POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
POSLOVNI FORUM POSLOVNI FORUM
 
  SADRŽAJ - NOVOSTI - PREGLED SVIH USLUGA - CMS INTERNET STRANICE - WEB IMENIK - TRAŽILICA - KONTAKT


VETERINARSKA AMBULANTA PRIVATNE PRAKSE "KUĆNI LJUBIMCI"
Tamara Ferari Miškulin - Rijeka


Link; http://www.ferarica.com


Ljetne vrućine

Nikada nemojte psa ostavljati u autu dok vi pijete kavu pa makar vam se činilo da je dovoljno hladovine.
Može se dogoditi da već za pola sata sunce dođe na auto koji se tada pretvara u smrtonosnu klopku za vašeg psa.


Ljetna vrućina uvijek stigne naglo i zatekne nas nepripremljene. Odjednom prestane padati kiša i gle čuda, vanjska temperatura doseže i 35 stupnjeva... Prvi slobodan dan spremamo zimske kapute i vadimo kupaće i japanke. Tako je to svake godine i svake godine smatram za potrebno upozoriti vlasnike pasa na to da psi vrućinu, za razliku od nas, podnose mnogo teže.

Iako je tek 5. mjesec, pa nemamo osjećaj da je "ljeto", temperature su bile itekako ljetne, pa onda vrijede i ljetna pravila ponašanja sa psom. Upravo nas ta nagla promjena temperature ponekad tako iznenadi da se može dogoditi da zaboravimo poduzeti mjere za zaštitu naših ljubimaca koje su nam u sredini ljeta već uhodane.
Osnovno je pravilo da psa šetamo samo rano ujutro i kasno navečer. I tada treba izbjegavati mjesta na kojima nema hlada, a psu treba odmah po dolasku kući ponuditi velike količine svježe vode. Voda mora biti na raspolaganju cijeli dan, poželjno je da je u nekoliko posudica. To je posebno važno ako pas ostaje sam kod kuće. Može se dogoditi da prolije zdjelicu s vodom, pa će žeđati cijeli dan dok se vi ne vratite s posla. Klimu mu ostavite upaljenu posebno ako živite u toplom stanu, okrenutom na južnu stranu. Zamračite stan koliko je to moguće kako bi ušlo što manje topline.

Ukoliko putujete sa psom, mislite na to da na odredištu trebate debelu hladovinu, a poželjno je i češće stajanje po putu (opet u hladovini) kako bi pas obavio nuždu i po potrebi popio vodu. Nikada nemojte psa ostavljati u autu dok vi pijete kavu, pa makar vam se činilo da je dovoljno hladovine. Može se dogoditi da već za pola sata sunce dođe na auto koji se tada pretvara u smrtonosnu klopku za vašeg psa.

Što se tiče jela, i psima i nama je apetit smanjen ovih dana. Obrok im treba ponuditi što kasnije navečer i što ranije ujutro i sve će biti u redu.

Normalna tjelesna temperatura kod pasa je 38,5 stupnjeva celzijusa, dakle značajno viša od naše, pa je to razlog da oni lošije od nas podnose visoke temperature.

Osnovni mehanizam hlađenja kod pasa je dahtanje. Dahtanje je zapravo ubrzano površno disanje s frekvencom od 200 do 400 puta u minuti pri čemu pas može povećati disajni volumen s dvije na pedeset litara. Kada dahće, pas pretežno udiše na nos, a izdiše na usta. Isparavanje se odvija preko nosne sluznice. Tu su zakinuti psi brahicefaličnih pasmina (boxer, pekinezer, buldozi i sl.) pa je kod njih potreban poseban oprez.


Preporuka


Knjiga: "U potrazi za psom" - Tamara Ferari Miškulin

Svima koji vole svoje pse i žele naučiti što više kako da ih uspješno odaberu, vole i njeguju, neka svakako pročitaju njezinu knjigu "U potrazi za psom". Ona uspješno popunjava mjesto između stručne veterinarske literature i običnog priručnika o držanju psa. Namijenjena je podjednako budućim vlasnicima pasa, onima koji ih već imaju, a žele jednostavne i jasne informacije o njezi, bolestima i liječenju, ali i onima koji se njima dugo bave i svoje znanje postupno skupljaju kroz iskustvo.
U njoj su zastupljene najčešće bolesti, trovanja i nezgode koje mogu zadesiti vašeg ljubimca, tako da pomaže podjednako i veterinarima jer ćete na vrijeme zatražiti pravu pomoć i tako doprinjeti bržem i boljem tretmanu te uspješnom ishodu.

Knjiga je namijenjena svim ljudima koji vole pse, a neizravno i samim psima. Nije osmišljena tako da im čitate tekstove prije spavanja jer bi njima bili nerazumljivi. Zamišljena je tako da one savjete koje budete smatrali korisnima primijenite u svom svakodnevnom druženju sa psom. Na obostrano zadovoljstvo.
Da bi psi razumjeli ono što im želimo reći, naš jezik u obliku slova na papiru moramo preoblikovati u nježnost, brigu i ljubav. Poznato pravilo u ljubavi jest da treba davati. Koliko god dali psu, on će vam stostruko vratiti.

Link na pregled knjige >> Kliknite za opširnije >>
 


Poslovni forum d.o.o.