Sve o uslugama USLUGE - Internet stranice sa pregledom usluga

Informacije o uslugama - Zakon o uslugama
Koristite tražilicu da bi pronašli željenu uslugu ili članak.
Link na tražilicu Poslovnog foruma >>
Pregled usluga za poduzetnike u HR >>Zakon o uslugama

Direktiva 2006/123/EZ o uslugama na unutarnjem tržištu (Direktiva o uslugama) donesena je još 12. prosinca 2006. godine.
Države članice Europske unije započele su s primjenom Direktive o uslugama od 28. prosinca 2009. godine. Republika Hrvatska ima obvezu ispuniti sve uvjete za punu primjenu Direktive o uslugama do dana pristupanja Europskoj uniji, prema rokovima definiranim u Implementacijskom planu.

Direktiva o uslugama regulira pravo na slobodno poslovno nastanjivanje u skladu sa člankom 43. Ugovora o funkcioniranju Europske unije i pravo na slobodno pružanje usluga na unutarnjem tržištu sukladno članku 49. Ugovora o funkcioniranju Europske unije. Osim toga, Direktiva o uslugama određuje pravila o upravnom pojednostavljenju postupaka za pristup i obavljanje uslužnih djelatnosti, uspostavljanje jedinstvene kontaktne točke za usluge i upravnu suradnju između država članica Europske unije.

Zajedničko unutarnje tržište Europske unije zasniva se na četiri temeljne slobode: slobodi kretanja osoba, kapitala, roba i usluga.

Ukidanje prepreka razvoju uslužnih djelatnosti, kako u državama članicama Europske unije, tako i u Republici Hrvatskoj, ima ključnu važnost za jačanje europske gospodarske integracije, te poticanje uravnoteženog i održivog gospodarskog i socijalnog razvitka. Obzirom da uslužni sektor obuhvaća veliki broj usluga, teško je utvrditi sve posebne propise koje je potrebno uskladiti s europskom pravnom stečevinom. S druge strane, s obzirom na dinamičnost uslužnog sektora, konstantno se pojavljuju nove usluge za koje ne postoji pravni okvir.

Zakon o uslugama prenijet će temeljne odredbe Direktive o uslugama u hrvatsko nacionalno zakonodavstvo, te ce time uspostaviti opći pravni okvir za usluge na koje se navedena Direktiva odnosi. Zakon o uslugama je tzv. horizontalni (krovni) zakon koji propisuje opća načela i s kojim će se usklađivati ostali posebni propisi za uslužne djelatnosti na koje se Zakon odnosi. Time će se osigurati usklađenost propisa za navedene djelatnosti s Direktivom o uslugama. S obzirom da je tržište usluga vrlo dinamično, istovremeno ce se osigurati i pravila za nove usluge koje se pojavljuju na tržištu.

Uslužni sektor predstavlja veliki pokretač gospodarskog rasta i ostvaruje oko 70% BDP-a u većini država članica Europske unije. Postoje brojne prepreke koje sprječavaju ili usporavaju razvoj usluga, posebno kod malih i srednjih poduzeća. Prepreke često proizlaze iz pravne neizvjesnosti i upravnih opterećenja vezanih za ostvarivanje prava na poslovno nastanjivanje i slobodno pružanje usluga.

Zakonom o uslugama omogućit će se slobodno poslovno nastanjivanje na teritoriju Republike Hrvatske pružateljima usluga iz država ugovornica Europskog gospodarskog područja, te slobodno pružanje prekograničnih usluga na hrvatskom teritoriju pružateljima usluga koji su poslovno nastanjeni u državama ugovornicama EGP-a. Isto tako ce domaće pravne i fizičke osobe moći ostvariti pravo na poslovno nastanjivanje u bilo kojoj državi ugovornici EGP-a, a u slučaju pružanja usluga u bilo kojoj državi ugovornici EGP-a, ukoliko imaju sjedište u Republici Hrvatskoj, neće morati u dotičnoj državi registrirati sjedište.

Hrvatsko gospodarstvo, kao i gospodarstvo Europske unije, većinom je uslužno orijentirano s obzirom na udio usluga u BDP-u, s tendencijom rasta. Stoga ce trgovinska liberalizacija u tom kontekstu predstavljati važan čimbenik gospodarskog rasta u Hrvatskoj, uključujući priljev stranih ulaganja, stvaranje novih radnih mjesta i daljnji razvoj trgovinskih odnosa.

Zakonodavni okvir vezan uz usluge je važan za Hrvatsku i iz perspektive kvalitete i sigurnosti usluga, odnosno poboljšanja informiranosti i zaštite potrošača. Također, liberalizacija na području usluga će povećati konkurentnost i pridonijeti snižavanju cijena usluga, odnosno povećanju dohotka potrošača.

Uklanjanje nepotrebnih procedura znatno ce smanjiti vrijeme i troškove, te povećati slobodu poslovanja u Hrvatskoj i priljev izravnih stranih ulaganja. Zakonodavni okvir obvezuje Republiku Hrvatsku i sve države članice na međusobnu upravnu suradnju putem Informacijskog sustava unutarnjeg tržišta (IMI sustav). Liberalizacija na području pružanja usluga i poslovnog nastana je od važnosti kako za hrvatske gospodarstvenike, tako i za gospodarstvenike iz država članica Europske unije. To će se pogotovo odnositi na jačanje konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzeća.

Zakon o uslugama se primjenjuje isključivo na pružatelje usluga s pravom na poslovni nastan u Republici Hrvatskoj ili u državi ugovornici Europskog gospodarskog prostora (EGP-a), odnosno ne pokriva vanjske aspekte. Također, Zakon o uslugama se ne odnosi na pregovore o trgovini uslugama u okviru međunarodnih organizacija. Zakon o uslugama se primjenjuje na uslužne djelatnosti koje su otvorene za tržišno natjecanje i obuhvaća jedino one usluge koje se pružaju u zamjenu za ekonomsku naknadu. Zakon o uslugama se ne odnosi na liberalizaciju usluga od općeg gospodarskog interesa, privatizaciju državnih poduzeća, ukidanje monopola u određenim uslužnim djelatnostima ili distribucijskim uslugama te uslužne djelatnosti koje su predmet posebnog zakonodavstva. Zakon o uslugama po prvi puta regulira tu materiju.

Potrebno je da su svi drugi posebni propisi koji se odnose na usluge iz područja primjene Zakona o uslugama budu usklađeni s odredbama Zakona o uslugama. Usluge iz područja primjene Zakona o uslugama obuhvaćaju najrazličitije djelatnosti koje su predmet stalnih promjena. U praksi je često potrebno na pojedinačnoj osnovi ocijeniti mogu li se određene djelatnosti smatrati "uslugama" u smislu Zakona o uslugama. Zakon o uslugama osigurava da pravni propisi, koji eventualno i nisu obuhvaćeni analitičkim pregledom nacionalnog zakonodavstva u području važnih prava na slobodni poslovni nastan i slobodu pružanja svih prekograničnih usluga, budu usklađeni s europskom pravnom stečevinom. Propisana je i primjena Zakona u odnosu na posebne propise, kao i izuzeci za specifične uslužne djelatnosti. 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo nekoliko razloga zašto bi trebali imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama tvrtke u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, chatova, foruma, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što je vrlo profitabilno i praktično za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoje marketinške aktivnosti.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te uspješno prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica - Provjerite!
 
Pregled usluga za poduzetnike - Poslovni forum d.o.o. 

Gotovi primjeri ugovora Primjeri ugovora
Gotovi primjeri ugovora prilagođeni konkretnim potrebama; veliki broj primjera ugovora. Ugovori u gospodarstvu za poslovne subjekte, ugovori građanskog prava... Prodajni ugovori, ugovori o poslovnoj suradnji, ugovori o radu, ugovori o prijevozu...

Izrada CMS internet stranica Izrada CMS internet stranica
Izrada CMS internet stranica po izuzetno povoljnim cijenama; izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova, objavljivati neograničeni broj tekstova i slika... Predstavite svoju firmu, objavite sve ponude, oglase...

Poslovni imenici Poslovni imenici
Poslovni imenici (adresari) sadrže ažurirane podatke o svim poslovnim subjektima u zemlji (trgovačka društva, obrtnici, državna uprava, udruge, sindikati i zaklade i dr.). Pored redovnih imenika na raspolaganju Vam je i Web imenik sa e-mail adresama...

Izradu poslovnog plana za kredit Poslovni planovi
Naručite izradu poslovnog plana za kredit, ili gotove primjere i upute za samostalnu izradu elaborata. Poslovni plan je temeljni dokument u kojemu poduzetnik prikazuje svoje namjere i ideje te analizira mogućnosti za postizanje poslovnog uspjeha...

Web Hosting usluga Windows Web hosting
Web Hosting je usluga iznajmljivanja diskovnog prostora i pripadajućih serverskih resursa za smještaj web stranica na web poslužitelju i za korištenje emaila. Besplatna registracija .hr internet domena. Sramota je biti bez vlastite domene i e-maila...

Posebna ponuda usluga Oglasi i oglašavanje na webu
Marketing i mali oglasi za  proizvode i usluge, oglašavanje na Internetu. Detalji o objavi oglasa na webu Poslovnog foruma...

Trgovina i usluge Web shopovi i rezervacijski sustavi za agencije
Jednostavno upravljanje nabavama, dostavama, uslugama, rezervacijama, narudžbama, proizvodima, kategorijama, opcijama...


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>