Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovora o kompenzaciji


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
CESIJA, ASIGNACIJA, KOMPENZACIJA
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora o asignaciji # Primjeri ugovora o cesiji # Primjeri ustupanje tražbine, prijeboja ili upućivanja # Primjeri ugovora prevedeni na njemački jezik # Primjeri ugovora prevedeni na engleski jezik # Ugovori na njemačkom jeziku # Ugovori na engleskom jeziku
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri kako se regulira postojanje nedostataka ili sporova..., Primjeri ugovora za turističke (putničke) agencije i opći uvjeti poslovanja, Ugovaranje odgovornosti za štetu, sudjelovanje u dobiti i gubitku

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Pri robnom zajmu uvjek se radi o zamjenjivim stvarima (nezamjenjive stvari suone koje su individualno određene: umjetnička slika, unikatni predmet...) gdje se obveza vraćanja ne sastoji u vraćanju primljene stvari, nego druge stvari iste vrste, količine i kakvoće (novac, nafta, ulje, žito, vino, daske, hrana, tehnička roba...). Zajmoprimac se može obvezati da uz glavnicu duguje i kamatu, što je i čest slučaj. U ugovorima u gospodarstvu zajmoprimac duguje kamatu i ako ona nije ugovorena.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance