Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjer ugovora o prodaji osobnog automobila ili drugih motornih vozila...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O KUPOPRODAJI - POKRETNINE
Link na pregled svih primjera ugovora
# Pregled poreznih i drugih obveza prodavatelja i kupca nekretnina # Vodič i pregled za kupce nekretnina o postupku pri gruntovnici # Primjeri tabularne izjave vlasnika nekretnine radi upisa vlasništva # Stjecanje idealnog dijela zajedničkih dijelova i uređaja zgrade # Izjava da ne postoje nikakva upisana ili neupisana prava ili tereti # Prodajni ugovor za nekretnine koji se sklapa u korist treće osobe # Prodajni ugovor s pridržanim pravom vlasništva nad nekretninom
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri ugovora o posudbi stvari, alata, opreme ili vozila..., Prodajni ugovor s pridržanim pravom vlasništva nad nekretninom, Primjeri ugovora o najmu dvorane za određenu namjenu

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ako nije drukčije ugovoreno, ortaci su obvezni na jednake uloge. Ortak nije obavezan na naknadno povećanje ugovorenog uloga. Ali ako se zbog promijenjenih okolnosti zajednički cilj ne bi mogao postiči bez povećanja uloga, ortak koji ne pristane na povećanje može istupiti iz ortakluka, a može ga se iz njega i isključiti. Svi ortaci su, u pravilu, dužni jednako sudjelovati u ostvarivanju zajedničkog cilja, bez obzira na vrstu i veličinu njihovih pojedinačnih uloga.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance