Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjer šprance ugovora sa primjerima reguliranja plaćanja poreza


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O KUPOPRODAJI - NEKRETNINE
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjer šprance ugovora o prodaji stana od etažnih suvlasnika u zgradi # Primjer za prodaju kuće ili prodaju građevinskog ili poljoprivrednog zemljišta # Primjer šprance ugovora o kupoprodaji stana u zgradi s više stanova # Usluga sastavljanja novih primjera ugovora # Primjeri ugovora koji se već ne nalaze u nekom od pripremljenih paketa # Ostali primjeri ugovora drugdje nenavedeni # Obračun članarine turističkoj zajednici
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Gotovi primjeri Općih uvjeta poslovanja koji idu uz ugovore, Ugovaranje licencnih prava i drugih autorskih prava, Odgovornost prijevoznika za sigurnost putnika tijekom prijevoza

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ugovorom o posredovanju obvezuje se posrednik dovesti u vezu s nalogodavcem osobu koja bi s njim pregovarala o sklapanju ugovora, a nalogodavac se obvezuje isplatiti mu određenu proviziju, ako ugovor bude sklopljen. Pojam ugovora o posredovanju, izložen u čl. 835., u središte posrednikovih obveza prema nalogodavatelju stavlja njegovu obvezu da dovede «u vezu s nalogodavcem osobu koja bi s njim pregovarala o sklapanju ugovora», iz čega bi mogli proisteći pogrešni zaključci da je dovođenje treće osobe u vezu s nalogodavateljem glavna obveza posrednika, te da je tim dovođenjem u vezu posrednik ispunio svoje obveze.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance