranje i drugih metoda sušenja.

Ključne riječi: mikrovalno sušenje, kinetika sušenja, modeliranje kinetike sušenja, porozni materijali, konvekcijsko sušenje.

Ciljevi istraživanja: Istraživati odnos između primarnih i makroskopskih (procesnih) svojstava disperznih sustava te mehanizme provedbe procesa. Dobivene korelacije omogućuju analize vladanja disperznog sustava i provedbe separacijskog procesa na temelju primarnih svojstava. Modifikacija primarnih svojstava uz svrhovitu promjenu procesnih parametara rezultira proizvodima željene kvalitete uz povećanu djelotvornost procesa. Razvoj modela optimalnog vođenja procesa sušenja sa ciljanim maksimumom brzine, te intenzifikacija procesa na nižim temperaturnim razinama, doprinjeti će smanjenju specifične potrošnje energije potrebne za provedbu procesa. Laboratorijski model treba osigurati skaliranje procesa, fizičkih parametara i kontrolu procesa s razine manje gustoće mikrovalne energije i vremena ekspozicije. Model mora osigurati linearne odnose između gustoće snage i vremena ekspozicije materijala, ili odnose koji u nelinearnim (nestacionarnim) uvjetima osiguravaju kontrolu procesa.
 
  POSLOVNI FORUM
POSLOVNI FORUM pored centralne baze podataka, poduzetnicima pruža i druge usluge i djelatnosti:
- trgovačko posredovanje na domačem i inozemnom tržištu
- konzalting u području investicija, izrada investicijskih studija i njihova ocjena (Poslovni planovi / Investicijski projekti)
- izrada web stranica (internet stranica); pisanje programa prema uputama i potrebama korisnika
- obradu podataka uz uporabu programa korisnika ili vlastitog programa i usluge unosa podataka
- razvoj baze podataka: povezivanje podataka iz različitih izvora, pohranjivanje podataka
- ispitivanje mogućnosti tržišta prodaje za proizvode i ispitivanje javnoga mnijenja o političkim, ekonomskim i sl. pitanjima
- kreiranje i provođenje promidžbenih djelatnosti; organiziranje sajmova, izložaba i kongresa
- agencijsko posredovanje u korist pojedinaca za dobivanje angažmana (zaposlenja) u filmskoj i drugim djelatnostima
Ukoliko Vam je potrebna neka od navedenih usluga, kontaktirajte nas!

Kontakt podaci za Poslovni forum d.o.o. - Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima


PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE - POSEBNE PONUDE I AKCIJE


POSLOVNI WEB KATALOG
POSLOVNI WEB KATALOG

POSLOVNI WEB KATALOG sadržava pregled hrvatskih poduzeća i obrtnika koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju.
Radi lakšeg snalaženja, poslovni subjekti razvrstani su u zasebne kategorije prema osnovnim djelatnostima prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, a unutar kategorije razvrstani su abecednim redom.
Za pronalaženje poslovnih subjekata koji nemaju Internet stranice, na raspolaganju su Vam za narudžbu Imenici hrvatskog gospodarstva
u kojima se nalazi pregled osnovnih kontakt podataka za više od 85000 trgovačkih društava, 94000 obrtnika i 17000 subjekata državne uprave, administracije, udruga i sl.
Za pretraživanje objavljenih tekstova na Poslovnom forumu koristite
Poslovni forum - Google pretraživač svih objavljenih tekstova.      CMS
POSLOVNI WEB KATALOG
Web imenik

Ažurirano:
26. 4. 2018.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga