Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Obveza vraćanja stvari kod ugovora o posudbi...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O POSUDBI
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora o posudbi sa reguliranjem izvanrednih troškova... # Primjeri ugovora o posudbi sa reguliranjem redovitih troškova... # Primjeri ugovora za posudbu nepotrošne stvari ili životinja... # Financijske i tehničke pojedinosti kod ugovora o posudbi... # Ugovori o privremenom davanju na korištenje poslovnog prostora... # Šprance za ugovore o posudbi gdje se daje besplatna posudba... # Primjeri ugovora sa kojima se reguliraju sve obveze posuđivača...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Opći uvjeti korištenja telekomunikacijskih usluga, EPOM - Evidencija o primicima od nesamostalnog rada, Prodajni ugovor s pridržanim pravom vlasništva nad nekretninom

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Od UGOVORA O POSREDOVANJU treba razlikovati UGOVOR O TRGOVINSKOM ZASTUPANJU (POSREDOVANJU), članak 804. Zakona o obveznim odnosima, gdje se kaže: Ugovorom o trgovinskom zastupanju obvezuje se zastupnik da će za vrijeme trajanja ugovora pregovarati s trećim osobama o sklapanju ugovora u ime i za račun nalogodavca te da će, ako je tako ugovoreno, i sklapati ugovore s trećim osobama u ime i za račun nalogodavca, a nalogodavac se obvezuje da će zastupniku za svaki ugovor kojega je on sklopio ili koji je sklopljen njegovim djelovanjem platiti određenu proviziju.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance