Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovora o radu sa pregledom obaveznog sadržaja


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O RADU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Šprance i primjeri ugovora o radu na određeno vrijeme # Različiti primjeri ugovora o radu na neodređeno vrijeme # Različite šprance ugovora o djelu za različite poslove ili usluge # Šprance ugovora o prijenosu autorskih prava kod ugovora o djelu # Ugovorno jamstvo autora da je isključivi nositelj autorskih prava # Primjer ugovora o autorskom djelu prema hrvatskom pravu # Primjeri za situacije ako izvršitelj ne postupa u skladu sa zahtjevom naručitelja
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri ugovaranja obveze vraćanja stvari kod ugovora o posudbi..., Ugovori o najmu sajamskog izložbenog prostora, Primjeri ugovora o najmu osobnog automobila

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Predmet ugovora o prodaji ne mora uvijek biti stvar. To može biti i neko pravo, npr. predmet prodaje može biti tražbina, a pritom se prodavatelj nekog prava obvezuje kupcu pribaviti prodano pravo. Ono što vrijedi za prodaju stvari, vrijedi i za prodaju prava tako da ulogu predaje stvari ima ustupanje prava. Modus stjecanja stvari je predaja stvari, a način stjecanja tražbine je ustupanje (cessio). Kada prodaja prava zahtjeva posjed stvari, prodavatelj je dužan kupcu predati i stvar, dakle, prodavalac nekoga prava obvezuje se da kupcu pribavi prodano pravo, a kad vršenje tog prava zahtijeva posjed stvari, da mu i preda stvar.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance